Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ για να μην εξαφανιστεί τέτοιος λαός.

Παγκόσμιο μάθημα αξιοπρέπειας

Ανδρέας Πετρουλάκης



Όποιος έχει δεί την επέλαση εξάλλων πελατών την πρώτη μέρα των εκπτώσεων στο Harrods. Όποιος θυμάται τους αλαλάζοντες καταναλωτές που καλπάζουν αλληλοσυγκρουόμενοι όταν τα μεγάλα καταστήματα Ευρώπης και Αμερικής δίνουν προσφορές στους πρώτους εκατό.

Όποιος έχει την εικόνα των οργισμένων με το κράτος Ελλήνων στην ουρά για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας που τα θυμήθηκαν την τελευταία ημέρα προθεσμίας. Όποιος είδε τα αντίσκηνα όπου διανυκτέρευσαν εκστασιασμένοι ρέκτες για να ξεχυθούν με το ξημέρωμα σαν αγέλη αγριμιών και να εξασφαλίσουν πρώτοι το νέο iPad. Όποιος έχει ακούσει την ποικιλία βρισιών σε στριμωξίδι διαγκωνιζομένων για να εξασφαλίσουν το μαγικό χαρτάκι του τελικού. Αυτός καταλαβαίνει καλύτερα τι έγινε χτές στην Κύπρο.

Η καρτερικότητα, η ηρεμία και ο πολιτισμός με τον οποίον άνθρωποι που έχασαν τις περιουσίες τους, συνταξιούχοι που είδαν την ασφάλειά τους να εξανεμίζεται, νέοι που είδαν το μέλλον τους να σκοτεινιάζει, πολίτες που είδαν τις ζωές τους να γίνονται συντρίμια περίμεναν τη σειρά τους, για να μπούν στον χώρο που συντελέστηκε το έγκλημα και να πάρουν λίγα ευρώ, ήταν στην κυριολεξία παγκόσμιο μάθημα αξιοπρέπειας.
Φαίνεται ότι στο DNA των Κυπρίων έχει εγγραφεί η αντίληψη των πραγματικών μεγεθών της ζωής. Και ακόμα και αν για ένα διάστημα ο καταναλωτισμός και το εύκολο χρήμα έκανε τον πρόσφυγα, σερ Πάμπο, όπως προσφυώς έγραψε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο χαρακτήρας της Κυπριακης κοινωνίας είναι πιο συμπαγής από ό,τι όλοι μας πιστεύαμε. Ίσως όταν έχεις αφήσει το πατρογονικό σου σπίτι στην Κερήνεια έχεις άλλο εξοπλισμό να αντιμετωπίσεις την φούσκα των ακινήτων. Πιθανόν όταν προέρχεσαι από τα κατεχόμενα έχεις άλλη αντίληψη για τα κεκτημένα. Ενδεχομένως όταν έχεις μάθει να ζείς δίπλα στα Φυλακισμένα Μνήματα δεν δίνεις τη σημασία που δίνουν οι υπόλοιποι στα φυλακισμένα χρήματα.

protagon

Για να καταλαβαινόμαστε.


 


Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμιά Γερμανία. Η Γερμανία είναι η ζιμενς και η ντοϊτσε μπανκ. Όπως και η Αμερική είναι η γκόλντμαν σακς, η μπανκ οφ αμέρικα, η σίτιγκρουπ και η AIG. Όπως και η Ρωσία είναι η γκασπρομ. Όπως και η Γαλλία είναι η τοτάλ και η BNP paribas. Το παιχνίδι αποκαλύπτεται όλο και πιο πολύ. Έχουμε έναν παγκόσμιο, ταξικό κατά βάση πόλεμο σε όλα τα επίπεδα. Το μεγάλο κεφάλαιο επιτίθεται στις κρατικές δομές, στα εργασιακά δικαιώματα, στην μεσαία τάξη, την οποία αφού στην αρχή διόγκωσε, τώρα επιχειρεί να εξαφανίσει.
Το Γερμανικό μεγάλο κεφάλαιο επιστρατεύει τις μαριονέτες του Μέρκελ, Σόϊμπλε και άλλους, προκειμένου να εκμεταλλευτεί και να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί. Οι Γερμανοί κεφαλαιοκράτες έχουν βγει πολλαπλά κερδισμένοι από την κρίση και τώρα επιχειρούν να μαζέψουν όλα τα κεφάλαια από παντού. Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις Ντάϊσελμπλουμ που υπονόησε ουσιαστικά ότι η “λύση” για την Κύπρο μπορεί να εφαρμοστεί και αλλού. Ούτε ήταν τυχαία και η αντίδραση του Γιούνκερ, όσον αφορά τη συμπεριφορά των Ευρωπαίων απέναντι στην Κύπρο, καθώς βλέπει να έρχεται η σειρά του Λουξεμβούργου. Η Γερμανική οικονομική ελίτ μεθοδευμένα διαλύει τα διάσπαρτα οικονομικά κέντρα εντός της ευρωζώνης και σπρώχνει τους καταθέτες-επενδυτές στο ασφαλές Γερμανικό λιμάνι, ενώ ταυτόχρονα επιβάλει μια βίαιη ομοσπονδιοποίηση μέσω της ΕΚΤ που ελέγχει πλήρως, έτσι ώστε να είναι αυτή που θα αποφασίζει για την οικονομική πολιτική της νεοφιλελεύθερης ευρωπαικής αυτοκρατορίας που σχηματίζεται σε βάρος των Ευρωπαϊκών παραδοσιακών αξιών. Η διασφάλιση των καταθέσεων ήταν ένα μεγάλο παραμύθι. Το μοντέλο αυτό σύντομα θα εφαρμοστεί μέσα και στην ίδια την Γερμανία σε βάρος του Γερμανικού λαού.
Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο, ότι οι Γερμανοί βιομήχανοι μέσω της Resource Alliance που ίδρυσαν πριν από περίπου ένα χρόνο, δηλώνουν σχεδόν ανοιχτά ότι ίσως χρειαστούν και στρατιωτικά μέσα προκειμένου να εξασφαλιστούν οι πρώτες ύλες για την Γερμανική βιομηχανία.
           
            system failure ( σχόλιο απο τις anixneuseis.gr )

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ!!!

Ο «οικονομικός Αττίλας» της ΕΕ

Αρπάζουν... 15 δισ. οι ευρω-λήσταρχοι από την Κύπρο!

Γιώργος Ντελαστίκ
 Απίστευτης έκτασης ληστεία των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο θα γίνει μετά τη συμφωνία του δεξιού προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τους Γερμανούς λήσταρχους στο πλαίσιο του Eurogroup.

Αγνωστη, αλλά οπωσδήποτε υψηλότερη του... 30% (!) θα είναι η κατάσχεση εκ μέρους της κυπριακής κυβέρνησης και των ευρωληστών σε κάθε κατάθεση άνω των 100.000 ευρώ που υπάρχει στο νησί. Με δεδομένο ότι τον περασμένο μήνα οι άνω των 100.000 ευρώ καταθέσεις, συμποσούντο σε 38 δισ. ευρώ (τμήμα των οποίων όμως βρισκόταν σε υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στο εξωτερικό, άρα μη υποκείμενο σε κατάσχεση, αν και δεν ήταν διευκρινισμένο αν θα χάσουν τα λεφτά τους όσοι καταθέτες είχαν πάνω από 100.000 ευρώ σε υποκαταστήματα σε ξένες χώρες της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου που διαλύεται), τα λεφτά που χάνουν οι καταθέτες εκτοξεύονται σε αστρονομικά ύψη: μπορεί να προσεγγίσουν ή και να ξεπεράσουν τα... 15 δισ. ευρώ, καθώς γίνεται λόγος από κύκλους του ΔΝΤ για κατάσχεση καταθέσεων ακόμη και σε ποσοστό 40%!

«Η Γερμανία πέτυχε αυτό που ήθελε!» δήλωσε θριαμβευτικά ο Γερμανός υπ. Οικονομικών Σόιμπλε, αναφερόμενος στην πλήρη διάλυση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, το οποίο ποτέ στο μέλλον δεν θα ξαναγίνει συγκρίσιμο με αυτό που ήταν μέχρι τώρα, ιδίως αν η Ευρωζώνη συνεχίσει να υπάρχει, πράγμα άκρως αμφισβητήσιμο και αν η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίσει να αποτελεί μέλος της στην περίπτωση που η ζώνη του ευρώ δεν διαλυθεί από τις ισχυρότατες πλέον φυγόκεντρες δυνάμεις που έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται.
Επιβεβαιώνοντας επίσης την εμφανή εκτροπή της ΕΕ προς αυταρχικές μορφές διακυβέρνησης, ο Σόιμπλε δεν δίστασε να δηλώσει ότι η καταστροφική συμφωνία Αναστασιάδη - Βερολίνου στο πλαίσιο του Eurogroup δεν χρειάζεται επικύρωση από την... κυπριακή (!) Βουλή, έχοντας βεβαίως κατά νου την απόρριψη από το κοινοβούλιο της Λευκωσίας των προηγούμενων, επίσης κατάπτυστων γερμανικών όρων υποταγής της Κύπρου. «Η Κομισιόν μας πληροφόρησε ότι η απαραίτητη νομοθεσία για την εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν έχει ήδη κυρωθεί!» ήταν η εξωφρενική δήλωση του Σόιμπλε. Με αυτή την επίδειξη ισχύος και αλαζονείας ο Σόιμπλε παραμέρισε πραξικοπηματικά το «Οχι» της κυπριακής Βουλής στην κατάσχεση τμήματος των καταθέσεων, σε πλήρη συνεργασία με τη γερμανόδουλη κυβέρνηση της Λευκωσίας.
Σε ό,τι αφορά τώρα στην ουσία της απόφασης -των νέων όρων δηλαδή οικονομικής διάλυσης και συνεπεία αυτής πολιτικής υποδούλωσης της Κύπρου στη Γερμανία- είναι αναμφισβήτητα θετικό ότι το Βερολίνο έκανε ένα βήμα πίσω, αναφορικά με τους μικροκαταθέτες. Υπό το κράτος της πανευρωπαϊκής κατακραυγής και ανησυχίας, δεν επέμεινε στην αρχική του θέση να φορολογηθούν και μάλιστα από το πρώτο ευρώ και οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ. Φυσικά έχει ήδη στείλει το μήνυμα ότι άνοιξε ο δρόμος να μπορούν οι Γερμανοί σε όποια χώρα της Ευρωζώνης θέλουν, να αρπάζουν ανά πάσα στιγμή όποιο τμήμα των καταθέσεων επιθυμούν και αποφασίζουν, ακριβώς όπως τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα κατοχής άρπαζαν τα αποθέματα χρυσού όσων κρατών καταλάμβαναν και υποδούλωναν.
Αναμφισβήτητα πάντως είναι θετικό γεγονός το ότι έστω και σε πρώτη φάση, έστω προσωρινά, διασώθηκαν από την κατάσχεση των Γερμανών οι καταθέσεις του κοσμάκη μέχρι 100.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα, επιχειρείται με υπόγειο τρόπο να καλλιεργηθεί ένας μύθος - ότι μετά την απόφαση αυτή θα χάσουν λεφτά στην Κύπρο μόνο οι Ρώσοι μαφιόζοι, οι Ελληνες που είχαν «μαύρα» λεφτά, άντε και κάποιοι πλούσιοι. Ομάδες καταθετών δηλαδή για τις οποίες κανένας δεν θα λυπηθεί που υφίστανται απώλειες.
Αυτό που τεχνηέντως αποσιωπάται είναι η λαίλαπα που θα επιπέσει επί του συνόλου του κυπριακού λαού εξαιτίας της κατάσχεσης του 30% ή του 40% ή όποιου άλλου ανάλογου ποσοστού όλων των άνω των 100.000 ευρώ καταθέσεων, οι οποίες φυσικά δεν ανήκουν μόνο σε μαφιόζους. Πρώτα πρώτα θα καταρρεύσουν στην Κύπρο οι συντάξεις, γιατί θα αρπάξει η κυβέρνηση το ένα τρίτο των αποθεματικών όλων των ταμείων πρόνοιας. Επειτα θα καταρρεύσουν πάμπολλες υγιείς κυπριακές επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν τα λεφτά τους στις τράπεζες, άρα θα κατακρημνιστούν οι μισθοί σε όλο το νησί. Θα φαγωθεί και το ένα τρίτο των χρημάτων που είχαν όλοι οι κρατικοί και ημικρατικοί οργανισμοί, συνεργατικές επιχειρήσεις κ.λπ. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στην Κύπρο. Ο «οικονομικός Αττίλας» της ΕΕ θα ρημάξει τον τόπο ίσως χειρότερα και για περισσότερες δεκαετίες από τον «γνήσιο» στρατιωτικό Αττίλα των Τούρκων εισβολέων...

 ΕΘΝΟΣ