Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

15 Μαιου η τρίτη χρεωκοπία;


"Δια χειρός" Ευάγγελου Βενιζέλου επέρχεται στις 15 Μαΐου η τρίτη, στη σειρά, χρεοκοπία της χώρας (μετά την "περιορισμένη" του Ιουλίου και την "ολική" του Μαρτίου) λόγω απλήρωτων ομολόγων ξένου δικαίου (αυτά που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα πρώην ΥΠΟΙΚ έλεγε ότι "τα τακτοποίησε"!) της οποία τα προεόρτια είχαμε την περασμένη Πέμπτη όταν η Fitch υποβάθμισε 13 ελληνικά ομόλογα διεθνούς δικαίου, βάζοντάς τους βαθμολογία πτώχευσης “D”.
Στις 15 Μαΐου, ήδη οι διεθνείς αγορές έχουν προεξοφλήσει πληρωμή ασφαλίστρων κινδύνου-CDS (!) στους "ατυχήσαντες" ιδιοκτήτες ελληνικών ομολόγων. Θα είναι η μοναδική χώρα στον πλανήτη από τις 16 χώρες που έχουν πτωχεύσει μετά το τέλος του "ψυχρού πολέμου" που θα έχει πτωχεύσει ... δύο φορές μέσα σε δύο μήνες (12 Μαρτίου, 15 Μαΐου)!
Και ενώ σχεδόν όλες επέβαλαν χρεοστάσιο (δηλαδή παύση πληρωμής των χρεών τους) η Ελλάδα και έχει πτωχεύσει και εξακολουθεί ναπληρώνει. και όλα αυτά δια χειρός Ε.Βενιζέλου και φυσικά Γ.Παπανδρέου για να μην ξεχνάμε τον πρώτο "εκτελεστή" της ελληνικής οικονομίας.
Η επερχόμενη πτώχευση είναι το δεύτερη πράξη του δράματος του PSI και αφορά πλέον τους κατόχους ομολόγων ή εγγυήσεων του δημοσίου για ομόλογα σε ξένο δίκαιο, δηλαδή σε τίτλους οι οποίοι προστατεύονται τόσο από το αγγλικό ή άλλο δίκαιο, όσο και από ρήτρες που τα δάνεια αυτά ενσωματώνουν και  ενδέχεται να στοιχίσει πολλαπλώς στην οικονομία προξενώντας οικονομικές ζημιές, απομόνωση, «στίγμα» και προηγούμενο για να κινηθούν νομικά εναντίον της χώρας πλήθος δανειστών της…
Και επειδή λόγω της προεκλογικής περιόδου αυτά τα πράγματα έχουν ξεχαστεί, να σημειώσουμε ότι ήδη βρισκόμαστε στο δεύτερο μήνα που η χώρα έχει κηρυχθεί σε χρεοκοπία και στις 15 Μαΐου λόγω μη πληρωμής ομολόγων ξένου δικαίου (ένα ομόλογο 450 εκατ. ευρώ είναι 100% βέβαιαο ότι θα ζητήσει αποπληρωμή την οποία ήδη έχει αρνηθεί η Ελλάδα, αφού δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά).

Έτσι ακόμα και αν κάποιος δανειστής συμφωνήσει να «κουρευτεί», ενδέχεται όμως η συμφωνία να ενεργοποιήσει τη ρήτρα άλλου δανείου, με αποτέλεσμα να γίνει άμεσα απαιτητό το συγκεκριμένο δάνειο για τον τίτλο που έχει αυτή τη ρήτρα.

Φυσικά μέσα στην κυβέρνηση κανείς δεν μιλάει για τη νέα επερχόμενη πτώχευση στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν κατ'αρχήν τον Ε.Βενιζέλο και κατά δεύτερο λόγο της ΝΔ που στήριξε την υπόθεση των Μνημονίων από το Νοέμβριο και μετά. Παρ'όλο που χθες έληξε και η τελευταία προθεσμία την οποία είχε δώσει προκειμένου να δεχθούν οικειοθελώς το «κούρεμά τους» σε Γενική τους Συνέλευση, οι κάτοχοι ελληνικών τίτλων σε ξένο δίκαιο.
Από εκεί και πέρα, όταν μια πολιτική ηγεσία άγεται και φέρεται από τους ξένους και μέσα σε δύο μήνες πτωχεύει δύο φορές την χώρα, αλλά εξακολουθεί να πληρώνει τα ληστρικά δάνεια, τότε είναι λογικό αυτό που συνέβη με την ΔΕΗ όταν η ΕΤΕπ για την υπογραφή ενός δανείου ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση του νέου σταθμού φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη έθεσε ρήτρα δραχμής!
Πιο συγκεκριμένα έθεσε ως όρο την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος με το επιχείρημα είτε της αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη είτε της διάλυσης της ευρωζώνης και ο δεύτερος την υπαγωγή της στο αγγλικό δίκαιο για την περίπτωση αθέτησης της αποπληρωμής!Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Πηγές από την ETEπ υποστηρίζουν ότι η ρήτρα αλλαγής νομίσματος θα συμπεριληφθεί σε όλες τις συμβάσεις με τις χώρες που εφαρμόζουν αυτή τη στιγμή προγράμματα σταθερότητας (Eλλάδα, Πορτογαλία και Iρλανδία).
Μίλησε κανείς για μέλλον στην ευρωζώνη;


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Άρχισαν τα βιολιά..

Ρήτρα δραχμής ζητάει για τα δάνεια  η Ευρωπαική τράπεζα επενδύσεων.


Ο κόσμος το 'χει... τούμπανο κι εμείς... κρυφό καμάρι για το τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα μας τους επόμενους μήνες. Για του λόγου το αληθές, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ζητάει στις νέες δανειακές συμβάσεις με τις ελληνικές επιχειρήσεις εξασφαλίσεις για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δηλαδή "ρήτρα δραχμής" και υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο, κάτι που έχει ήδη διαμηνύσει στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες!
Αυτή την αποκάλυψη κάνει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή» σημειώνοντας ότι η αρχή έγινε με τη ΔΕΗ, όταν προ 15ημέρου η διοίκηση της επιχείρησης άρχισε διαπραγματεύσεις με την ΕΤΕπ για την υπογραφή ενός δανείου ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση του νέου σταθμού φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη.
Η πλευρά της ΕΤΕπ έθεσε για πρώτη φορά στη ΔΕΗ δύο νέους όρους για τη σύναψη του δανείου: Ο πρώτος αφορούσε την πρόβλεψη για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος με το επιχείρημα είτε της αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη είτε της διάλυσης της ευρωζώνης και ο δεύτερος την υπαγωγή της στο αγγλικό δίκαιο για την περίπτωση αθέτησης της αποπληρωμής!
Πηγές από την ETEπ υποστηρίζουν ότι η ρήτρα αλλαγής νομίσματος θα συμπεριληφθεί σε όλες τις συμβάσεις με τις χώρες που εφαρμόζουν αυτή τη στιγμή προγράμματα σταθερότητας (Eλλάδα, Πορτογαλία και Iρλανδία) [σσ. δηλαδή σε όλες τις χώρες που έχουν πάρει... στο λαιμό τους!]


[Εμείς τι άλλο να προσθέσουμε; Να παραπέμψουμε τους αναγνώστες μας στα επανειλημμένα άρθρα και σχόλια του defencenet.gr; Από την πρώτη στιγμή που υπεγράφησαν αυτές οι καταστροφικές για την πατρίδα μας συμφωνίες με τους ξένους δανειστές ξεσκεπάζαμε την κοροϊδία των κυβερνώντων απέναντι στους Έλληνες πολίτες που δεν έπαυαν να τους καθησυχάζουν για την "επιτυχία" των μνημονίων που μας επέβαλαν διαδοχικά, ενώ στην ουσία μετέτρεπαν άνευ όρων τη χώρα σε αποικία της ΕΕ.
Όταν διαπίστωσαν ότι μας πείθουν όλο και λιγότερο, άρχισαν να μας εκβιάζουν και να μας τρομοκρατούν με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, κάτι που θα συμβεί ούτως ή άλλως! Είναι απλώς θέμα χρόνου και συγκυριών...]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η δράσε ή πάψε.

Μετά σου λένε οι Βερέμηδες ότι δεν κληρονομήσαμε τίποτα απο τους προγόνους μας.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Q1u3oZV0igk


Το έστειλε ο Γιώργος Τσιτσ.

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Μια εικόνα.... χίλιες λέξεις

Λίγο καθυστερημένα αλλά πολύ καλά!!!Ο ανταγωνισμός στο χρεωκοπιστάν.

Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;


του Νίκου Μωραϊτάκη
Ας υποθέσουμε ότι θέλει κάποιος σήμερα να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση, στην Ελλάδα, έτσι γιατί είναι άνθρωπος με χιούμορ και παιδική αφέλεια.
Ας υποθέσουμε κατ'αρχήν ότι δεν έχει "άκρες" και "γνωστούς" να του βρούν καμια Ευρωπαϊκή επιδότηση για εκτροφή προστατευόμανης διακοσμητικής κατσίκας, άρα πρέπει να είναι μια πραγματική επιχείρηση που φτιάχνει κάτι που ο κόσμος θα δώσει τα λεφτάκια του να το αγοράσει. Τουτέστιν ξεχνάμε τις μαϊμουδιές με τις οποίες αγοραζόντουσαν οι καγιέν τα τελευταία χρόνια.
Ας υποθέσουμε ότι δεν έχει όρεξη να εξαρτάται από τα νταβατζηλίκια των συντεχνιών και δεν θα διαλέξει ένα από τα εκατοντάδες επαγγέλματα που είναι "κλειστά" ή αυστηρά ρυθμιζόμενα και εξαρτώνται από τις ορέξεις του κάθε τοπικού άρχοντα δημοσίου υπαλλήλου ή συνδικαλιστή. Θέλει άδεια; Αστο. Εμπλέκονται οι "κοινωνικοί εταίροι"; (αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί;) Τσου, δε θα πάρω. Πρέπει να είμαι "εγκεκριμένος" από κάποιο επιμελητήριο, δικατσά ή δεν ξέρω κι εγώ τι; Θενκς μπατ νο θενκς. Σβήνουμε λοιπόν πολλές επιλογές από τις ιδέες που είχαμε. Μεταφορές, φαρμακεία, μπαλέτο, (μου είπαν είναι "κλειστό" επάγγελμα, πως ακριβώς δουλεύει αυτό; πληρώνω πρόστιμο κάθε φορά που στέκομαι στις μύτες των ποδιών μου να πιάσω εκείνη την πιατέλα στο πάνω ράφι;) και μερικές εκατοντάδες άλλα, πάνε όλα.
Να σημειώσουμε ότι σαν νέος και φτωχός επιχειρηματίας, με τις τράπεζες να μην έχουν λεφτά ούτε για τσιγάρα, με ελάχιστες ή ανύπαρκτες επιλογές για seed ή venture capital, μπορεί να ξεχάσει όποια δραστηριότητα απαιτεί μεγάλη επένδυση σε εξοπλισμό ή θα χρειαστεί πάνω από 1-2 χρόνια να κάνει break even. (τόσο αντέχει με τις οικονομίες του) Σβήνουμε μερικές ιδέες ακόμη, απλά και φτηνά πράγματα μόνο.
Με την αγορά στην κατάσταση που είναι σήμερα, καλό θα ήταν επίσης να ξεχάσει οτιδήποτε εξαρτάται κυρίως από εγχώριους πελάτες. Οι καταναλωτές δεν έχουν. Οι επιχειρήσες δεν έχουν, και αν έχουν δεν ξέρεις πότε θα σε πληρώσουν. Το δημόσιο να σε πληρώσει.. - παρντόν να πιω ένα ποτηράκι νερό γιατί πνίγηκα - ναι, άσε το δημόσιο, ούτε η Μέρκελ δεν μπορεί να πληρωθεί απ'αυτούς. Σόρι πατριώτες δεν είστε καλοί πελάτες, αναγκαστικά θα πρέπει να πουλήσουμε στους ξένους, καπιταλιστές, χοντρούς και ματσωμένους. Αυτή είναι η εξωστρέφεια που ακούμε να λένε.
Τι μας έμεινε; Στις υπηρεσίες υπάρχουν ακόμη κάποια πράγματα, είτε αυτές που στέλνουμε έξω (μελέτες, ντιζάιν, λογισμικό), είτε αυτές που πουλάμε σε ξένους εδώ (τουρισμός και διασκέδαση). Από ρουμ του λετ (ποιος είναι ο Λετ που έχει τόσα δωμάτια;) δεν ξέρει ό φίλος μας, καφετέριες μπαρ εστιατόρια είναι για "τα γκαρσόνια της Ευρώπης", πράγμα εξόχως αντισοσιαλιστικό ακούω.. Τι μένει;
Ας πούμε ότι διαλέγει να φτιάξει λογισμικό. Φτηνό να το φτιάξεις (δε θέλει πολλές υποδομές και αν είσαι προγραμματιστής το κόστος είναι ο δικός σου χρόνος), πουλιέται απέυθείας στο εξωτερικό μέσω ίντερνετ, είναι και της μοδός - μπορείς να λές ότι είσαι τεκ σταρταπ CEO και να ψαρώνουν οι γκόμενες. Οι 3 γκόμενες ανάμεσα στους 500 νερντς σαν κι εσένα, στην 12η ημερίδα επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε το υπουργείο ανάπτυξης για να πετάξει μερικά εκατομμύρια και να γράψει κανα πιασάρικο τουίτ ότι και καλά γίναμε σίλικον βάλεϊ. Να τους πει κάποιος, παρεπιμπτόντως, ότι η μόνη επιχείριση που έχει σχέση με σιλικόνη στην Ελλάδα είναι ο αντένα που διοργανώνει τα αξιομνημόνευτα καλλιστεία.
Κάτσε τώρα να σοβαρευτούμε και να βάλουμε κάτω τα νούμερα. Έστω ότι σε αυτή την εταιρία δουλέυουν 4 άνθρωποι. Μικρή αλλά παραγωγική ομάδα από έμπειρους και ικανούς ανθρώπους. Για να έχουν ελπίδες να πετύχουν σε κάτι καινούριο, μάλλον είναι το είδος των εργαζομένων που ήδη θα είχαν αποδοχές άνω του μετρίου στη σημερινή τους δουλειά. Ας πούμε χάριν παραδείγματος ότι σήμερα βγάζουν 25 χιλιάδες ευρώ, καθαρά, το χρόνο. Δεν έιναι κανένα αστρονομικό νούμερο για ανθρώπους υψηλών ικανοτήτων (που απαιτούνται σε μια μικρή τεχνολογική σταρταπ) Όλοι τους θα δουλεψουν χωρίς μισθό, δηλαδή αφήνουν τη δουλειά τους, το εισόδημά τους, και ζούν από τις οικονομίες τους μέχρι να βγάλει κέρδη η εταιρία. Αφήνοντας το μισθό τους, παίρνοντας το ρίσκο της πιθανής αποτυχίας και επενδύοντας και τις αποτεμιεύσεις τους, είναι λογικό να περιμένουν να βγάλουν κάτι παραπάνω από όσα βγάζουν σήμερα. Αλλοιώς θα καθόνταν στ'αβγά τους και θ'αφήναν την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας για κάποιους άλλους. Βάζουν στόχο ατομικό εισόδημα 40 χιλιάδες ο καθένας σε δύο χρόνια απο σήμερα.
Πόση αξία χρειάζεται να δημιουργήσουν για να πετύχουν το στόχο των 160 χιλιάδων ετησίως; (και οι 4) Ο φόρος στην διανομή κερδών είναι 20%, άρα αμέσως-αμέσως πρέπει να έχουν καθαρά κέρδη 200. Ένας σοβαρός επιχειρηματίας όμως δεν διανέμει όλα τα καθαρά κέρδη, κρατάει και αρκετά στην εταιρεία για επανεπένδυση και ανάπτυξη. Πες να θέλουν να κρατήσουν και 50 γι'αυτό το σκοπό. Έτσι θέλουν 250 καθαρά κέρδη. Με 25% φορολογία κερδών, χρειάζονται 330 ακαθάριστα. Ας υποθέσουμε ότι η εταιρία δουλεύει με το ελάχιστο δυνατό κόστος, ένα μικρό γραφείο, τα πάντα στο cloud, ο καθένας χρησιμοποιεί το δικό του υπολογιστή/κινητό κλπ, με μηδαμινό κόστος διαφήμισης και κανέναν άλλο υπάλληλο. Ακόμα κι έτσι, άμα βάλεις μέσα υποχρεωτικά κόστη για λογιστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, όλα αυτά που σε βάζει το Ελληνικό κράτος να κάνεις με το ζόρι, καταφέρνουν να έχουν κόστος 30 χιλιάδες. Φτάσαμε να θέλουμε 370 έσοδα. Ξεχνάμε όμως το ΦΠΑ. Το κράτος-συνεταίρος έχει κι από κει να πάρει 23%. Άρα πρέπει να τιμολογήσουμε 470 χιλιάδες ευρώ προϊόντα.
Για να δούμε το big picture που λένε στο χωριό μου. Στα 440.000 ευρώ (βγάζω τα έξοδα) οικονομικής αξίας που δημιουργήσαμε (μιλάμε για μία απίστευτης αποδοτικότητας επιχείρηση που δημιουργεί αξία 110.000 ευρώ αν εργαζόμενο) το κράτος παίρνει τα 240 κι εμείς τα 210. (βάζω και την επανεπένδυση) Έχουμε το κράτος συνεταίρο δηλαδή με περίπου 55% να πηγαίνουν στην τσέπη του. Και από το 45% που παίρνουν αυτοί που παρήγαγαν έργο, θα καταλήξουν να δώσουν και πολλά από αυτά στο κράτος με άλλους φόρους ή αγοράζοντας υπηρεσίες στην ιδιωτική αγορά (π.χ. εκπαίδευση, υγεία) γιατί αυτές που τους παρέχει το κράτος είναι ελεεινές.
Πιο σημαντικό ίσως είναι ότι το ρίσκο ανεβαίνει για να ξεκινήσει κανείς. Αν πρέπει για κάθε ευρώ που θα πάρεις να παράγεις τρία, πρέπει να έχεις μεγάλη επιτυχία μόνο και μόνο για να βγαίνουν τα νούμερα.
Θυμίζω ότι μιλάμε για ένα ιδανικό παράδειγμα, σε μία δραστηριότητα (λογισμικό) που μπορεί να γίνει με ελάχιστο κόστος, να πουληθεί εύκολα στο εξωτερικό, δεν έχει συντεχνιακούς προστάτες, και πάντα με την υπόθεση ότι θα βρεθούν λίγοι εξαιρετικά παραγωγικοί άνθρωποι με κουράγιο και όρεξη να παρατήσουν τη δουλειά τους και ν'αρχίσουν από το μηδέν εν μέσω κρίσεως. Αλλοίμονο να σκεφτούμε άλλους κλάδους που θέλουν μεγάλες επενδύσεις, σοβαρό κεφάλαιο κίνησης ή άδειες από του νταήδες της Ελληνικής οικονομίας!
Αν πας στη Κύπρο ή στη Βουλγαρία να κάνεις την επιχειρησή σου, που πάλι έχει φόρους αλλά λίγο πιο λογικούς, ξαφνικά το συνολικό έσοδο που χρειάζεσαι (top line) μπορεί να φτάσει και στο μισό. Οι ίδιοι άνθρωποι, για να πετύχουν τις ίδιες προσωπικές αποδοχές μπορεί να χρειάζονται π.χ 250 χιλιάδες συνολικά έσοδα. Που ίσως είναι κάτι πιο εφικτό, πιο έυκολο να το πιστέψεις και να το τολμήσεις. Που και να μην πετύχεις ακριβώς το στόχο σου μπορεί να είναι πάλι κάπως βιώσιμο, να ζήσεις ένα ακόμη χρόνο μέχρι να σταθείς στα πόδια σου. Στο Ντουμπάι, ο Ινδός και ο Πακιστανός προγραμματιστής μπορούν (με μηδέν φόρους) να πετύχουν το ίδιο με το 1/3 των εσόδων. Να το πω αλλιώς: ο Έλληνας επιχειρηματίας στην Ελλάδα πρέπει να είναι 3 φορές καλύτερος από αυτόν στο Ντουμπάι για να μπορεί να τον ανταγωνιστεί. Αυτή είναι η "ανταγωνιστικότητα" που ακούμε, ότι λέει θα τονωθεί από κάτι πακέτα επιδοτήσεων...
Και μετά σου λένε γιατί φεύγουν οι εταιρείες. (και οι φόροι από τα έσοδά τους)
Και μετά ρωτάνε γιατί δεν ξεκινάνε οι νέοι νέες επιχειρήσεις, γιατί δεν έχουμε καινοτομία.
Ή, κι αυτοί που ξεκινάνε, γιατί προτιμούν να πάνε στο εξωτερικό;
Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε, άραγε;

cretin diet

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Η Ελλάδα που αντιστέκεται...

Αν αυτοί οι άνθρωποι είναι συνυπεύθυνοι για την κρίση, τότε όπως χαρακτηριστικά λέει ένας κάτοικος του χωριού Ζέλι Φθιώτιδας (καταγωγή της συζύγου Τσοχατζόπουλου) να δαγκώσουν του λάργγα μι τα δόντια τς.

  http://www.dailymotion.com/video/xq6r2m_yyyyyyyy-yy-yyyy-yyy-yyy-yyyyyy-yyyyyyy_news?start=324#from=embediframe

( δείτε το βίντεο απο την αρχή)

Μεγάλη προσοχή Ποιόν και Πώς θα ψηφίσουμε!


Μεγάλη προσοχή Ποιόν και Πώς θα ψηφίσουμε!

Απὸ τον καθηγητὴ τού Συνταγματικού Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου, ‘Ηλία Νικολόπουλο, λάβαμε ορισμένα στοιχεία τα οποία θα πρέπει να μας απασχολήσουν πολύ πριν ψηφίσουμε στις εκλογές της 6ης Μαίου, 2012. Οι…εκλογομάγειροι των δύο Κομμάτων Εξουσίας έχουν διαβρώσει τη Δημοκρατία με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, ώστε όσο και αν πέσει η δημοτικότητά τους, να φροντίζουν να παίρνουν…τη δήθεν…Λαική εντολή να κάθονται στο σβέρκο μας σε μόνιμη βάση. Μόνον που αυτή τη φορά τους πήρε είδηση ή πλειοψηφία των Ελλήνων και δε θα πέσουν στην παγίδα τους. Προσέξτε τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων εκλογών:
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2004
Ν.Δ.                             3.359.058 ψήφοι
ΠΑ.ΣΟ.Κ.                   3.002.531 ψήφοι
Αποχή-Λευκό-Άκυρο 2,492,692 Έλληνες…
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2009
ΠΑ.ΣΟ.Κ.                   3.012.373 ψήφοι
Ν.Δ.                             2.295.967 ψήφοι
Αποχή-Λευκό-Άκυρο 3.075.043 Έλληνες..!
Πηγή: Υπουργείο Εσωτερικών : http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/Results/nationallectures2004/
Όπως βλέπετε, το πρώτο Κόμμα, προσέξτε, πριν μας προκύψουν τα δύο…Μνημόνια  ήταν τα 3.075.043 των Ελλήνων που δεν ψήφισαν! Αποτέλεσμα να γίνει Κυβέρνηση το Κόμμα που ήλθε δεύτερο με 3.012.373 ψήφους! 
Να μη κάνουμε, προς Θεού το ίδιο λάθος! Θα είναι τραγικό!
Αυτή τη φορά θα πρέπει να προσέξουμε δύο πολύ επικίνδυνες εκδοχές:
Η πρώτη αναφέρεται στο ΑΚΥΡΟ, ΛΕΥΚΟ και ΑΠΟΧΗ. Και οι τρεις επιλογές είναι είναι υπέρ του πρώτου κόμματος! Προσέξτε σε αυτό ποντάρει να ΝΔ να Κυβερνήσει! Ομολογεί, έμμεσα, ότι δεν πρόκειται να πάρει αυτοδυναμία, για αυτό και δηλώνει ότι δε πρόκειται να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ!  Να μη πέσουμε στην παγίδα, από την αηδία που μας κατέχει για τα δύο Κόμματα Εξουσίας και ρίξουμε Άκυρο, Λευκό ή Αποχή!  Επίσης, δεν ισχύει μια άλλη παραπλάνηση που κυκλοφόρησε από το διαδίκτυο που έλεγε ότι αν οι τρεις αυτές επιλογές είναι πάνω από το 50% του εκλογικού σώματος, ακυρώνονται οι εκλογές!
Προσοχή, όμως και σε μια άλλη παγίδα των εκλογών στην οποίο ποντάρει η ΝΔ που προβλέπεται να εκλεγεί πρώτο Κόμμα σε ψήφους, άσχετα με τον αριθμό των ψήφων που θα πάρει. Όλοι οι ψήφοι όλων των μικρών Κομμάτων που δεν θα συμπηρώσουν το ελάχιστο ποσοστό του 3% επί του συνόλου των ψήφων…κληρονομούνται από το πρώτο σε ψήφους Κόμμα!
Μερικά γκάλοπ, έχουν προβλέψει ότι η ΝΔ, μπορεί να κληρονομήσει μέχρι και 50 έδρες από τις ψήφους-ρετάλια, των μικρών Κομμάτων! Και θα πρέπει να υποστούμε τις δηλώσεις τους ότι πήραν… τη Λαική Εντολή από το…Λαό να μας Κυβερνήσουν!
Επομένως, η λογική πρόταση που δημιουργείται από τις αντιδημοκρατικές πονηριές των Πολιτικών μας είναι να ψηφίσουμε όποιο Κόμμα εξασφαλίζει, σύμφωνα με τα γκάλοπ, την είσοδό του στη Βουλή, εκτός βέβαια από τα δύο Κόμματα Εξουσίας. Όταν λέμε, εξασφαλίζει, εννοούμε τα Κόμματα που θα πάρουν πάνω από 5-6%, όπως είναι το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Καμμένος (Ανεξάρτητοι Έλληνες), και ο Κουβέλης (Δημοκρατική Αριστερά). Διαλέξτε ένα από αυτά τα Κόμματα γιατί αν ψηφίσετε κανένα από τα υπόλοιπα, ενισχύεται το πρώτο κόμμα που με τα σημερινά δεδομένα θα είναι η ΝΔ! Πχ ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία που βρίσκονται σε οριακό σημείο, μπορεί να μη εισαχθούν στη Βουλή και να κληρονομήσει η ΝΔ εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους που δε τις ανήκουν! Το ίδιο θα συμβεί αν ψηφίσετε οποιοδήποτε άλλο από τα νέα Κόμματα που οι ενδείξεις μας λένε ότι δε θα συγκεντρώσει πάνω από 3%
Συμπερασματικά, αν θέλουμε να διώξουμε μια για πάντα τα δύο Κόμματα Εξουσίας θα πρέπει:
  1) Οπωσδήποτε να Ψηφίζουμε ένα Κόμμα, σε καμία περίπτωση να μη ρίξουμε Λευκό, Άκυρο ή Αποχή και 
  2) Οπωσδήποτε να ψηφίζουμε ένα από τα μικρότερα που οι ενδείξεις μας λένε ότι θα εισαχθούν στη Βουλή.

Το έστειλε ο Άρης

Κυριακή, 15 Απριλίου 2012

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Πομάκων

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων ή Πρόγραμμα ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ;