Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Διαδικασίες στήριξης ψηφοδέλτιου για τις εκλογές της ΕΛΜΕ Καρδίτσας



Στη συνάντηση της Πέμπτης 3/11/2011 ωρα 7μ.μ. ασχοληθήκαμε με την προετοιμασία της στήριξης ενός  ψηφοδελτίου στις εκλογές της Δευτεροβάθμιας.
       Η συζήτηση έγινε μέσα σε κλίμα μεγάλης ικανοποίησης για τ`αποτελέσματα του ψηφοδελτίου με συναδέλφους της Κοινής Δράσης στην Α/θμια, οι οποίοι μας μετεφεραν την εμπειρία τους προς αξιοποίηση.
       Κατά τη συζήτηση προτάθηκαν τα παρακάτω ονόματα για το ψηφοδέλτιο:1)Ενωτική Κίνηση,2)Ενωτική Δράση,3)Αγωνιστική Δράση,4)Αντισταθείτε,5)Κοινή Δράση.Επειδή το τελευταίο είχε αποκλειστεί κατά τις προηγούμενες συναντήσεις,παραμένουν σαν πρόταση τα υπόλοιπα και συμφωνήσαμε να οριστικοποιηθεί αργότερα.
       Αποφασίστηκε το ψηφοδέλτιο να είναι ανοιχτό και σε άλλα άτομα κάτω από προυποθέσεις.Για το λόγο αυτό ν`απευθυνθούμε με ανοιχτό κάλεσμα στους συναδέλφους για συνάντηση την Κυριακή 13/11/2011 στις 10:30 π.μ.,όπου θα τεθεί προς συζήτηση και η συνδιαμόρφωση του πλαισίου δράσης.
Σαν βάση για τη συζήτηση έγινε κατ΄ αρχήν αποδεκτό το παρακάτω πλαίσιο:

1.      Πρωτοβουλία της Κοινής Δράσης για κάλεσμα των συναδέλφων να αλλάξουν το καθεστώς που υπάρχει στον συνδικαλισμό  παίρνοντας την κατάσταση αλλά και την ευθύνη στα χέρια τους.
2.      Πρόταση για ένα ψηφοδέλτιο για τη δημιουργία μιας νέου τύπου «παράταξης»  που θα περιλαμβάνει:

α) Σαν βάση τη συμφωνία της Κοινής Δράσης
β) Τον αγώνα ενάντια στη φτώχεια και εξαθλίωση που ετοιμάζει η Τρόικα και οι σύμμαχοί της για τους εκπαιδευτικούς και την πλειοψηφία του Ελληνικού  λαού και των λαών γενικά (εφεδρεία, απολύσεις κτλ)
γ) Τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης και  της  μόρφωσης  των παιδιών
δ) Τη συμμετοχή στη δημιουργία ενός  πανεκπαιδευτικού και  παλλαικού μετώπου που θα βασίζεται στις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης
ε) Στόχους που θα τεθούν και θα αποφασίζονται στις συγκεντρώσεις  των ανθρώπων που θα θελήσουν να συμμετάσχουν σ΄ αυτή την πορεία.

3.      Σαν αρχές λειτουργίας που ίσως σ΄ αυτή τη φάση  είναι σημαντικότερες.
α) Οι στόχοι και οι αποφάσεις που θα προωθούν τα  εκλεγμένα μέλη στο  Δ.Σ  θα είναι  οι αποφάσεις μαζικών συγκεντρώσεων  των ανθρώπων που θα δηλώσουν ότι θέλουν να στηρίξουν αυτή την πορεία και το  ψηφοδέλτιο
β) Η δέσμευση για ανακλητότητα των μελών του Δ.Σ από την  «παράταξη»
γ) Η περιοδική εναλλαγή των μελών του ψηφοδελτίου στο Δ.Σ

       Για την προετοιμασία της εκδήλωσης αυτής θα γίνει συνάντηση της Κοινής Δράσης την Τετάρτη 5:30 μ.μ. στο Παυσίλυπο.
       Από τους παρόντες στη συγκέντρωση 11 άτομα δήλωσαν δυνατότητα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο και συμφωνήθηκε να γίνουν προσπάθειες για διεύρυνση.Έγινε πρόταση να μη συμμετέχουν άτομα που είναι επικεφαλής παρατάξεων αλλά η πλειοψηφία των παρευρισκομένων δεν την έκανε αποδεκτή.
      Για παραλείψεις, διορθώσεις σχολιάστε παρακάτω.