Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

«Είναι χτύπημα στην καρδιά της Δημοκρατίας»

Δήλωση του γραμματέα της ΝΕ Καρδίτσας και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Στ. Αναστασόπουλου
για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ

«Είναι χτύπημα στην καρδιά της Δημοκρατίας»

Για πρώτη φορά ευρωπαϊκή κυβέρνηση διατάσει το κλείσιμο του Δημόσιου οργανισμού ενημέρωσης του λαού με όλα τα κεντρικά κανάλια και τους περιφερειακούς του σταθμούς.
Για πρώτη φορά με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απολύονται, σε μια νύχτα, (εκατοντάδες) εργαζόμενοι.

Η αυταρχική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ δια στόματος ενός Κεδίκογλου βγαλμένου από την επταετία των συνταγματαρχών ανακοίνωσε το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Με το γνωστό πρόσχημα – καραμέλα περί διεφθαρμένου δημοσίου και αδιαφάνειας, οι στυλοβάτες και συνεχιστές του ρουσφετιού, της διαφθοράς, της διαπλοκής, οι εκφωνητές του συστηματικού δημοσίου ψέματος εξαπολύουν επίθεση σε 2500 εργαζόμενους αλλά κυρίως εξαπολύουν επίθεση στο δικαίωμα του καθένα από εμάς για αντικειμενική πληροφόρηση και πλουραλιστική ενημέρωση. Αποτελεί χτύπημα στην καρδιά της Δημοκρατίας.

Ο πολίτης που δεν ενημερώνεται ή που πληροφορείται μόνο από τα μέσα προπαγάνδας της μνημονιακής κυβέρνησης (βλ. ιδιωτικά ΜΜΕ) είναι ένας φοβισμένος, μουδιασμένος και τελικά παθητικός πολίτης που υπομένει την εξαθλίωση. Αυτός είναι και ο στόχος τους. Να κοπεί η ενημέρωση, να ανασταλεί η δημοκρατία ώστε να περάσει η πολιτική της Τρόικας σαν οδοστρωτήρας πάνω από την ελληνική κοινωνία.

Εκείνοι που προσέλαβαν στην ΕΡΤ τον περασμένο Δεκέμβριο «ημέτερους» υπαλλήλους και διόρισαν για διευθυντή ενημέρωσης τον παρουσιαστή… κουτσομπολίστικου δελτίου ειδήσεων, αυτοί που απαξιώνουν και ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία λες και είναι τσιφλίκι απ’ τον παππού τους θα βρουν την απάντηση που τους αξίζει από την ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους υπό απόλυση εργαζόμενους, συμμετέχουμε στις διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και καλούμε σε ρωμαλέο ενωτικό μέτωπο ανατροπής αυτής της εχθρικής στο λαό κυβέρνησης. Να τους διώξουμε! Είναι ζήτημα ζωής.


Στέλιος Αναστασόπουλος
Γραμματέας ΝΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου