Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί στηρίζω το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Δράσης





"Αυτοί που μας πήραν το βιβλίο απο το χέρι μας κατηγορούν γιατί μείναμε αδιάβαστοι"  Μπ.Μπρεχτ.

                        (ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ)
   - Επειδή δεν είμαι μέλος κανενός συστημικού κόμματος που λειτουργεί ως κατακτητής επι της κοινωνίας.
    - Επειδή δεν είμαι ο κρατικοδίαιτος τεμπέλης,όπως με εμφανίζουν τα καθεστωτικά παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε. 
       Αλλά ένας ολοήμερα εργαζόμενος που διανύει δωρεάν χιλιόμετρα για να φθάσει στο σχολείο,αμειβόμενος με τον χειρότερο μισθό του Δημόσιου τομέα.
    - Επειδή αρνούμαι να γίνω έφεδρος του νεοταξίτικου συστήματος των λεσχών της παγκόσμιας κυριαρχίας με τους εδώ αχυρανθρώπους των.
    - Επειδή αρνούμαι να είμαι το εργαλείο εμπέδωσης γνώσης-αγνωσίας για τις ανάγκες των αγορών και σύνθλιψης των πολιτών,αλλά αντίθετα παραμένω προσηλωμένος σε μία ποιοτικά αναβαθμισμένη Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση      χάριν του συμφέροντος της κοινωνίας.
    - Επειδή απαξιώνω τον πολύχρωμο κομματικό συνδικαλισμό-ιμάντα μεταβίβασης- αλλότριων αποφάσεων επί της συλλογικότητας των εκπαιδευτικών
                                                                                                                                                             - Επειδή θέλω να συνδιαμορφώνω απο τα κάτω αυτό που αφορά την δουλειά μου,την αξιοπρέπειά μου,το μέλλον μου και την ίδια τη ζωή μου,μη δεχόμενος τους φερεντζέδες και την υποδούλωσή μου στις ορέξεις του κάθε διεφθαρμένου επιτελούς  πλασιέ των ξένων συμφερόντων. 
 - Επειδή οφείλω να αντισταθώ και να εναντιωθώ με τα όσα μέσα διαθέτω, για την υποβάθμιση του βιοτικού μου επιπέδου, την απαξίωση και της τελευταίας ικμάδας της ανάπηρης Δημοκρατίας μου,την επελαύνουσα φτώχεια,την ανεργία,την κυβέρνηση των τραπεζιτών της Goldman Sachs και την ατιμωρησία αυτών που δεν τα φάγαμε μαζί.
 - Επειδή η Δημοκρατία πρέπει να λειτουργήσει άμεσα,μέσα απο συλλογικότητες που θα ελέγχουν τους προτεινόμενους    υποψήφιους, σε οποιοδήποτε όργανο κι άν εκλεγούν και οι οποίοι θα είναι ανακλητοί και θα εναλλάσονται με άλλα μέλη του ψηφοδελτίου. 
 - Επειδή θέλω να συμμετέχω σ'ένα ακηδεμόνευτο και αυτόνομο κίνημα εκπαιδευτικών όπου οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με βάση την αρχή της ευρείας πλειοψηφίας και όλοι θα τοποθετούνται "υποχρεωτικά" επι των προτάσεων της συνέλευσης. 

 - Επειδή τέλος, η επιλογή μου είναι με αυτούς που αγωνίζονται για την πατρίδα και όχι με τους ραγιάδες και τους εφιάλτες.

      Παναγιώτης