Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

«ΖΕΙ ΖΕΙ ο Τεμπονέρας ΖΕΙ, με Πέτρουλα Λαμπράκη μας οδηγεί».


ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ   


ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 3


ΤΗΛ. : 2441026197 – 27646                               ΠΡΟΣ: Σχολεία του νομού- MME

FAX : 24410 26197                                                      

 

24 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ

 

«ΖΕΙ ΖΕΙ ο Τεμπονέρας ΖΕΙ, με Πέτρουλα  Λαμπράκη μας οδηγεί».

 

Πέρασαν κιόλας 24 χρόνια από την γκρίζα μέρα στις 8 Γενάρη του 1991. Τότε που ο Εκπαιδευτικός Νίκος Τεμπονέρας έπεφτε νεκρός από το φονικό χέρι του Καλαμπόκα. Τη στιγμή που φούντωναν οι αγώνες της νεολαίας και των εκπαιδευτικών ενάντια στην τότε αντιδραστική – αντιεκπαιδευτική πολιτική των Σουφλιά/Κοντογαννόπουλου της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Τεμπονέρας δίδαξε με το παράδειγμά του! Ο Δάσκαλος που υπερασπίστηκε με την ίδια του τη ζωή τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Η μνήμη αντέχει! Το όνομα του μεγάλου Εκπαιδευτικού και αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα, 24 χρόνια μετά, το σηκώνουν ψηλά οι χιλιάδες των νέων μαθητών και φοιτητών, των εκπαιδευτικών, στις πορείες, στις διαδηλώσεις και στα αγωνιστικά προσκλητήρια. Στέκει περήφανα δίπλα στους Σωτήρη Πέτρουλα και Γρηγόρη Λαμπράκη, και υπογραμμίζει πως οι αγώνες θρέφονται και θεριεύουν με θυσίες.

Σήμερα, 24 χρόνια μετά, η χώρα και ο λαός μας βρίσκονται στη μέγγενη της καταστροφικής πολιτικής που επιβάλλουν ΕΕ και ΔΝΤ, και υλοποιούν πρόθυμα οι ντόπιες κυβερνήσεις. Μιας πολιτικής ακραία αντιλαϊκής και βάρβαρης, που συνθλίβει εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα, ξεπουλά το δημόσιο πλούτο, κατεδαφίζει τους πυλώνες του κοινωνικού κράτους (Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια), για να φέρει στη θέση τους το «λιγότερο κοινωνικό κράτος», «λιγότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους», τη «λιγότερη ζωή για το λαό».

Τα σχολειά και οι μαθητές βρίσκονται για μια ακόμα χρονιά αντιμέτωποι με τη διαρκή υποβάθμιση της εκπαίδευσης. Αναιμικός προϋπολογισμός για την Παιδεία, λιγότερα σχολεία σε όλη τη χώρα, βίαιη έξωση των μαθητών από τη γενική εκπαίδευση, εξαιτίας της εφαρμογής του νόμου για το «νέο» Λύκειο και της τράπεζας των θεμάτων, επιβολή της μαύρης, ελαστικής και ανήλικης εργασίας μέσω του θεσμού της «μαθητείας» είναι μόνο λίγες από τις πτυχές της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια.

Την ίδια στιγμή οι δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί, σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, βρίσκονται στη μέγγενη της αντεργατικής πολιτικής. Μισθοί, συντάξεις, ωράριο, εργασιακές συνθήκες, αξιολόγηση, περιστολή δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, αυταρχισμός στα σχολεία, συνθέτουν το σκηνικό του τρόμου. Παράλληλα, το καθεστώς εργασιακής ομηρίας – μέσω της διαθεσιμότητας – συνεχίζεται χωρίς τέλος για πάνω από 18 μήνες για τους 1.700 συναδέλφους μας από την τεχνική εκπαίδευση.

Σήμερα χρειαζόμαστε το παράδειγμα ζωής του Νίκου Τεμπονέρα Τώρα είναι ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη, όπως θα έπραττε κι εκείνος αν ζούσε σήμερα, να κρατήσουμε σταθερά το νήμα των αξιών μας, της ενότητας, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας, της ανιδιοτέλειας, της ανθρωπιάς. Τώρα χρειάζεται να ενστερνιστούμε αυτές τις αξίες και να τις καταστήσουμε οδηγό της δικής μας σκέψης και δράσης, οργανώνοντας τον αγώνα μας μια καλύτερη παιδεία σε μια καλύτερη κοινωνία.

 

Ο ΝΙΚΟΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

 

 

το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

 


Σκέψεις και εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΛΜΕ


Σκέψεις  και  εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΛΜΕ


 

Οι κάλπες στις 18/12/2014, για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην ΕΛΜΕ Καρδίτσας, ανέδειξαν ως πρώτη δύναμη την Ενωτική Δράση και παράλληλα έδωσαν την απόλυτη πλειοψηφία, με 5 στις 9 έδρες στο νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Κάθε εκλογική αναμέτρηση στο σωματείο μας μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για σκέψεις και εκτιμήσεις, σχετικές με την μέχρι τώρα πορεία του, αλλά και με την κατεύθυνσή του στο μέλλον. Σ’ αυτή τη βάση αποπειρόμαστε κι εμείς να εκφράσουμε τις σκέψεις μας και να τις μοιραστούμε με όλους μας τους συναδέλφους.

 

Σχετικά με τη συμμετοχή:

Οι εκλογές αυτές έγιναν σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τον κλάδο μας. Όλες οι εκλογές των τελευταίων τεσσάρων χρόνων έγιναν σε ανάλογες συνθήκες, όμως κάθε φορά τα επίδικα ήταν όλο και πιο σημαντικά, λόγω των διαρκών υποχωρήσεων απέναντι στην επιθετική πολιτική της κυβέρνησης, τόσο, μάλιστα, σημαντικά που έθεταν ζήτημα σχεδόν «υπαρξιακό» για το σωματείο μας, μετά τις διαθεσιμότητες των συναδέλφων μας και την υλοποίηση της κακόφημης «αξιολόγησης» που δρα διαλυτικά σε κάθε δημοκρατική και συλλογική έκφραση μέσα στα σχολεία. Η συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές ήταν ικανοποιητική, επαναβεβαίωσε (μπορούμε να το πούμε) τη στήριξη του σωματείου από τους συναδέλφους. Να σημειωθεί ότι φέτος ψήφισαν 470 συνάδελφοι, σχεδόν ίσοι με πέρυσι, παρότι είμαστε κατά 50 περίπου λιγότεροι. Στην ΕΛΜΕ ανήκουν περίπου 860 εκπαιδευτικοί (παλιότερα ήμασταν πάνω από 1250). Πρέπει να τονισθεί ότι προσήλθαν μόνο 12 από τους συναδέλφους που είναι σε διαθεσιμότητα (από τους 27) και μόνο 3 αναπληρωτές από τους περίπου 30, παρότι ο αριθμός τους στην ΕΛΜΕ μας (όπως και σ’ όλες τις ΕΛΜΕ της χώρας) διαρκώς αυξάνεται. Και τα δυο αυτά δεδομένα επιδέχονται ερμηνείας:

α) οι συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα βιώνουν μια αίσθηση «εγκατάλειψης» από την Ομοσπονδία και τις ΕΛΜΕ, ενώ παράλληλα δοκιμάζονται οι αντοχές τους από το μακρύ διάστημα αναμονής και αβεβαιότητας

β) προκύπτει η ανάγκη το σωματείο  να βρεθεί δίπλα στους νέους εκπαιδευτικούς, που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, μέσα στα σχολεία, μαζί μας και δίπλα μας και αμείβονται με μισθούς πείνας. Οφείλουμε να τους αναζητήσουμε, να τους μιλήσουμε και να αποτελέσουν αξεχώριστο μέλος στον κορμό του σωματείου μας.

 

Σχετικά με το ποσοτικό και το ποιοτικό μέρος του αποτελέσματος


Ευχαριστούμε τους συναδέλφους, γιατί με την ψήφο τους στήριξαν την προσπάθειά μας, η οποία ήταν κοπιαστική και μακρά, στην δυσκολότερη συνδικαλιστική περίοδο απ’ όσες μέχρι τώρα αντιμετωπίσαμε, η οποία ξεπέρασε τα ημερολογιακά όρια της μιας χρονιάς, αφού ουσιαστικά αναγκαστήκαμε να αναλάβουμε την πρωτοβουλία στο σωματείο από τον Μάη του 2013 (με την αύξηση του ωραρίου) και συνεχίσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να στηρίζουμε τις δράσεις του σωματείου, ιδιαίτερα από τον Ιούλιο του 2013, όταν οι πρώτες διαθεσιμότητες–απολύσεις εκπαιδευτικών γκρέμισαν το οικοδόμημα των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Το αποτέλεσμα αυτό δεν προσφέρεται για εφησυχασμό, αλλά, ταυτόχρονα, δεν μπορεί, ούτε και πρέπει να καλύψει όσα δεν έγιναν στο χρόνο που πέρασε. Πιστεύουμε πως φέρουμε ευθύνη, γιατί δεν καταφέραμε «να γυρίσει ο τροχός», παρά το γεγονός ότι προσπαθήσαμε. Υπάρχουν πολλά που κάναμε, αλλά και πολλά δεν καταφέραμε να κάνουμε. Σ’ αυτή την προσπάθειά μας, όμως, νιώσαμε «μοναξιά», αφού οι άλλες δυνάμεις στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ), είτε δεν ήθελαν να γυρίσει ο τροχός, είτε παραιτήθηκαν ουσιαστικά απ’ αυτήν την προσπάθεια. Μ’ αυτή την έννοια, λοιπόν, το αποτέλεσμα φαίνεται να «ήρθε» φυσιολογικά.

 

Σχετικά με τη συγκρότηση  του ΔΣ


Η επιλογή μας να καταλάβουμε όλες τις θέσεις του προεδρείου δεν είναι ούτε «αλαζονική» ούτε «αντι-ενωτική» όπως, ενδεχομένως, θα ισχυριστούν ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ. Είναι επιλογή σαφούς διαχωρισμού από τη γραμμή της ήττας και της υποταγής. Είναι επιλογή ενότητας στη δράση για την ανασυγκρότηση του σωματείου, για την υπεράσπιση της εργασίας και της Δημόσιας Παιδείας. Δεν αποδεχόμαστε τη λογική του «αντιπροσωπευτικού προεδρείου» και το δηλώσαμε ανοιχτά από την πρώτη φορά που βρεθήκαμε στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Η λογική αυτή, η οποία εξισώνει ποσοτικά εκλογικά μεγέθη με πολιτικές αρχές, παραγκωνίζοντας την ουσία της πάλης και των αγώνων, συγκαλύπτει αντί να αναδεικνύει ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί των εκπαιδευτικών. Για το λόγο αυτό, εναντιωθήκαμε στην κατάληψη θέσεων από τη ΔΑΚΕ στο προεδρείο του ΔΣ, ακόμη και αν με βάση τους συσχετισμούς δεν μπορούσαμε να το πραγματοποιήσουμε. Η ΔΑΚΕ ήταν και είναι ο βραχίονας της κυβέρνησης στο σωματείο, παρότι, για λόγους εκλογικής επιβίωσης, φορά το κοστούμι του διαφωνούντα.

Επίσης δε μπορούμε να κατανοήσουμε  τη στάση της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ(ΠΑΜΕ). Αναρωτιόμαστε  πώς συμβαδίζει η «ταξική» και «ανυπάκουη» ρητορική με την άνευ πολιτικού περιεχομένου θέση-στάση της αντιπροσωπευτικότητας. Το ΠΑΜΕ προτίμησε να ψηφίζει τη ΔΑΚΕ, δείχνοντας «συνέπεια στη λογική της αναλογικότητας», σε μια περίοδο που όλα γύρω μας απαιτούσαν επιτακτικά και αμετάθετα τη σαφή και ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αληθινούς εχθρούς (κυβέρνηση) και σε ψεύτικους φίλους (κυβερνητικός συνδικαλισμός). Είναι άξιο απορίας γιατί  δεν υπηρετεί αυτή την υπέρτατη ανάγκη, την ώρα που ο αντίπαλος εξαπoλύει την σφοδρότερη επίθεση εναντίον της εργασίας μας και του Δημόσιου Σχολείου, αλλά, αντίθετα, επιλέγει την περιχαράκωση και την αποφυγή κάθε δράσης από κοινού μέσα στο σωματείο. Διδαχτήκαμε απ’ τις αρνήσεις που εισπράξαμε σ’ όλες τις προηγούμενες προτάσεις συνεργασίας που απευθύναμε στο ΠΑΜΕ, γι αυτό και δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε ένα ψεύτικο, κενό πολιτικού περιεχομένου, παζάρι της «καρέκλας», προτείνοντας για άλλη μια φορά συνεργασία, γνωρίζοντας από πριν την άρνησή του. Στη συνεδρίαση για τη συγκρότηση του Δ.Σ., άλλωστε, δεν προτάθηκε κάτι που να αλλάζει αυτά τα δεδομένα.

 

Για τις θέσεις στο προεδρείο:

Αν και οι σταυροί προτίμησης αποτελούν ένα από τα κριτήρια, στην προσπάθειά μας να υπηρετήσουμε και να επιβεβαιώσουμε στην πράξη την αντίληψη, η οποία αποτελεί και δομικό στοιχείο της συγκρότησής μας, ότι ο κάθε συνάδελφος είναι ενεργό μέλος του σωματείου και συνδικαλιστής, επιλέξαμε την εναλλαγή στις θέσεις του προεδρείου, η οποία στοχεύει στη συμμετοχή όσων γίνεται περισσότερων συναδέλφων σε «θέσεις ευθύνης». Η στάση μας στην «αξιολόγηση» αποτέλεσε ένα σημαντικό, πρόσθετο κριτήριο. Κρίναμε πως είναι πολιτικά και ηθικά αναγκαίο να υπογραμμιστεί και να αναδειχτεί η σαφής αντίθεση των συναδέλφων στην «αξιολόγηση», σε έναν νομό που τα «όχι» ήταν λιγοστά και να εκφραστεί η στήριξη του σωματείου έμπρακτα, με τη συμμετοχή τους στο προεδρείο. Η επιλογή μας αυτή, συνεπώς, δεν είναι απλά συμβολική, αλλά έχει ειδικό πολιτικό βάρος.

 

Συνοψίζοντας


Γνωρίζουμε πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Η κατάσταση σήμερα στα σχολεία μας δεν αφήνει περιθώρια για να χαρούμε την εκλογική νίκη της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ στην ΕΛΜΕ. Η ευφορία μοιάζει αταίριαστη την ώρα που οι όροι της εργασίας μας, των σπουδών των παιδιών μας, της διαβίωσής μας είναι χειρότεροι από ποτέ. Οι εκλογικές νίκες αποτελούν σίγουρα μια επιβεβαίωση, η οποία, όμως, από μόνη της δεν είναι ούτε ικανή, ούτε αναγκαία συνθήκη για να αλλάξει η ζωή μας. Τα πρόσφατα δύσκολα χρόνια μας δίδαξαν πως ο συσχετισμός δύναμης μεταξύ των πάνω και των κάτω κρίνεται στον ανυποχώρητο αγώνα για την ανασυγκρότηση των σωματείων μας και στη ρήξη με τις υποταγμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις, των οποίων τα συνδικαλιστικά ήθη ευθύνονται για τη διάλυση και την παράλυση στους χώρους δουλειάς.

Γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για αναμονή και καθυστέρηση. Θα συγκρουστούμε με τη λογική της ανάθεσης, θα υπηρετήσουμε τον συνδικαλισμό της βάσης κι όχι των αντιπροσώπων και θα είμαστε σε διαρκή αντίθεση με τους εικονικούς αγώνες των «ειδικών» συνδικαλιστών.

 

Καλή μας χρονιά συνάδελφοι και καλή δύναμη σε όλους μας !

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ


 

 

Νέες αιφνίδιες μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη ΔΕ στην ΠΕ.


Νέες αιφνίδιες μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη ΔΕ στην ΠΕ.

 Ποιοι περιμένουν να “σωθούν” με ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής;

            Λίγο πριν τα Χριστούγεννα γίναμε μάρτυρες ακόμη μιας αιφνιδιαστικής κίνησης εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα, είχαμε νέο κύμα υποχρεωτικών (όπως τις χαρακτήρισε το Υπουργείο) μετατάξεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων από τη ΔΕ στην ΠΕ (http://is.gd/OiCn3s). Πρόκειται κυρίως για Γυμναστές (ΠΕ11) και Πληροφορικούς (ΠΕ19-20), οι οποίοι έξαφνα θα βρεθούν κατευθείαν στους τόπους συμφερόντων τους, την ίδια ώρα που: α) Δεν έχουν καν δοθεί οργανικές θέσεις στους ήδη υπηρετούντες από μετάταξη στην Πρωτοβάθμια και β) δεν έχουν ικανοποιηθεί αιτήσεις μετάταξης που γίνανε έως και έναν χρόνο πριν με τη δικαιολογία ότι ... δεν υπήρχαν θέσεις!

            Για να καταδείξουμε το παράλογο του θέματος αρκεί να δώσουμε ένα παράδειγμα: Έχουμε λοιπόν, Πληροφορικό που μετατάσσεται από κάποιο ΠΥΣΔΕ νησιωτικής Ελλάδας στο ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας, που είναι και ο τόπος συμφερόντων του/της. Ταυτόχρονα δεκάδες αιτήσεις Πληροφορικών του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας για μετάταξη στο αντίστοιχο ΠΥΣΠΕ δεν είχαν γίνει δεκτές, αφού η Διοίκηση είχε αποφανθεί ότι οι Πληροφορικοί περισσεύουν στο ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας!              Κι αλήθεια, σε περίπτωση που τελικά δοθούν οργανικές στις ειδικότητες στην Πρωτοβάθμια (όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Λοβέρδος), πόσο δίκαιο είναι ένας άρτι μεταταχθέντας από κάποια απομακρυσμένη περιοχή, ο οποίος/α έχει -προφανώς- πάρα πολλά μόρια, να βρεθεί πρώτος στην οργανική της επιλογής του, όταν δεκάδες συνάδελφοί του της ίδιας ειδικότητας περιμένουν από καιρό την τοποθέτησή τους σε οργανική κάποιου Δημοτικού;

            Παρεπιπτόντως, δικαιολογίες του τύπου: “αυτοί είχαν κάνει ενστάσεις τότε”, μόνο ως μη σοβαρές μπορούν να αντιμετωπιστούν διότι: α) Πολλοί ήταν όσοι είχαν κάνει ενστάσεις από τις πρώτες ακόμα μετατάξεις και ουδέποτε ικανοποιήθηκαν και β) πώς, αίφνης, όταν ήταν σχεδόν βέβαιο πως η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, κάποιοι “θυμήθηκαν” να ικανοποιήσουν ενστάσεις “ορισμένων”; Άλλωστε, το τότε Π.Δ. για τις μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια (Σεπτέμβρης 2013) έδινε απόλυτη προτεραιότητα σε όσους υπηρετούσαν στον οικείο ΠΥΣΔΕ προκειμένου να μεταταχθούν στο αντίστοιχο ΠΥΣΠΕ. Άρα, κάποιος/α π.χ. που υπηρετούσε στην Κέρκυρα, συγκρινόμενος με κάποιον/α που υπηρετούσαν στο ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας, θα ήταν τελευταίος/α σε όποια αίτησή του να βρεθεί στο ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας! Κι όμως, τέτοιες «ενστάσεις» θελήσαν να ικανοποιήσουν.

            Πραγματικά, τα παραπάνω που έχουν ήδη καταγγελθεί κι από τη ΔΟΕ (http://is.gd/rT9IBy), οδηγούν ακόμη και τον πιο καλοπροαίρετο πολίτη να υποπτευθεί προεκλογικό ρουσφέτι (και μάλιστα της τελευταίας στιγμής) από τους κρατούντες. Δυστυχώς, τέτοιες μεθοδεύσεις αμαυρώνουν και καταστρέφουν κάθε  έννοια συναδελφικότητας.  Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, ότι δεν είναι πολύ αργά για να αντιληφθούν οι υπεύθυνοι, και όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες ενέργειες, την κολοσσιαία αδικία που ετοιμάζονται να διαπράξουν.

            Οι  προεκλογικές ρουσφετολογικές μετατάξεις προλαβαίνουν -και επιβάλλεται- να ακυρωθούν.

 

Καλή μας χρονιά!

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Ο.Λ.Μ.Ε.                                                                    

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255

FAX: 210 33 11 338                            

www.olme.gr                                                             

e-mail: olme@otenet.gr                                                                       Αθήνα,8/1/15

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

 

Σε υλοποίηση της απόφασης του ΔΣ της ΟΛΜΕ, τη Δευτέρα 12/1/14, στις 9 π.μ. (κτίριο 16, στην πρώην Σχολή Ευελπίδων), αντιπροσωπεία του ΔΣ και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα θα καταθέσουν μήνυση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αίτημα να επανέλθει η μισθοδοσία των 85 εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στους οποίους έχει γίνει παράνομη περικοπή μισθού από τις 22 / 03 / 2014, χωρίς, από την άλλη μεριά, να εκδοθεί ποτέ διαπιστωτική πράξη απόλυσης.

 

 

ΞΑΝΑΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


   Ο.Λ.Μ.Ε.                                                                 

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255

FAX: 210 33 11 338                            

www.olme.gr                                                             

e-mail: olme@otenet.gr                                                                       Αθήνα, 5/12/14

 

 

ΞΑΝΑΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

 

Η κυβέρνηση αφαιρεί για δεύτερη φορά το μισθό σε 85 εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Συγκεκριμένα σε 85 από τους εκπαιδευτικούς που είχαν τεθεί από τον Ιούλιο του 2013 και δεν είχαν κάνει αίτηση για τοποθέτηση σε νέα θέση, είτε γιατί δεν τους δόθηκε το δικαίωμα αυτό, είτε γιατί δεν υπήρχε θέση στην ειδικότητά τους, το Υπουργείο Παιδείας είχε περικόψει αυθαίρετα το σύνολο της μισθοδοσίας που ελάμβαναν μέχρι τότε, από τη διαθεσιμότητα (75% των αποδοχών των εν ενεργεία).

Παρά τις διαμαρτυρίες μας, οι συνάδελφοι αυτοί έμειναν χωρίς μισθό από τις 22 / 03 / 2014, χωρίς, από την άλλη μεριά, να εκδοθεί ποτέ διαπιστωτική πράξη απόλυσης. Με αυτόν τον τρόπο βιώνουν μιαν απίστευτη ομηρία.

Με την αποστολή εξώδικων, το Σεπτέμβρη του 2014, από την ΟΛΜΕ στους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την μισθοδοσία και το σχεδιασμό μας να ακολουθήσει η κατάθεση μηνύσεων, ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επανένταξαν τους εκπαιδευτικούς αυτούς στη μισθοδοσία μετά από 6 μήνες (δηλ. το Νοέμβρη ή το Δεκέμβρη του 2014).

Δυστυχώς όμως με νέο πρόσφατο έγγραφό του το Υπουργείο Παιδείας, που στηρίζεται σε αντίστοιχο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διατάζει τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αφαιρέσουν ξανά τους εκπαιδευτικούς αυτούς από το μητρώο μισθοδοσίας και να απαιτήσουν την επιστροφή των αποδοχών που έχουν λάβει πληρώνοντας επιπλέον και τον αναλογούντα φόρο!

Η αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τους Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την νέα αυθαίρετη και ανάλγητη απόφασή τους που αφήνει χωρίς μισθό και χωρίς δικαιώματα θέτοντας τους εκπαιδευτικούς αυτούς σε ομηρία.

Απαιτούμε την άμεση επαναφορά της μισθοδοσία όλων των παραπάνω εκπαιδευτικών από τις 22 / 03 / 2014 που ξεκίνησαν οι περικοπές

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην επιστρέψουν τα χρήματα που νομίμως τους καταβλήθηκαν.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες μηνύσεις στους Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αίτημα να επανέλθει η μισθοδοσία τους.

 

Παράλληλα, μόλις 174 εκπαιδευτικοί από τους 1799 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα αρχικά έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις. Οι υπόλοιποι παραμένουν εδώ και 17 μήνες σε διαθεσιμότητα περιμένοντας τους οριστικούς πίνακες που καθυστερούν ανεπίτρεπτα. Επίσης πάνω από 200 εκπαιδευτικοί, από όσους έχουν αίτηση και μαζί με τους 85, συνολικά δηλ , περίπου 300 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση εφόσον δεν γίνει νέα προκήρυξη που να τους περιλαμβάνει όλους.

Απαιτούμε: να γίνει άμεσα νέα προκήρυξη.

Καμιά απόλυση εκπαιδευτικού.

Κανείς εκπαιδευτικός, κανένας μαθητής δεν περισσεύει.
 

 

Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015

Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στους άλλους, πολιτική Χάρρυ Κλυνν

Αφιερώνεται στα αμετάπειστα θύματα της ηλιθιώδους προπαγάνδας των δωσίλογων, που με την ψήφο τους στα γαλαζοπράσινα ανδράποδα, έστειλαν την Ελλάδα στον γκρεμό της οικονομικής και ηθικής εξαθλίωσης και τα παιδιά τους στην κόλαση της ανεργίας και της μετανάστευσης.

Γελοίε Έλληνα ψηφοφόρε της ιθαγενούς τρόικας των δωσίλογων… Πανηλίθιε συμφεροντολόγε βολεψάκια πασόκε…

Καθυστερημένο γαλάζιο αρπακτικό…

Γλοιώδη οθωμανοαριστερέ της ΡΗΜΑΔ…

Ψήφισες τους φονιάδες των παιδιών σου και έριξες στην κόλαση της φτώχειας και της εξαθλίωσης ολόκληρη την Ελλάδα…

Δε θα σε λυπηθώ για την κατάντια σου…

Δε θα σε λυπηθώ ακόμα και να σε δω να εκλιπαρείς για ένα κομμάτι ψωμί…

Είσαι άξιος της τύχης σου και ανάξιος για καλύτερη μοίρα…

= = =

Ο άλλος, για την Πρωτοχρονιά πήρε δώρο μπαταρίες στα παιδιά του. Στο σημείωμα έγραψε “Δε συμπεριλαμβάνονται παιχνίδια”.

= = =

Άδωνις Γεωργιάδης: “Εξευτελισμός! Στην Δοξολογία, στην οποία καλεί τους επισήμους η Περιφερειάρχης, η ίδια δεν πήγε… δεν της αρέσει η Εκκλησία της κυρίας Δούρου”

Δε μου λες ρε φίλε Άδωνι, καλά η Δούρου, μπορεί να ήταν άρρωστη, στο κάτω-κάτω της γραφής, η γυναίκα… Δες το κι έτσι.

Εσύ πους πας στην Εκκλησία, πας ως ευλαβικός Χριστιανός ή ως μετανοήσας Δωδεκαθεϊστής;

Πέραν τούτου, αγαπητέ πρώην κοινοβουλευτικέ εκπρόσωπε της πρώην συγκυβέρνησης Ν.Δ., Βενιζελικού ΠΑΣΟΚ (εσωτερικού) και ελεύθερων ακροδεξιοχουντκών, όποιος πάει στη Εκκλησία δε σημαίνει αυτομάτως ότι είναι και Χριστιανός, όπως επίσης όποιος πάει στο συνεργείο δε σημαίνει ότι είναι αυτοκίνητο! Βρες κάτι άλλο πιο ουσιώδες να πεις ρε φίλε, δεν κουράστηκες να επαναλαμβάνεις συνεχώς τις ίδιες και τις ίδιες παπαριές; Αλήθεια ρε Άδωνι, εσύ που κουβαλάς τρέλα από τότε που γεννήθηκες, δεν κουράστηκες ακόμη;

= = =

ΜΕΛΑΣ-ΜΕΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ… Εγώ κι εσύ, αγκαλιά κι οι δυο μαζί στο αμπαζούρ το θαλασσί από κάτω…

= = =

Τρουπής και Ευθυμίου… Πως λέμε Άμποτ και Κοστέλο; Οι μοναδικοί βουβοί ευθυμοδημοσιογράφοι στον πλανήτη που πήραν συνέντευξη από ένα Ώτο Κιου!!! Η ξεφτίλα του δημοσιογραφικού λειτουργήματος σε όλο της το μεγαλείο! Δε ντρέπεστε ρε γελοία υποκείμενα; Ου να μου χαθείτε παρτάλια… Θα μου πείτε τώρα υπάρχει κι ο Αρχηγός: Δημήτρης Οικονόμου της πρώτης γραμμής… Καλά, αυτός δεν παίζεται!

= = =

H always έβγαλε καινούργιες σερβιέτες, με καμπανούλες και ένα στολισμένο δέντρο πάνω, για την περίοδο των Χριστουγέννων!

= = =

Οι πληροφορίες της ΝΕΡΙΤ αναφέρουν ότι στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα είναι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρώην βουλευτής Καστοριάς Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Γιώργος Πεταλωτής θα είναι υποψήφιος στην Κομοτηνή, ο Σωκράτης Ξυνίδης στην Ξάνθη και ο Μιχάλης Καρχιμάκης στο Λασίθι!!!

Παιδιά, σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους, με Rolex στα χέρια, με γούνες στους ώμους… ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Πόσα θέλετε να φάτε ρε κουθούρια;

= = =

Θ. Πάγκαλος: “Θα αυτοκτονήσω αν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ”

Πιστεύω να κρατήσετε το λόγο σας κύριε Πάγκαλε… Και επί τη ευκαιρία μια ερώτηση αν επιτρέπετε, με μέσο μπήκατε στο ανθρώπινο είδος;

= = =

Ο Παπανδρέου το επέβαλε, ο Πάγκαλος το εκθείασε, ο Βενιζέλος το υπηρέτησε, ο Σαμαράς το αναζωογόνησε και ο Ελληνικός λαός το πληρώνει με το αίμα του! ΚΑΙ ΤΩΡΑ σου ζητάνε να επικυρώσεις με την ψήφο σου το έγκλημα που διαπράξανε… Σου ζητάνε να νομιμοποιήσεις το έγκλημά τους… Σου ζητάνε, ενώ βρίσκονται ένα βήμα από το Ειδικό Δικαστήριο, να τους αθωώσεις… Σου ζητάνε την άδεια να στείλουν τα παιδιά και τα εγγόνια σου στην κόλαση της φτώχειας και της αβεβαιότητας… Στο χέρι σου είναι να τους σβήσεις από τον πολιτικό χάρτη…

ΟΠΛΟ ΣΟΥ Η ΨΗΦΟΣ ΣΟΥ… ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟΥΣ!


kontranews.gr