Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ Κείμενο της Ανοιχτής Συνέλευσης


ΕΡΤ Κείμενο της Ανοιχτής Συνέλευσης 14/6/2013




http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tdvXhqwtAs8

Μικρός!

Μικρός!
Δεν μας τα ‘πες καλά.
Μίλησες για ‘άντρο αδιαφάνειας και σπατάλης’. Πως αυτός ήταν ο στόχος σου. Κουτοπονηριά ! Εσκεμμένη λήθη, την ώρα που οι ιδιώτες καναλάρχες κάνουν επί δεκαετίες πρωταθλητισμό στην διαπλοκή. Την ώρα που οι δημόσιες συχνότητες τους χαρίζονται μέσα από παρατάσεις επί παρατάσεων τζάμπα. Ποια ‘διαπλοκή’; Ποια ‘αδιαφάνεια’ στόχεψες κύριε Πρωθυπουργέ;; Δεν σ’ άκουσα να αναφέρεις απολύτως τίποτε, γι’ αυτούς. Τζίφος επομένως.
Κανέναν δεν έχεις πείσει. Ξέρεις, φαντάζομαι. Μαθαίνεις, τι λέει ο κόσμος στον δρόμο: Πως σε στρίμωξε η τρόικα, για την επόμενη δόση. Πως σου ζήτησαν (σε μια παραφροσύνη επίδειξης πυγμής) τους δυόμισι χιλιάδες, ‘επί πίνακι’.   Και πως πάνω στον ΠΑΝΙΚΟ σου, έψαξες να βρεις ποιος δημόσιος οργανισμός έχει περίπου τόσους. Και βρήκες την ΕΡΤ…
Μίλησες για ‘θλιβερή ακροαματικότητα’. Μεγαλειώδες ψέμα ! Ξέρεις. Όλοι ξέρουν, πως ρόλος της ΔΗΜΟΣΙΑΣ τηλεόρασης ΔΕΝ είναι η ακροαματικότητα. Ξέρεις. Όλοι ξέρουν πως ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να σχεδιάζει το πρόγραμμά της με όρους ιδιωτικού καναλιού: Ούτε ‘ντάνσινγκ γουίθ δε σταρς’ μπορεί να δείχνει, ούτε ‘μάστερ σεφ’. Άλλος είναι, άλλος ΠΡΕΠΕΙ να είναι ο ρόλος της: Αλλά ούτε και τόλμησες να μιλήσεις για ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Εσύ. Που χρημάτισες και ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κάποτε! Και τι άλλωστε μπορούσες να πεις; Πώς μπορούσες να αμφισβητήσεις την αβυσσαλέα απόσταση της ΕΡΤ, της ΕΤ3, της ΝΕΤ, σε σχέση με ΟΛΑ τα ιδιωτικά μαγαζάκια! Μόκο λοιπόν! Λήθη ! Αποσιώπηση..
Ξέχασες –απέφυγες να θυμηθείς- παντελώς την ΙΣΤΟΡΙΑ! Πού ‘κατεβάζεις’ τους διακόπτες ! Τι είναι ΑΥΤΟ που ΚΛΕΙΝΕΙΣ ! Ξέχασες, ποιοι έχουν περάσει από εκεί μέσα ! Ξέχασες τι παραγωγές, τι πολιτισμός έχει χτιστεί εκεί μέσα! Ξέχασες –δεν ξέχασες, θέλησες να ξεχάσεις- το Τρίτο. Τα Μουσικά Σύνολα. Τον Μάνο. ‘Θυμήθηκες’ μόνο το ‘Αρχείο’: Που μπορούμε να το ‘μοσχοπουλήσουμε’: Μόνο που το Αρχείο το στήσανε και το συντηρήσανε κάποιοι εκατοντάδες εργαζόμενοι. Που θα χρειαστείς –αν πιστεύεις στην αξία του- να τους ..επαναπροσλάβεις!  Τέτοια επιτυχία !...
Τόλμησες να πετάξεις κι άλλη μια λέξη: ‘Κέρδος’ ! Μας θύμισες την ιδεοληψία σου! Την εμμονή σου στο ‘κερδοφόρο δημόσιο’ ! Την ιδεοληψία σου στα ‘ιδιωτικοοικονομικά’ κριτήρια: Κι όμως: Ξέρεις! Δεν υφίσταται κέρδος ποτέ όταν σώζεις την ζωή ενός αρρώστου σ’ ένα δημόσιο νοσοκομείο ! Εκτός, εάν διασώσεις μόνον μέχρι του ποσού που έχεις εισπράξει απ’ τις εισφορές του ! Εκτός, εάν πριν μπεις ‘μέσα’, τον αφήσεις να πεθάνει!  Τότε ναι. Μπορείς να δημοσιεύσεις και ..ισολογισμό! Να πουλήσεις και ..μετοχές του ..Ευαγγελισμού. Της ‘Σωτηρίας’. Του Κρατικού Νικαίας ! Χρυσές δουλειές….
Τέλειωσες με την πιο ατυχή κορώνα: Τους ‘τελευταίους σπασμούς του θηρίου’: Την ώρα που ΕΣΥ είσαι το ΘΗΡΙΟ, κύριε Πρωθυπουργέ μου. Την ώρα που ΕΣΥ το εκπροσωπείς, με τα μνημόνια, τις λιτότητες, τις περικοπές, τις φοροεπιδρομές, την ανεργία, τα ξεπουλήματά σου! Τι το ‘θελες;; Μιλάνε στο σπίτι του κρεμασμένου για σκοινί;;…
Τουλάχιστον αγένεια: Μίλησες για ‘τολμηρή απόφαση’. Πως ‘χρόνια ο κόσμος ζητούσε κάποιον να τολμήσει’: Εσύ όμως ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕΣ. Δεν τόλμησες να βγεις να πεις την αλήθεια. Δεν τόλμησες να πεις, έστω, πως ‘δεν γινόταν αλλιώς’. Δεν τόλμησες να ξεχωρίσεις τους ‘σπάταλους εργαζόμενους’ απ’ τον ίδιο τον θεσμό. Δεν τόλμησες να ομολογήσεις, πως έχει πρώτο-πρώτο το ίδιο σου το κόμμα την μεγάλη ευθύνη (μαζί με το ΠΑΣΟΚ) και για την εργασιακή κατάσταση αλλά και για τις κομματικές αγκυλώσεις της ‘δημόσιας τηλεόρασης’. Δεν τόλμησες να ομολογήσεις, πως σ’ εμπόδιζε το Σύνταγμα να ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, πως έπρεπε να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ τον ίδιο τον ΦΟΡΕΑ εν μία νυκτί ! Και δεν ΤΟΛΜΗΣΕΣ, γιατί έτσι θα έπρεπε να παραδεχθείς πως αυτά που σου ΖΗΤΟΥΝ, δεν γίνονται ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ !
Μικρός, λοιπόνΕλάχιστος, τούτη την ώρα που η χώρα θέλει όσο ποτέ άλλοτε ΑΝΑΣΤΗΜΑΤΑ. Μικρός, άτολμος, αλλά δυστυχώς και ΕΠΙΖΗΜΙΟΣ: Με  λυσσώδη ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ καταφέρνεις να ΔΙΧΑΣΕΙΣ τον κόσμο. Με ηλεκτρονικές ‘Digea’ κουτοπονηριές θυμίζεις άλλες εποχές, άλλα ..πολιτεύματα! Πείθεις, τους μισούς ! Δες γύρω σου ποιούς: Τον Άδωνη. Την Χρυσή Αυγή. Τον ..κ. Χρυσοχοϊδη! Ναι ! Τα κατάφερες, πάντα η προπαγάνδα πιάνει στην αρχή (μέχρι τον επόμενο ..οργανισμό). Δίχασες ! Πολλοί είναι σήμερα, που βλέπουν μόνο τους ‘σπάταλους τεμπέληδες εργαζόμενους’. Πολλοί είναι αυτοί που λένε σήμερα ‘καλά έκανε’! Πολλοί είναι αυτοί που παρασύρονται ‘μπήκαν με μέσο’, ‘έπαιρναν τόσα’ και τα ρέστα: Έτσι κι αλλιώς, πάντα στην άγνοια, την αμορφωσιά και την ανοησία στηρίζονταν οι τέτοιες ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ! Μόνο που όποιος ποντάρει σ’ αυτά, οδηγεί σε μεσαίωνες και σε καταστροφές τις κοινωνίες. Και δεν μπορεί να μην το ΞΕΡΕΙΣ αυτό..
Λοιπόν, ξέρεις; ΔΕΝ ΘΕΛΩ να λειτουργήσει η ΕΡΤ ! Όχι ! Θέλω, να μείνει κλειστή. Θέλω, ναι, να φτιάξεις την …ΝΕΡΙΤ, να βάλεις και στην διεύθυνση τους δικούς σου, να την συρρικνώσεις, να την κάνεις ‘Ιδιωτική’, να της βάλεις ‘πρωινάδικα’, να την φορτώσεις ‘τούρκικα’, να την στολίσεις με όλα τα τηλεοπτικά ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ που υπάρχουν, κάντο! Γιατί, πώς να το κάνουμε:Τα ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΘΗ πρέπει να αφήνουν πίσω τους κάποια ΜΝΗΜΕΙΑ !
Για να μην τα λησμονούμε ποτέ !


Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Χούντα

Ποιος ο ρόλος της Digea στο κλείσιμο της ΕΡΤ;

Ποιος ο ρόλος της Digea στο κλείσιμο της ΕΡΤ;

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 το βράδυ ο απολυμένος ήδη από τον Μάιο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης κατήγγειλε στην πειρατική πλέον ΕΡΤ ότι πίσω από το κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε. βρίσκεται προσπάθεια ανάθεσης των όλων των ψηφιακών σημάτων πανελλαδικής εμβέλειας στη Digea, το consortium που έφτιαξαν τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια Mega, Star, Ant1, Alpha, Σκάι και Μακεδονία TV.

Συγκεκριμένα ο κ.Μιχαλίτσης ανέφερε: “Το κλείσιμο της ΕΡΤ θα προσφέρει την ευκαιρία σε αυτήν την κυβέρνηση να ελέγξει όλο το τηλεοπτικό τοπίο. Δηλαδή, από τη μία να δημιουργήσει ένα κακέκτυπο μιας παλιάς ΥΕΝΕΔ στην ΕΡΤ δημιουργώντας αυτό που φανταζόμαστε ότι πάει να φτιάξει, με εργαζόμενους που θα είναι εκ των προτέρων υποταγμένοι με κάποιες ατομικές συμβάσεις, και υποτίθεται ότι αυτοί θα είναι και οι εντός εισαγωγικών τυχεροί αλλά οι οποίοι δεν θα μπορούν ποτέ να κάνουν καμία κριτική στα όσα γίνονται. Από την άλλη θα ήθελα να πω ότι υπάρχει σε εξέλιξη μια διαβούλευση για την αδειοδότηση των παρόχων δικτύου, δηλαδή αυτών που θα πάρουν τις συχνότητες στο δίκτυο, υπάρχει μία διαβούλευση η οποία έχει βγει από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών του Υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία είναι ένας διαγωνισμός που έχει φωτογραφικές διατάξεις, για να πάρει μονοπωλιακά ένας συγκεκριμένος πάροχος, που δεν μπορεί να είναι άλλος από αυτόν τον πάροχο, την Digea, όχι μόνο τις τέσσερις εθνικής εμβέλειας συχνότητες αλλά προφανώς και τις δύο που θα είχε η ΕΡΤ, τις μόνες νόμιμες μέχρι τώρα. Πρέπει να πούμε λοιπόν, ότι η Digea ή αυτός που θα πάρει αυτό το μονοπώλιο, θα ελέγχει πλέον όχι μόνο τους παρόχους περιεχομένου [σ.σ εννοεί “τηλεοπτικά κανάλια”] , γιατί είναι οι ίδιοι πάροχοι περιεχομένου και θα γίνουν και πάροχοι δικτύου για δεκαπέντε χρόνια. Η Digea είναι ένα consortium των έξι μεγαλύτερων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, των παρόχων περιεχομένου δηλαδή Mega, Star, Ant1, Alpha, Σκάι και Μακεδονία TV"

"Οι ίδιοι λοιπόν που ελέγχουν αυτή τη στιγμή το τηλεοπτικό τοπίο από άποψη περιεχομένου χωρίς να έχουν πληρώσει ποτέ και χωρίς να έχουν πάρει ποτέ νόμιμες άδειες, οι ίδιοι με φωτογραφικές διατάξεις πάνε να πάρουν την ίδια στιγμή που καταργούν την ΕΡΤ και τον έλεγχο του δικτύου, της εκπομπής δηλαδή. Εκτιμώ ότι το σχέδιο αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε φωνή τηλεοπτικού σταθμού θα μπορούσε να είναι ενάντια στις καταστάσεις της λιτότητας που επιβάλλονται αυτή τη στιγμή, στην ανεργία, στις μνημονιακές πολιτικές, αυτός ο τηλεοπτικός σταθμός που θα θέλει να έχει μια τέτοια γραμμή θα πρέπει να περάσει από τη Digea, από τον έλεγχο δηλαδή των μεγαλοκαναλαρχών, για να πάρει άδεια εκπομπής. [...] Αυτή τη στιγμή πάνε δηλαδή να ελέγξουν όχι μόνο το περιεχόμενο αλλά και την εκπομπή, να μπορεί δηλαδή να απαγορεύσει ουσιαστικά αυτός που θα ελέγχει την ψηφιακή τηλεόραση, αυτός που θα πάρει αυτήν την υπέρ-άδεια, χωρίς κανέναν ανταγωνισμό ουσιαστικά, να ελέγξει ολόκληρο το τηλεοπτικό τοπίο. Να μη μπορεί να βγει τίποτα. Αυτό συνδυάστηκε με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Αυτά θα γίνουν μέχρι 30 Ιουνίου. Στις 30 Ιουνίου προκηρύσσεται αυτός ο διαγωνισμός με τις φωτογραφικές διατάξεις. Η ΕΡΤ δεν θα πάρει πλέον μέρος στη διαβούλευση".

Τις παραπάνω δηλώσεις του κ.Μιχαλίτση μπορείτε να τις παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο, από το 6ο λεπτό και μετά.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν φαντασιοπληξίες ενός πικραμένου συνδικαλιστή αλλά δεδομένου του πρόσφατου φωτογραφικού διαγωνισμού για την πώληση του χρυσοφόρου ΟΠΑΠ, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι ο κ. Μιχαλίτσης πιστώνεται την έλευση της υψηλής ευκρίνειας στην Ελλάδα, σκέφτηκα ότι αξίζει τον κόπο να το ψάξει κανείς λίγο παραπάνω. Αναζητώντας πληροφορίες για τη διαβούλευση για την αδειοδότηση των παρόχων δικτύου, διαβάζουμε στην εφημερίδα “Παρόν της Κυριακής” (δημοσίευμα της 02 Ιουνίου 2013):

"Το προτεινόμενο μοντέλο της ΕΕΤΤ για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση διέπεται από τις βασικές αρχές του κοινοτικού δικαίου. Δεν αποκλείεται, για παράδειγμα, στη δημοπρασία η συμμετοχή εταιρειών ή κοινοπραξιών υπό σύσταση, όπως επίσης και ενδιαφερόμενων παικτών της διεθνούς αγοράς. Τα κριτήρια, ωστόσο, που τίθενται στην αξιολόγηση των φακέλων των υποψηφίων στη δημοπρασία οδηγούν σε πιθανούς τυπικούς αποκλεισμούς. Προτείνεται το διάστημα των τριών μηνών για την εγκατάσταση δικτύου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης σε όποιον λάβει άδεια ψηφιακής συχνότητας, εντός έξι μηνών να έχει υλοποιήσει την ψηφιακή μετάβαση στο 85% της χώρας και σε άλλους έξι μήνες να έχει ολοκληρώσει και τη δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης."

"Σημειώνουμε πως τόσο η ΕΡΤ όσο και η Digea, που μετείχαν στο μεταβατικό στάδιο της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, από το 2008 μέχρι σήμερα κατάφεραν να εκπέμψουν ψηφιακά σε δέκα μόνο σημεία από τα είκοσι τρία κέντρα εκπομπής που προέβλεπε η μεταβατική περίοδος! Για την κάλυψη των 156 σημείων που προβλέπει ο ψηφιακός χάρτης για τις συχνότητες πανελλαδικής εμβέλειας απαιτούνται μεγάλες επενδύσεις και πολλές άδειες για τις κεραίες και τους πομπούς. Επίσης, απαιτούνται συμφωνίες με παρόχους περιεχομένου, δηλαδή με τα τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία θα εκπέμπουν πλέον ψηφιακά και, όπως είναι γνωστό, είναι μέτοχοι της Digea, δηλαδή του μοναδικού ιδιωτικού παρόχου δικτύου πανελλαδικής εμβέλειας! Γίνεται, λοιπόν, φανερό πως προβάλλει το μοντέλο του μονοπωλίου στην ψηφιακή μετάβαση".

Επιπλέον, στο www.sdtv.gr, (online περιοδικό για την δορυφορική, επίγεια και IP τηλεόραση) διαβάζουμε δημοσίευση της 11ης Ιουνίου "Οι όροι που προτείνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών για τη χορήγηση του ψηφιακού φάσματος στους Πάροχους δικτύου, παραπέμπουν σε σημαδεμένα χαρτιά για τη διανομή των ψηφιακών συχνοτήτων στους παλιούς παίκτες της ελληνικής αγοράς, δηλαδή στη Digea στην οποία ήδη μετέχουν ως μέτοχοι τα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, δηλαδή οι «πελάτες» του δικτύου που θα πάρει την άδεια και τις συχνότητες!"  και επίσης

"Επιπλέον προκρίνεται ως δεδομένη για τη μικρή αγορά της Ελλάδας, πως ο πάροχος δικτύου μπορεί να είναι και πάροχος περιεχομένου, άρα τα ιδιωτικά κανάλια μπορούν να λάβουν την άδεια δικτύου χωρίς πρόβλημα. Η λογική που διέπει όλη τη διαβούλευση για τη δημοπρασία καλλιεργεί λογικές καρτέλ και μονοπωλίου. Θεωρείται δεδομένο πως θα δώσουν μάχη , η Nova- η μόνη που έχει ολοκληρώσει το ψηφιακό της δίκτυο κατά το μεταβατικό στάδιο, η ΕΡΤ η Digea και ίσως ο ΟΤΕ. Ποιος όμως θα κερδίσει τη μάχη; Η ΕΡΤ εξαιρείται εκ του νόμου, οπότε στην πραγματικότητα η όλη φασαρία γίνεται για μια εταιρεία." 

Μήπως λοιπόν το βιαστικό, εν μία νυκτί, κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης δεν αποσκοπούσε στη λεγόμενη κάθαρση της ΕΡΤ αλλά στον αποκλεισμό της  από τον ψηφιακό χάρτη για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια; Μόνο με την χρήση κοινής λογικής, μπορεί κάποιος να καταλήξει στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η εξυγίανση μιας εταιρείας μπορεί κάλλιστα να γίνει με την εν λόγω εταιρεία σε λειτουργία. Ποιοι βιαστικοί και επείγοντες λόγοι επέβαλλαν την κατάργηση του σήματος της ΕΡΤ και το κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε. μέσα σε ένα απόγευμα και μάλιστα με την αστυνομία να κατεβάζει απλά τους διακόπτες χωρίς να έχει προηγηθεί κανενός είδους, τυπική έστω, κοινοβουλευτική διαδικασία;

Στις 29 Μαϊου 2013, μία μόλις μέρα πριν την ανακοίνωση του διαγωνισμού για την αδειοδότηση ψηφιακών συχνοτήτων, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας αναρωτήθηκε δημόσια: “Ένα νέφος ασάφειας πλανιέται, επίσης, και πάνω και από τις συμφωνίες για την ψηφιακή μετάβαση. Πώς καταλήχτηκε η συμφωνία με τη DIGEA; Ποιες είναι οι υποχρεώσεις της; Τις εκπληρώνει; Έχει προχωρήσει στις επενδύσεις που όφειλε; Πώς επιλέχθηκε ως πάροχος ψηφιακής πλατφόρμας; Ερωτήματα κόμβοι που αναδεικνύουν την προχειρότητα και την διαβλητότητα της διαδικασίας όσο δεν απαντώνται αρμοδίως”.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρχει επίσημη ή αρμόδια απάντηση από την κυβέρνηση ούτε σε όσα είπε ο Α. Τσίπρας, ούτε σε όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα σχετικά με την ψηφιακή εποχής στην τηλεόραση. Ευελπιστούμε ότι ο ξαφνικός θάνατος της ΕΡΤ θα ανοίξει επιτέλους τους ασκούς της διαφάνειας γύρω από αυτό το υπέρ-ευαίσθητο (και υπέρ-επικερδές) θέμα της ενημέρωσης του πολίτη στην ψηφιακή εποχή της τηλεόρασης.

Δήμητρα Σταυρίδου για τα Κεφαλονίτικα Νέα

kefalonitikanea.gr

Γιατί φοβάμαι Χούντα

Γιατί φοβάμαι Χούντα
Του Κώστα Βαξεβάνη
Ξέρω πως αυτό το άρθρο θα σχολιαστεί και ίσως να γίνει και η αιτία για να μου αποδοθούν κατηγορίες πεσιμισμού, απαισιοδοξίας, αιρετικού λόγου ή αδυναμίας να κρίνω πώς έχουν τα πράγματα. Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει. Θεωρώ πως μερικές φορές ο φόβος είναι πιο χρήσιμος από την άγνοια κινδύνου και ο φόβος πως τα πράγματα ισχύουν στη χειρότερη πλευρά τους πιο πολιτικός από οποιαδήποτε politically correct ανάλυση.
Η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν πέφτει, αν δεν ξεφτιλιστεί. Δεν εξαφανίζεται με αυτοματισμό, αν δεν φανεί περιττή στα μάτια του κόσμου. Δεν κυριαρχούν σωτήρες, αν πρώτα η Δημοκρατία δεν έχει δείξει ανίκανη να λύσει τα προβλήματα που δημιουργεί η λειτουργία της. Η Δημοκρατία πέφτει αν δείξει πως είναι ανίκανη και περιττή.
Ας δούμε τι γίνεται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Η Δημοκρατία αδυνατεί να επιλύσει οποιοδήποτε πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία. Η Δημοκρατία που διαχειρίζεται η τρικομματική κυβέρνηση έχει επιλέξει τα χειρότερα σενάρια για τις ζωές όλων μας. Δεν χρειάζεται ανάλυση. Νομίζω πως διαφωνούμε μεταξύ μας στο αν αυτό είναι αναγκαίο ή όχι. Όπως και να το χαρακτηρίσουμε, όμως, υπάρχει. Η Δημοκρατία μας εμφανίζεται όλο και πιο ανίκανη να λύσει τα προβλήματα. Ακόμη και αυτοί που χειροκροτούν την «γερμανική επιβολή» ως Δημοκρατία, θα συμφωνήσουν πως δεν μπορούν να ψηφίσουν Μέρκελ στις επόμενες ελληνικές εκλογές.
Η Δημοκρατία μας επίσης, κάθε ημέρα εμφανίζεται και πιο περιττή. Αχρείαστη, με υποκατάστατα λειτουργίας. Ο κοινοβουλευτισμός περιορίζεται σε εκλογή Κοινοβουλίου και όχι απαραίτητα στον τρόπο λειτουργίας του. Αφήνω κατά μέρος τα σκανδαλώδη που διανθίζουν τη δράση του (όσοι διαβάσετε το HOT DOC που είναι στα περίπτερα θα δείτε πως λειτουργούν ως μαφιόζοι για να μην δικαστεί ποτέ υπουργός και για τίποτα) και πάω στο συνεχές κλάδεμα κάθε θεσμικής ουσιαστικής λειτουργίας.
Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα «ΕΡΤ» επιμένω, πως αυτό που κυρίως αποδεικνύεται είναι η κατάργηση της Δημοκρατίας. Τι εννοώ; Η κυβέρνηση πέρασε για τις ΔΕΚΟ (όχι μόνο για την ΕΡΤ) Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούν την κατάργησή τους. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, είναι η προσωρινή ανάθεση της Νομοθετικής Εξουσίας (που έχει η Βουλή) στην Εκτελεστική Εξουσία (την κυβέρνηση). Δηλαδή ένας μη ψηφισμένος νόμος εφαρμόζεται σε απρόβλεπτες και επείγουσες καταστάσεις και επικυρώνεται εκ των υστέρων από τη Βουλή. Τον τελευταίο χρόνο, η κυβέρνηση κυβερνά με νόμους που περνά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου χωρίς να υπάρχει επείγουσα ή απρόβλεπτη κατάσταση. Κάθε φορά που υπάρχει κοινωνική ή εσωκοινοβουλευτική αντίδραση για κάποιο μέτρο, αυτό περνά αυτόματα για να αποφευχθούν οι αντιδράσεις και οι κλυδωνισμοί. Στο μεσοδιάστημα ως την ψήφισή του, τα media έχουν προετοιμάσει τον κόσμο ή έχουν επέλθει τόσα πολλά ακόμη ανάλογα μέτρα, που η κοινή γνώμη αποκτά τον ρόλο του τρομαγμένου τερματοφύλακα πριν το πέναλτι.
Ίσως αυτό φαντάζει μια υπερβολή. Δηλαδή μπορεί να χαρακτηριστεί αισχρός πολιτικαντισμός, αλλά όχι και απραξία της Δημοκρατίας. Θα μου επιτρέψετε να αναφέρω ένα ιστορικό παράδειγμα. Μετά από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην Γερμανία δημιουργήθηκε το Κράτος της Βαϊμάρης. Η Γερμανική Δημοκρατία δηλαδή, η οποία προσπαθούσε να διαχειριστεί την διάλυση της Γερμανικής Αυτοκρατορίας, την ταπεινωτική ήττα και την ανάγκη για τη δημιουργία μιας Δημοκρατίας. Το 1930 η Γερμανική Δημοκρατία σπαρασσόταν και αδυνατούσε να λύσει πολλά από τα προβλήματα των Γερμανών. Μια ασταθής κυβέρνηση Συμμαχίας κυβερνούσε τη χώρα. Ανάμεσα στις αδυναμίες ήταν και αυτή του να νομοθετήσει. Έτσι η κυβέρνηση θεώρησε καλό, στο όνομα της σταθερότητας και της διακυβέρνησης της Γερμανίας, να ενεργοποιήσει το άρθρο 48 του Συντάγματος, που της έδινε το δικαίωμα να νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, σε περιπτώσεις ανάγκης.(Σας θυμίζει κάτι;)
Επί τρία χρόνια ο Καγκελάριος Χίντεμπουργκ υπέγραφε νόμους που δεν ψηφίζονταν από το Κοινοβούλιο. Η κοινοβουλευτική λειτουργία έγινε περιττή. Ο κόσμος καταλάβαινε πως τον κοροϊδεύουν και πως η Δημοκρατία όχι μόνο ήταν υποκριτική, αλλά δεν μπορούσε να λύσει κανένα από τα προβλήματα που είχε δημιουργήσει η κατάρρευση της Γερμανικής Αυτοκρατορίας. Έτσι το 1933, ο Χίτλερ κατάφερε να πάρει την εξουσία (με εκλογές και όχι με πραξικόπημα όπως νομίζουν πολλοί) καταδεικνύοντας αυτή την υποκρισία και την μη λειτουργία της Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία κατέρρευσε όταν έγινε ανίκανη και περιττή.
Ακόμη και στην Ελλάδα του ‘60 που έγινε το πραξικόπημα, χρειάστηκε η Δημοκρατία να φανεί αδύναμη να αντιμετωπίσει το παρακράτος και οι πολιτικοί να εμφανιστούν ως μαριονέτες που αρκεί κάποιος να τους πληρώσει πολλά για να κάνουν μια αποστασία όπως αυτή του 1965. Ο Παπαδόπουλος δεν ήρθε με εκλογές, αλλά αν δεν είχε αυτοξευτελιστεί η Δημοκρατία, ούτε θα ερχόταν, ούτε θα έμενε.
Σήμερα ζούμε μια Δημοκρατία σε αυτή την κατάσταση. Ο θεσμός του Κοινοβουλίου έχει ξεφτιλιστεί. Η Δημοκρατία είναι απαξιωμένη και φαίνεται όλο και περισσότερο αχρείαστη, περιττή. Το Κοινοβούλιο «δείχνει» να μην χρειάζεται και η συνεχής επίκληση «κινδύνων» κάνουν την αυταρχική διακυβέρνηση να φαίνεται όλο και πιο δικαιολογημένη.
Η κατάσταση αυτή θα χειροτερεύει. Για να σταθεί, μια αυταρχική κυβέρνηση θα παράγει όλο και περισσότερο αυταρχισμό. Για να αποκτά την επίφαση της δημοκρατικής νομιμότητας, θα μετατίθεται σε όλο και πιο ακραίες θέσεις για να ψαρεύει ψήφους από το χώρο που γοητεύει η Χρυσή Αυγή. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης, κενά πολιτικά και χρήσιμα μόνο για την επιβίωση της κυβέρνησης, θα αποδέχονται όλα τα συντηρητικά μέτρα για να διατηρείται η κυβέρνηση και να επιβιώνουν πολιτικά οι ηγέτες τους. Έτσι, θα βοηθούν όλο και περισσότερο στην συντηρητική στροφή διατηρώντας την λεκτική διαφοροποίηση. Το χειρότερο είναι πως περισσότερο αυτά παρά ο Σαμαράς, θα επισείουν την ανάγκη μη εκλογών, ξέροντας πως οι εκλογές μπορεί να σημάνουν το τέλος.
Έτσι, με τη μέθοδο του Χίτλερ ή του Παπαδόπουλου, η Δημοκρατία ως ανίκανη, περιττή, ατιμασμένη, δεν θα έχει λόγο να υπάρχει. Σε όλα αυτά που περιγράφω, φαίνεται να απουσιάζει ένας βασικός παράγοντας που μπορεί να τα ανατρέψει όλα. Είναι η θέληση του κόσμου και η απόφαση να τα ανατρέψει. Αυτό για να γίνει πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης ή οι παραπλανημένοι της συμπολίτευσης να ξεκαθαρίσουν τους κινδύνους στον κόσμο και να απαιτήσουν η ανατροπή των αντιδημοκρατικών μέτρων να γίνει τώρα. Και ελπίζω να είναι ο λόγος που θα αποδειχθώ πολύ κακός προφήτης.
Υ.Γ. Με φοβίζει περισσότερο ότι ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει μπει στο ρόλο κλητήρα. Παρά τις περιορισμένες αρμοδιότητές του, θα μπορούσε, όταν -όπως συμβαίνει πάντα- ενημερώθηκε για τα Προεδρικά Διατάγματα που πρέπει να υπογράψει, να προειδοποιήσει πως δεν θα το κάνει για την αποφυγή πολιτικής κρίσης. Δεν το έκανε.

Αντιγραφή απο το ΗΟΤ DOG Ιουνίου 2013

Mας τα πρήξατε με την ΕΡΤ!

Mας τα πρήξατε με την ΕΡΤ!
Γιάμαλη Αναστασία
Ναι, η ΕΡΤ δεν είναι ακριβώς όπως θα την θέλαμε. Όπως τα θέλουμε  δεν είναι ούτε τα ιδιωτικά κανάλια. Συγκεκριμένα το Mega, ο Αντ1, ο Alpha, ο ΣΚΑΙ  ή το Star και οι διάφοροι μικροί σταθμοί   είναι το αντίθετο από αυτό που  θα θέλαμε. Δεν  τους κλείνουμε όμως. Α πα πα... Είναι ιδιωτικοί, είναι ανταγωνιστικοί, λειτουργούν με όρους αγοράς, και όταν δεν τα καταφέρνουν,  εδώ είναι οι κρατικοί προϋπολογισμοί να δώσουν ένα χεράκι... 92 εκατομμυρίων ευρώ ας πούμε. Για άδειες ούτε λόγος...Είναι λίγο ειρωνία της τύχης ότι την ώρα που η κυβέρνηση κλείνει την ΕΡΤ δίνει πανελλαδική άδεια στο "αρτ" του Καρατζαφέρη. Τι να την κάνουμε την ΕΡΤ όταν υπάρχει η Μεσημεριανή Μελέτη στο κανάλι του πολύ κ. Μαλέλη για να δεις ποιός τα 'φτιαξε με ποιά, ποιός χώρισε με ποιά, πού εμφανίστηκε ποιά και αν ήπιε μαρτίνι, απλτίνι ή μαρουλίνι. Tί να την κάνουμε την ΕΡΤ όταν υπάρχουν ενημερωτικές εκπομπές σαν αυτή του Γιάννη Πρετεντέρη που περνάει γραμμή κυβερνητική καλύτερα και από τον Σίμο; Πού έχει πάντα πρώτο στασίδι τον Ψαριανό και το γιλέκο του; Tι να την κάνουμε την ΕΡΤ όταν η Όλγα μας λέει ειδήσεις φορώντας κολιέ Chopard, την ώρα που για ποσά πολύ  μικρότερα από την αξία του έχουν φυλακιστεί διάφοροι καημένοι. 
Τι να την κάνουμε την ΕΡΤ, αφού για σάτιρα έχουμε τον μάτσο απολίτικο Θεσσαλονικιό - που δεν έχει ακούσει κατά που πέφτουν οι Σκουριές - Κανάκη και το παρεάκι του. Που το παίζουν ποιότητα και μας δείχνουν κάνα Ζeitgeist κάθε μεγάλη Παρασκευή, λόγω Επιταφίου, μεγάλη η χάρη Του. 
 Τι να την κάνουμε την ΕΡΤ, όταν prime time παίζει Σουλεϊμάν και Φατμαγκιούλ και διάφορα άλλα σαπούνια εκ Τουρκίας. Μαθαίνουμε και μια ξένη γλώσσα, αλλά, τα 'χει πεί ο Σίμος και η Τρόικα, είμαστε αχάριστοι... 
 Τι να την κάνουμε την ΕΡΤ, άμα γουστάρουμε να δούμε κώλους το βάζουμε στον Θέμο - αυτόν με τα εκατομμύρια στο πορτ μπαγκάζ - ή το γυρνάμε στο Star που έχει και ρεπορτάζ παραλίας. Άσε που ο Θέμος που και που παρουσιάζει και κάνα Χρυσαυγίτη βουλευτή και γουστάρουμε. Είναι αντισυστημικός ο Θέμος, σαν τους Χρυσαυγίτες... 
 Τι να την κάνουμε την ΕΡΤ, όταν τις Κυριακές έχει τα σόου, που τη μία εγχώριοι τριτοδεύτεροι και ενίοτε δευτερόπρωτοι star - ένεκα η κρίση- χορεύουν στον πάγο, χορεύουν στην πίστα βάλς, μαμπο, τσατσα, τραγουδούν πότε ημίγυμνοι και πότε  υποδυόμενοι τη μία την Μαντόνα, την άλλη τον Τσιτσάνη και την άλλη τον Μιχαλάκη τον Τζάκσον. 
 Τι να την κάνουμε την ΕΡΤ, αφού άμα θέλουμε "πχιότητα" και εκ βαθέων εξομολογήσεις έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στον φαληρημένο Πέτρο Κωστόπουλο ή στον Σταύρο το Θεοδωράκη που έχει και βαθύ βλέμμα και ό,τι θέμα πιάσει το χέρι του, αγιογραφία το κάνει... 
 Γιατί τα πρωινά;  Που αν δεν ακούσεις τα κοσμικά και τις χιτ επιτυχίες  της λαϊκοπόπ με ολίγη από χιπ χοπ  και αν δεν δεις τι καλό έφτιαξαν τα χεράκια του "πρώτου Έλληνα master chef"  Άκη Πετρετζίκη στου Γιώργου και της Φαίης στο Mega - που είναι και ανιψιά του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ του Γ. Φλωρίδη - πως να πάει καλά η μέρα; 
 Kαλύτερα μωρέ, να το κλείσουν το μπουρδέλο την ΕΡΤ. Σιγά, τι να μας πει και  ο Εξάντας. Επειδή έχει πάρει εκεί κάμποσα διεθνή βραβεία; Tι να μας πει και ο Κούλογλου, και οι Ανιχνεύσεις στην ΕΤ3; Τι να μας πει και το "Σαν σήμερα" αφού δεν πρόκειται ποτέ να πει πότε έχει γενέθλια η Μενεγάκη. Τι μας νοιάζουν τα αφιερώματα σε ιστορικές περιόδους;  Tι μας νοιάζει η "Μηχανή του Χρόνου" και ο "Λαβύρινθος". Τι μας νοιάζει ο Βασίλης Βασιλικός που καταπιάνεται με βιβλία, εμείς έχουμε facebook. Και στην τελική, ποιος χέστηκε για τα "Μουσικά Σύνολα" αφού είναι γνωστό και γενικά παραδεκτό πως "στην Ελλάδα δεν πιάνουν τα συγκροτήματα!"

Και αυτή την Ιστορία την έχουμε πολύ υπερεκτιμημένη, επειδή δηλαδή έχουν διευθύνει τμήματα της ΕΡΤ ο Στρατής Μυριβήλης κι ο Οδυσσέας Ελύτης και επειδή ο Δημήτρης Χορν διετέλεσε διευθυντής, ή επειδή ο Μάνος Χατζηδάκις ανέλαβε το Τρίτο Πρόγραμμα πρέπει να μείνει ανοιχτή και να εκπέμπει; Που τα είδαμε αυτά; Έχουν οι άλλες χώρες κρατικά ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα;  Και εν πάση περιπτώσει, που είναι η Λιλιπούπολη. Το Google Maps δεν βγάζει τίποτα. 
 H κόρη του Σαλαγκούδη και όλοι οι υπόλοιποι των "ειδικών θέσεων και ειδικών μισθολογίων" που διόρισε ο Σίμος, ο Μουρούτης και η παρέα τους, ακόμη και η anchorwoman Έλλη Στάη δεν είναι η ΕΡΤ. Η ΕΡΤ είναι οι εργαζόμενοι, από την καθαρίστρια και τον καντινιέρη, μέχρι τον τεχνικό που προσπαθεί να σηκώσει το σήμα στην Ρόδο και την Πρέβεζα. Η ΕΡΤ είναι το κανάλι της περιφέρειας, που λέει τον καιρό για τον αγρότη και το κανάλι που συντηρεί τους δεσμούς των αποδήμων με την χώρα τους. Η ΕΡΤ είναι  που θα καλύψει τα πάντα ακόμη και αν δεν γουστάρουμε την είδηση όπως παρουσιάζεται αφού έχει λογοκριθεί από τον Λιάτσο και τον κάθε Λιάτσο. Η ΕΡΤ είναι ένα κομμάτι από τα παιδικά μας χρόνια, όταν η Μαρία Χοακίνα, σνόμπαρε το Σιρίλο επειδή ήταν φτωχός και μαυρούλης. Η ΕΡΤ είναι το αρχείο της . Η ΕΡΤ από την Τρίτη, είναι ζήτημα όλων μας.  
 Υ.Γ1 Η ΕΡΤ ήταν μέχρι το βράδυ της Τρίτης το μόνο κανάλι που εξέπεμπε με άδεια. 
 Υ.Γ 2 Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ΕΡΤ "σύμβολο αδιαφάνειας". Να με συγχωρήσει η εξοχότης του αν κάνω λάθος, αλλά διαφθορά και αδιαφάνεια  δεν υπάρχει - μεταξύ άλλων - στην αστυνομία, στην πολεοδομία, στα τελωνεία, στις εφορίες, στο ποδόσφαιρο, στο τραπεζικό σύστημα, στο στρατό, στα ασφαλιστικά ταμεία. Να βάλουμε και σ αυτά λουκέτο;
 Y.Γ.3 Να με συγχωρεί ο Πρωθυπουργός υποπτεύομαι πως αδιαφάνεια υπάρχει και στις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Όμως εγώ - όπως και ο επιτυχημένος επιχειρηματίας κ.Δ. Μελισσανίδης που καθόταν πρώτη σειρά στην εν λόγω ομιλίας σας - δεν έχουμε ιδέα από τέτοια πράγματα. Θο, Κύριε, φυλακν τ στόματί μου...
Αντιγραφή από την «Αυγή»

Σιμος Κεδίκογλου

Να υπογράψουμε όλοι για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Stop the shutdown of Public Television in Greece!
Πάμε για τις 30000 και ανεβαίνουμε...

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ελευθερώστε την ΕΡΤ τώρα!

Ελευθερώστε την ΕΡΤ τώρα!

Αρθρογράφος: 
Ιορδάνης Θωμαϊδης
Είναι δάκρυ, δεν είναι κλάψα! Είναι συναισθηματική ρηγμάτωση, δεν είναι απλώς ... ταραγμένο θυμικό! Είναι η απώλεια της επαφής , της πλάτης που ακουμπάει και ζεσταίνεται σε μιά άλλη πλάτη. 
Είναι ο γίγαντας που όλως περιέργως έχει ανθρώπινα μέτρα και σταθμά.  Είναι η... αγαπημένη που μετά απο τόσα χρόνια συμβίωσης προκαλεί,ενίοτε, αισθήματα αδιαφορίας .
Είναι η ίδια αγαπημένη, που μπορεί να την ξεθώριασαν στα μάτια μας τα πλουμίδια της «ελεύθερης γκόμενας» με το μαϊμού σοφιστικέ στυλάκι, αλλά ξέρουμε οτι αποτελεί την πολύτιμη πέτρα που θα ακουμπήσουμε πάνω της! 

Ναι, είναι η ΕΡΤ! Της ενημέρωσης - με τα χίλια κενά - που όμως αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό, σε σύγκριση με την απολύτως ελεγχόμενη και ιδιοτελώς κατευθυνόμενη ενημέρωση της ιδιωτικής ραδιοτηλοψίας. 

Είναι η ΕΡΤ! Του δημοσιογραφικού έργου - με τους χίλιους συμβιβασμούς - που όμως δεν πούλησε την ψύχη της στο διάβολο, στους εργολάβους και εργολήπτες των δημοσίων έργων, που αφού απομύζησαν το «τελευταίο σοβιετικό κράτος» (απερίγραπτη «εξυπνάδα»!), τώρα ζητούν την ... πλουραλιστικώς μονοδιάστατη πληροφόρηση, για να απομυζήσουν με την ησυχία τους το «κανονικό κράτος». Αυτό το κράτος που φιλοτεχνούν μέσω των μεταρρυθμιστικών κρεατομηχανών και των σφαγιαστικών εξορθολογισμών. 

Είναι η ΕΡΤ! Της Δημοκρατίας , με τις χίλιες ελλειματικές της πλευρές, που όμως έχοντας εγγεγραμμένους στον οργανισμό της όλους εκείνους τους αξιακούς κώδικες που ορίζουν την έννοια της ελευθερίας και του πνεύματος των ανοιχτών οριζόντων, κατόρθωνε (έστω και ανεπαρκώς) να υπηρετεί αξιοπρεπώς την ενημέρωση του Πολίτη, παρά τον διαχρονικό κυβερνητικό ομφάλιο λώρο. Κι αυτό το οφείλει στον (έστω ελλειματικό) δημόσιο έλεγχο, όταν την ίδια στιγμή, στην πλουμιστή ιδιωτική ραδιοτηλοψία οι ιδιοκτήτες της είναι ικανοί, για παράδειγμα, να κάνουν γαργάρα ή να περάσουν στα ψιλά μιά είδηση διατροφικού σκανδάλου, αν η υπεύθυνη εταιρεία διαφημίζεται στο «μαγαζί τους». Πόσο μάλλον όταν διακυβεύονται ... χοντρά πακέτα! 

Είναι η ΕΡΤ! Του Πολιτισμού - όχι της Γιουροβίζιον, αν και θα μπορούσε με «λελογισμένο» τρόπο να χωρέσει κι αυτή - αλλά του Χατζηδάκι , του Ελύτη, της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας, της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής, των σύγχρονων και παλιότερων καλλιτεχών-δημιουργών . 

Είναι η ΕΡΤ! Της γνώσης και της νεώτερης Ιστορίας που βρίσκεται «αποθηκευμένη» στο καταπληκτικά πολύτιμο ψηφιακό Αρχείο που διαθέτει (να ένα εργαλείο που θα μπορούσε να συμβάλει στην αποκάλυψη της αποκρουστικής ανάσας των ζόμπι της Χρυσής Αυγής!) 

Είναι η ΕΡΤ! Της παράδοσης - εθνικής, μουσικής, θρησκευτικής, πολιτιστικής κλπ,- που ακόμη και τώρα, όπως παρουσιάζεται , απ' αυτόν τον χτυπημένο δίαυλο, λειτουργεί παιδευτικά. Πόσο μάλλον αν στηριχθεί περισότερο απο εμπνευσμένους δασκάλους που δεν θα τη χειριστούν στατικά-μουσειακά, αλλά θα αναδείξουν τη δυναμική της μέσα «στο σήμερα», όχι για να καθηλώνουν, όχι για να φασκιώνουν μυαλά γεμίζοντάς τα με στερεότυπικα, φοβικά, συμπλεγματικά , προγονόπληκτα και ιδεοληπτικά σύνδρομα, αλλά για να δίνουν ερεθίσματα για την δημιουργία «γωνιασμένης» αντίληψης με μασίφ άγκυρες. 

Είναι η ΕΡΤ! Της κάθε γωνιάς του Πλανήτη, όπου υπάρχει άνθρωπος που ομιλεί την ελληνική γλώσσα (αλήθεια ποιά εταιρεία μέτρησης έχει τοποθετήσει τα γνωστά μηχανάκια για να μετρήσει ακροατές και τηλεθεατές στην εντός Ελλάδος περιφέρεια, αλλά και στην «παγκόσμια περιφέρεια» με τα εκατομμύρια Ελληνων, για να μάθουμε πόσο «μικρή» είναι η τηλεθέαση και η ακρόαση της ΕΡΤ; 'Η μήπως δεν είναι; ) 

Είναι η ΕΡΤ! Της - έστω ελλειπούς - αισθητικής, που όμως δεν μπήκε στην αγοραία λογική ή αν θέλετε δεν μπόρεσε να να μπεί σ'αυτή τη λογική , ακριβώς λόγω του κρατικού - δημοσίου χαρακτήρα της, των χαζοχαρούμενων θεαμάτων (μπούτι, στήθος, γόβα, σατέν, και μπούρδα!)Των αλλεπάλληλων και απαραιτήτως με σπόνσορα εκμπομπών μαγειρικής (κατά τα άλλα ο πολίτης που παίνεται «δεν πληρώνει» τα ιδιωτικά κανάλια, πληρώνει όμως τη διαφήμιση της τάδε αλυσίδας σούπερ μαρκετ η οποία ενσωματώνει τα έξοδά της στο... ταπεινό ρυζάκι που διαθέτει απο τα ράφια της! Είναι η ΕΡΤ που δεν έπεσε στη λογική των τούρκικων σειρών (όχι λόγω προέλευσης, αλλά επειδή είναι άθλια), αντιθέτως ακόμη και πρόσφατα πρόβαλε σειρές όπως ο πύργος του Ντάουντον - Downton Abbey. 

Είναι αυτή η ΕΡΤ, με τις χίλιες παραλείψεις της, που δεν επιδόθηκε στην αποχαύνωση των ριάλιτι, που δεν «έκανε» προσωπικότητες(!) άτομα της λογικής «περπατάω, μασάω τσίχλα, μιλάω στο τηλέφωνο, άρα εργάζομαι σκληρά», που δεν εμφάνισε τα σουσούδια, αρσενικά και θηλυκά, ως τον ορισμό τού αισιόδοξου συγχρονου ανθρώπου με τη ... θετική ενέργεια! 

Είναι η ΕΡΤ των ανθρώπων της! Αυτών που σφαγιάστηκαν πισώπλατα, που εξευτελίστηκαν με το χειρότερο τρόπο! Ναι, υπήρξαν φορές, που κάποιοι απ΄ αυτούς, «λερώθηκαν», απο τα περιττώματα που κουβαλούσαν ορισμένοι ευεπίφοροι σε πιέσεις εντός του ραδιομεγάρου... 

Καίγομαι όμως να πω οτι: Μετά απο περίπου 9 χρόνια, στην ΕΡΤ, ως συμβασιούχος, απο τη θέση του αρχισυντάκτη Ειδήσεων στην τηλεοραση , μπορώ να ισχυριστώ οτι γνώρισα συναδέλφους- δημοσιογράφους με ηθικό μέταλλο και αγωνία να μεταφέρουν την είδηση «ως έχει». Δημοσιογράφους -ρεπόρτερ που « έβρεχαν τον πισινό τους για να πιάσουν ψάρια». Που δούλευαν το κείμενό τους με την αγωνία του μαθητή που δίνει εξετάσεις. Συναδέλφους παρουσιαστές που δεν το «έπαιζαν σταρ», αλλα συμμετείχαν με ευθύνη στην παραγωγή του δελτίου ειδήσεων πριν αυτό βγεί στον αέρα. Συναδέλφους του εξωτερικού δελτίου που δεν περιορίζονταν απλως στη μεταφορά της είδησης. Συναδέλφους ανταποκριτές που η επάρκειά τους παρέπεμπε σε μέλη του διπλωματικού σώματος. Συναδέλφους αρχισυντάκτες που τα «έδιναν όλα» για ένα πραγματικά πλήρες δελτίο ειδήσεων, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες αυτής της χώρας, κι όχι να «καθοδηγηθούν» απο τούς σπουδαιοφανείς τηλεαστέρες της ιδιωτικής τηλοψίας. Ναι, υπήρχαν και προϊστάμενοι- διευθυντές δημοσιογράφοι που προσπαθούσαν να κρατάνε ισορροπίες, παρά τις γνωστές «δουλείες»... 

Κοντολογίς η ανοιχτή ΕΡΤ αποτελεί συστατικό στοιχείο της (έστω κολοβής) Δημοκρατίας! Και τη Δημοκρατία δεν την περιορίζεις και δεν την αναστέλλεις, αντιθέτως την διευρύνεις. Οτιδήποτε άλλο δημιουργεί χώρο στο ... σκοτάδι! 

ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΤΩΡΑ κι αφήστε τους εργαζομένους της, να κάνουν τη δουλειά τους! 

iefimerida.gr

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

«Είναι χτύπημα στην καρδιά της Δημοκρατίας»

Δήλωση του γραμματέα της ΝΕ Καρδίτσας και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Στ. Αναστασόπουλου
για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ

«Είναι χτύπημα στην καρδιά της Δημοκρατίας»

Για πρώτη φορά ευρωπαϊκή κυβέρνηση διατάσει το κλείσιμο του Δημόσιου οργανισμού ενημέρωσης του λαού με όλα τα κεντρικά κανάλια και τους περιφερειακούς του σταθμούς.
Για πρώτη φορά με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απολύονται, σε μια νύχτα, (εκατοντάδες) εργαζόμενοι.

Η αυταρχική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ δια στόματος ενός Κεδίκογλου βγαλμένου από την επταετία των συνταγματαρχών ανακοίνωσε το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Με το γνωστό πρόσχημα – καραμέλα περί διεφθαρμένου δημοσίου και αδιαφάνειας, οι στυλοβάτες και συνεχιστές του ρουσφετιού, της διαφθοράς, της διαπλοκής, οι εκφωνητές του συστηματικού δημοσίου ψέματος εξαπολύουν επίθεση σε 2500 εργαζόμενους αλλά κυρίως εξαπολύουν επίθεση στο δικαίωμα του καθένα από εμάς για αντικειμενική πληροφόρηση και πλουραλιστική ενημέρωση. Αποτελεί χτύπημα στην καρδιά της Δημοκρατίας.

Ο πολίτης που δεν ενημερώνεται ή που πληροφορείται μόνο από τα μέσα προπαγάνδας της μνημονιακής κυβέρνησης (βλ. ιδιωτικά ΜΜΕ) είναι ένας φοβισμένος, μουδιασμένος και τελικά παθητικός πολίτης που υπομένει την εξαθλίωση. Αυτός είναι και ο στόχος τους. Να κοπεί η ενημέρωση, να ανασταλεί η δημοκρατία ώστε να περάσει η πολιτική της Τρόικας σαν οδοστρωτήρας πάνω από την ελληνική κοινωνία.

Εκείνοι που προσέλαβαν στην ΕΡΤ τον περασμένο Δεκέμβριο «ημέτερους» υπαλλήλους και διόρισαν για διευθυντή ενημέρωσης τον παρουσιαστή… κουτσομπολίστικου δελτίου ειδήσεων, αυτοί που απαξιώνουν και ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία λες και είναι τσιφλίκι απ’ τον παππού τους θα βρουν την απάντηση που τους αξίζει από την ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους υπό απόλυση εργαζόμενους, συμμετέχουμε στις διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και καλούμε σε ρωμαλέο ενωτικό μέτωπο ανατροπής αυτής της εχθρικής στο λαό κυβέρνησης. Να τους διώξουμε! Είναι ζήτημα ζωής.


Στέλιος Αναστασόπουλος
Γραμματέας ΝΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ
          Ο συνάδελφος δάσκαλος Στέφανος Γκουλιώνης θα βρίσκεται στην Καρδίτσα την Τετάρτη 7μμ στο ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ.
Αποτελεί δήλωση Συμπαράστασης–Αλληλεγγύης αλλά και συμβολής στις δράσεις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να ξαναβρεθεί ο Στέφανος στο χώρο εργασίας του. Στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας .

Ο συνάδελφος είχε παραπεμφθεί με το πειθαρχικό παράπτωμα της «ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας» και με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας Παπαθεοδώρου τέθηκε σε αναγκαστική αργία με βάση το Ν.4093/2012. Το «έγκλημά» του είναι η συμμετοχή στη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου 2012 στη Λάρισα, μια κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει και πραγματοποίησαν συλλογικότητες και σωματεία ενάντια τη λαίλαπα των μέτρων που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ σε βάρος των εργαζομένων. Η υπόθεσή του εκκρεμεί στο Εφετείο, όπου θα κριθεί τον Οκτώβρη.
Ο νέος πειθαρχικός κώδικας στην ουσία ακυρώνει τα πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του δημοσίου υπάλληλου, μιας και με την αόριστη αυτή κατηγορία στην ουσία δίνει τη δυνατότητα να διωχθεί το φρόνημα και η πολιτική συμπεριφορά, ενώ τον υπάλληλο τον κατατάσσει στους επίορκους.

·        Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ο αγωνιστής δάσκαλος Στέφανος Γκουλιώνης να απολυθεί για τη συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική του στάση στιγματισμένος από το καθεστώς ως «επίορκος».
·        Δεν θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι που θα φοβούνται να αγωνιστούν, αλλά συλλογικά θα παλέψουμε ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
Η στήριξη, επομένως, στο συνάδελφο και σε όσους/ες άλλους/ες βρίσκονται στην ίδια οδυνηρή θέση είναι στοιχειώδης υποχρέωση όλων μας για την  αποκατάσταση του δικαίου, της προσωπικής αξιοπρέπειας και της υπεράσπισης των συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων μας. 
· Να καταργηθεί το μνημονιακό τερατούργημα-νόμος 4093/ 2012
· Να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και τη δουλειά μας
· Καμιά απόλυση - διαθεσιμότητα - εφεδρεία
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/6 στις 7μμ στο ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ


Μητσάρας...!

Ευκαιρία να τους στείλουμε στα τσακίδια...!

Μνημείο αυταρχισμού
Με Νομοθετική πράξη το κλείσιμο της ΕΡΤ.Η χώρα είναι τσιφλίκι των ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΚΟΥΒEΛΗΔΩΝ;Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσουμε την πληκτρολόγηση;


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»

Αυτοί προετοιμάζουν την εξόντωσή μας… Ας προετοιμάσουμε κι εμείς τη δική τους!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.
http://aakaristotelis.blogspot.gr/                                                                                


Αυτοί προετοιμάζουν την εξόντωσή μας…
Ας προετοιμάσουμε κι εμείς τη δική τους!
Βλέπουμε την καταστροφή που έρχεται!
1.500.000 οι άνεργοι και κάθε μέρα ο αριθμός αυξάνεται γεωμετρική πρόοδο! Τα μαγαζιά δίπλα μας, βάζουν το ένα μετά το άλλο λουκέτο. Χιλιάδες  οι απλήρωτοι εργαζόμενοι για μήνες στον ιδιωτικό τομέα. Οι συνταξιούχοι  μετρούν τα ψιλά στη λαϊκή, στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν γάζες, στα φαρμακεία δίνουν φάρμακα με πίστωση, χιλιάδες παιδιά ανεμβολίαστα…
Πιάσαμε πάτο; αναρωτιέσαι… Οι ΣαμαραΒενιζελοΚουβέληδες, σαν σε θέατρο, προβάρουν τους ρόλους τους… «Θετικά εξελίσσεται η οικονομία», κι ας βρίσκεται η ύφεση σχεδόν στο 5,6%. «Νέες επενδύσεις προσδοκά η κυβέρνηση», κι ας απολύονται 1.200 εργαζόμενοι την ημέρα. Εικονική πραγματικότητα; Όχι, σε κοιτούν και σε μετρούν, να κοιμίσουν την οργή σου, να σε ναρκώσουν όσο πάει, να μην αντιδράσεις…
Στη Β’ βάθμια οι καμπάνες χτύπησαν ήδη
Σε αναβρασμό βρίσκονται το τελευταίο 10ήμερο οι καθηγητές της Β’ βάθμιας και τα σωματεία τους. Τα υπηρεσιακά τους συμβούλια (ΠΥΣΔΕ) σε όλη τη χώρα συνεδριάζουν με εντολή του Υπουργείου για να καθορίσουν τα «πλεονάσματα» σε εκπαιδευτικό προσωπικό και έτσι να οδηγηθούν στην απόλυση 12.000 αναπληρωτές, στην κατάργηση χιλιάδες οργανικές θέσεις με αποτέλεσμα να απειλούνται με διαθεσιμότητα και απολύσεις μόνιμοι εκπαιδευτικοί.
Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αττικής, Γκίνης, δηλώνει στους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ ότι στην Α’ δημοτικού και την Α’ Γυμνασίου δε θα επιτρέπει να χωρίζονται τα τμήματα όταν θα ξεπερνούν το νόμιμο αριθμό μαθητών (25 στην Α’ βαθμια και 27 στη Β’ βάθμια) και όσοι μαθητές «πλεονάζουν» θα τους μετακινεί σε γειτονικά σχολεία ώστε με τον τρόπο αυτό να μην υπάρχουν τμήματα κάτω των 25 μαθητών!!! Την ίδια στιγμή το Υπουργείο διαμηνύει ότι οι κατανομές των τμημάτων θα γίνονται απευθείας από τις περιφέρειες με στόχο την αριθμητική ελαχιστοποίηση τους ώστε να υπάρξει πλασματικό πλεόνασμα προσωπικού. Δε χρειάζεται μεγάλη φαντασία, για να καταλάβουμε ότι αν αρχίσουν υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών και καταστρατηγηθούν τα όρια των σχολικών μονάδων, θα χαθούν άμεσα και προοπτικά χιλιάδες οργανικές θέσεις. Η κυβέρνηση προσπαθεί να υποχρεώσει σε μια τέτοια προοπτική, με την απόφασή της να μην προσλάβει αναπληρωτές και άρα να μην υπάρχει προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες των σχολείων. Αν σ’ αυτά συμπεριλάβουμε και την πρωτοφανή μείωση των μεταθέσεων και των αποσπάσεων που αναμένονται, μαζί με τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, σε συνδυασμό με την κακόφημη αξιολόγηση, τη σχεδιαζόμενη νέα «αρχιτεκτονική» στη δομή και στη διοίκηση της εκπαίδευσης, η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα το δρόμο  των μαζικών απολύσεων αναπληρωτών και μονίμων. Σε πρώτη φάση περίπου 12.000 αναπληρωτές, που για χρόνια κάλυπταν πραγματικά κενά σε κάθε γωνιά της χώρας, θα πεταχτούν στην ανεργία. Γιατί είναι απόλυση να σε «στύβουν» όλα αυτά τα χρόνια  και τώρα να σε διαγράφουν από το εκπαιδευτικό προσωπικό με μια μονοκοντυλιά. Και έπεται συνέχεια με τους «υπεράριθμους» που θα καλεστούν να μετακινηθούν όπου βρεθεί θέση, εγκαταλείποντας προσωπικές ανάγκες, οικογένεια, παιδιά, υποχρεώσεις.
Την ίδια στιγμή το Υπουργείο προσπαθεί να μας διασπάσει με τη διάκριση μεταξύ παλιών (προϋπηρεσία μεγαλύτερη των 12 ετών) συνθλίβοντας τους νεότερους συναδέλφους με μισθούς εξαθλίωσης, με μετακινήσεις και χωρίς καμία εργασιακή ασφάλεια προσπαθώντας να δημιουργήσει  αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσά μας. Η απάντησή δεν μπορεί παρά να είναι η ενότητα, η αλληλεγγύη, ο αγώνας γιατί όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε το φόβο και να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.
Οι Εφιάλτες συνεχίζουν ανερυθρίαστα…
Ο κρατικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ, απαντάει με τον ίδιο προκλητικό τρόπο που απαντάει εδώ και τρία χρόνια. Έχει το θράσος να μιλά για λαϊκισμό και τυχοδιωκτισμούς, σπέρνει τον εφησυχασμό ότι δεν θα απολυθούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί, ότι η Α’ βάθμια είναι εκτός του κάδρου, ότι οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί θα τη γλιτώσουν… Κι όπου δεν πιάνει αυτή η προπαγάνδα, άρχισε κιόλας να πουλάει εκδουλεύσεις, τάζοντας εξαίρεση, υποσχόμενος βολέματα και ρουσφέτια. Αξιοποιώντας το φόβο, την ανασφάλεια και την ομηρία των συναδέλφων επιδιώκει να ασκήσει το «συνδικαλισμό» που γνωρίζει καλά…. των πελατειακών σχέσεων.
Η αλήθεια είναι ότι ο δρόμος για τις απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών έχει ανοίξει διάπλατα. Είτε με τη ναζιστικής έμπνευσης παραφιλολογία για τους «ψυχικά ασθενείς» ή για συναδέλφους μας με σοβαρές παθήσεις που σκοπεύουν να τους ρίξουν στον Καιάδα, είτε με τις μαζικές αργίες με βάση το νέο πειθαρχικό, για αστικές ή υπηρεσιακές διαφορές ή και για πολιτικές πράξεις (όπως η περίπτωση του δασκάλου Γκουλιώνη που συμμετείχε σε κινητοποίηση την 25η Μαρτίου) είτε με την υποχρεωτική μετάθεση ανά την Ελλάδα, είτε με την εφαρμογή της αξιολόγησης και  τους πίνακες «των μη επαρκών» είτε με ό,τι άλλο σκαρφιστούν οι νοσηροί εγκέφαλοι της ΕΕ, του ΔΝΤ  και των ιθαγενών συνεργατών τους, φτιάχνουν τις λίστες του προγράμματος «κινητικότητας». Κι όσοι μιλούσαν για όρους και προϋποθέσεις (ΣΥΝΕΚ-ΕΡΑ), όσοι κατήγγειλαν ως τυχοδιωκτική την απεργία που πραξικοπηματικά αναστάλθηκε (ΠΑΜΕ), τώρα οφείλουν να τοποθετηθούν. Τι θα γίνει με τους χιλιάδες υποψήφιους προς απόλυση; Θα αφήσουμε να τους καταπιεί το κράτος και η κυβέρνηση ή θα ξεσηκωθούμε;
Το Τροϊκανό σχέδιο για τις απολύσεις στο δημόσιο είναι σαφές, συγκεκριμένο και διακηρυγμένο. 4.000 απολύσεις το 2013, 12.500 διαθεσιμότητες το 2013 και άλλες τόσες το 2014.
Εδώ και μήνες, η καμπάνα χτυπάει προειδοποίηση!!!

Η κρίση βαθαίνει, το σύστημα αγκομαχά. Τα τελευταία σαράντα χρόνια σου έδωσε δάνεια και κάρτες για να αγοράζεις τα προϊόντα του και να συνεχίζει να κερδίζει από σένα. Τώρα η φούσκα έσκασε κι εσύ είσαι το θύμα. Ο καπιταλισμός σε πνίγει για να σωθεί. Σου κόβει το μισθό, τη μόρφωση, τα φάρμακα, τις συντάξεις, σε χαρατσώνει αλύπητα, δε θα ησυχάσει αν δε σου πάρει και το τελευταίο σεντς, γιατί μόνο έτσι κερδίζει χρόνο και πόντους στον ανελέητο ανταγωνισμό με τους άλλους καπιταλιστές. Τα παραμύθια για τους πεθαμένους που συνέχιζαν να παίρνουν σύνταξη και κατέστρεψαν το κράτος, για τους μετανάστες που σου παίρνουν τη δουλειά, τα λέει για να τα πιστέψεις εσύ, να τα βάλεις με τους άλλους, τα μικρολαμόγια και να αφήσεις αυτόν απείραχτο, το μεγάλο και νόμιμο λαμόγιο να συνεχίζει να σε κλέβει ανενόχλητο…

Όσο ανεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς την κρίση τους, όσο είμαστε κάτω από την επιτήρηση της ΕΕ και του ΔΝΤ, η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών θα βρεθεί μπροστά στο φάσμα της απόλυσης, άλλος νωρίτερα, άλλος αργότερα, όπως στη θέση αυτή έχουν βρεθεί ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.
Να οργανώσουμε το δικό μας σχέδιο ανατροπής αυτής της πολιτικής! Να προχωρήσουμε σε ενημέρωση και συντονισμό με τους γονείς για να μπλοκάρουμε τις αποφάσεις της περιφέρειας. Να συγκεντρώσουμε δυνάμεις και με το συντονισμό των συλλόγων και των ΕΛΜΕ, με το συντονισμό με άλλους αγωνιζόμενους κλάδους που βρίσκονται υπό την απειλή των απολύσεων ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς,  να προχωρήσουμε στην κήρυξη πενθήμερης απεργιακής κινητοποίησης με Γ.Σ. για τη συνέχισή της, που θα συνοδεύεται από συλλαλητήρια και πολύμορφες δράσεις, με στόχο να μην ανοίξουν τα σχολεία σε όλη την εκπαίδευση. Στόχος η απεργιακή συμπόρευση με ολόκληρο το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα, για την εκδήλωση απεργίας διαρκείας με επαναλαμβανόμενες μορφές. Μιας απεργίας που θα έχει διακλαδικά – πανεργατικά χαρακτηριστικά για να ανατραπεί η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!!!

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ alfavita.gr