Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Νέες αιφνίδιες μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη ΔΕ στην ΠΕ.


Νέες αιφνίδιες μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη ΔΕ στην ΠΕ.

 Ποιοι περιμένουν να “σωθούν” με ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής;

            Λίγο πριν τα Χριστούγεννα γίναμε μάρτυρες ακόμη μιας αιφνιδιαστικής κίνησης εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα, είχαμε νέο κύμα υποχρεωτικών (όπως τις χαρακτήρισε το Υπουργείο) μετατάξεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων από τη ΔΕ στην ΠΕ (http://is.gd/OiCn3s). Πρόκειται κυρίως για Γυμναστές (ΠΕ11) και Πληροφορικούς (ΠΕ19-20), οι οποίοι έξαφνα θα βρεθούν κατευθείαν στους τόπους συμφερόντων τους, την ίδια ώρα που: α) Δεν έχουν καν δοθεί οργανικές θέσεις στους ήδη υπηρετούντες από μετάταξη στην Πρωτοβάθμια και β) δεν έχουν ικανοποιηθεί αιτήσεις μετάταξης που γίνανε έως και έναν χρόνο πριν με τη δικαιολογία ότι ... δεν υπήρχαν θέσεις!

            Για να καταδείξουμε το παράλογο του θέματος αρκεί να δώσουμε ένα παράδειγμα: Έχουμε λοιπόν, Πληροφορικό που μετατάσσεται από κάποιο ΠΥΣΔΕ νησιωτικής Ελλάδας στο ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας, που είναι και ο τόπος συμφερόντων του/της. Ταυτόχρονα δεκάδες αιτήσεις Πληροφορικών του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας για μετάταξη στο αντίστοιχο ΠΥΣΠΕ δεν είχαν γίνει δεκτές, αφού η Διοίκηση είχε αποφανθεί ότι οι Πληροφορικοί περισσεύουν στο ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας!              Κι αλήθεια, σε περίπτωση που τελικά δοθούν οργανικές στις ειδικότητες στην Πρωτοβάθμια (όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Λοβέρδος), πόσο δίκαιο είναι ένας άρτι μεταταχθέντας από κάποια απομακρυσμένη περιοχή, ο οποίος/α έχει -προφανώς- πάρα πολλά μόρια, να βρεθεί πρώτος στην οργανική της επιλογής του, όταν δεκάδες συνάδελφοί του της ίδιας ειδικότητας περιμένουν από καιρό την τοποθέτησή τους σε οργανική κάποιου Δημοτικού;

            Παρεπιπτόντως, δικαιολογίες του τύπου: “αυτοί είχαν κάνει ενστάσεις τότε”, μόνο ως μη σοβαρές μπορούν να αντιμετωπιστούν διότι: α) Πολλοί ήταν όσοι είχαν κάνει ενστάσεις από τις πρώτες ακόμα μετατάξεις και ουδέποτε ικανοποιήθηκαν και β) πώς, αίφνης, όταν ήταν σχεδόν βέβαιο πως η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, κάποιοι “θυμήθηκαν” να ικανοποιήσουν ενστάσεις “ορισμένων”; Άλλωστε, το τότε Π.Δ. για τις μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια (Σεπτέμβρης 2013) έδινε απόλυτη προτεραιότητα σε όσους υπηρετούσαν στον οικείο ΠΥΣΔΕ προκειμένου να μεταταχθούν στο αντίστοιχο ΠΥΣΠΕ. Άρα, κάποιος/α π.χ. που υπηρετούσε στην Κέρκυρα, συγκρινόμενος με κάποιον/α που υπηρετούσαν στο ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας, θα ήταν τελευταίος/α σε όποια αίτησή του να βρεθεί στο ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας! Κι όμως, τέτοιες «ενστάσεις» θελήσαν να ικανοποιήσουν.

            Πραγματικά, τα παραπάνω που έχουν ήδη καταγγελθεί κι από τη ΔΟΕ (http://is.gd/rT9IBy), οδηγούν ακόμη και τον πιο καλοπροαίρετο πολίτη να υποπτευθεί προεκλογικό ρουσφέτι (και μάλιστα της τελευταίας στιγμής) από τους κρατούντες. Δυστυχώς, τέτοιες μεθοδεύσεις αμαυρώνουν και καταστρέφουν κάθε  έννοια συναδελφικότητας.  Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, ότι δεν είναι πολύ αργά για να αντιληφθούν οι υπεύθυνοι, και όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες ενέργειες, την κολοσσιαία αδικία που ετοιμάζονται να διαπράξουν.

            Οι  προεκλογικές ρουσφετολογικές μετατάξεις προλαβαίνουν -και επιβάλλεται- να ακυρωθούν.

 

Καλή μας χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου