Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Καρδίτσα  13/07/ 2013

ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ    

ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 3
elmekard@otenet.gr
ΤΗΛ. : 244102619727646                  ΠΡΟΣ: M.M.E.
FAX   : 2441026197                                                   


ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΟΙ  ΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Πριν καν συζητηθεί και ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο – φονιάς που οδηγεί στη διαθεσιμότητα και την απόλυση 2500 εκπαιδευτικούς, το Υπουργείο Παιδείας υλοποιεί τη διάταξη του υπό ψήφιση νόμου, δημοσιοποιεί τις λίστες της ντροπής και ζητά από τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς και να συμπληρωθούν οι εξαιρέσεις.
Καταλύεται η έννοια της δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα.
Υλοποιείται ο νόμος πριν την ψήφισή του!
Αποφασίζουμε - διατάσσουμε - απολύουμε.
Επισημαίνουμε ότι τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και η διοίκηση (Υπουργείο και Διευθυντές Δ.Ε.) που υλοποιούν διατάξεις που δεν έχουν ψηφιστεί και σπέρνουν την τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς, έχουν βαριές πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες που θα αναζητηθούν.
Οι εκπαιδευτικοί δεν θα σκύψουμε το κεφάλι.
Τώρα όλοι στον αγώνα. Κανείς εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα και απόλυση.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΛΕΟΝΑΖΕΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
Ø  Δευτέρα 6.30πρωί καλούμε εκπαιδευτικούς και κάθε εργαζόμενο σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης
Ø  Να μπλοκάρουμε τη διαδικασία. Να μη «φύγουν» οι ονομαστικές λίστες των συναδέλφων μας.
Δηλώνουμε συμμετοχή για «κατέβασμα» στην Αθήνα στα τηλ. 6976448080-6979697904-6972022374-6977615057

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!
0
ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ 

Ζαγάρια  και τσακάλια και κοκόροι,
σηκωτοί κάθε τόσο στο ποδάρι,
μόρτηδες, λούστροι, αργοί, λιμοκοντόροι.
Στον αφέντη χαρά που τούς λανσάρει!
Και ποια είναι τα σωστά, ποια τα μεγάλα
που την ορμή τούς δίνουν και τη χάρη;
Κωστής Παλαμάς (1909)

ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ,
ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!
Αυτοί που ευθύνονται απόλυτα για την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση του λαού μας έχοντας το θράσος να παρουσιάζονται ως ‘’σωτήρες’’ του, αυτοί που όταν λένε ‘’πατρίδα’’ εννοούν την κερδοφορία του κεφαλαίου και των τραπεζών ενώ ως άλλοι Εφιάλτες δίνουν πρόθυμα  ‘’γη και ύδωρ’’ στους Προστάτες τους ΕΕ και ΔΝΤ,  των οποίων την εύνοια πασχίζουν να κερδίσουν διώκοντας κάθε κοινωνικό αγαθό και εργασιακό δικαίωμα, αυτοί που μιλούν για ‘’νόμους και Δημοκρατία’’ καταπατώντας το Σύνταγμα, τους νόμους και τη Δημοκρατία με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τις επιστρατεύσεις, τις υπερεξουσίες με τις οποίες φροντίζουν να περιβάλλονται και τον ωμό αυταρχισμό με τον οποίο ‘’εκτελούν’’ όσα οι ίδιοι σχεδιάζουν και ’’νομοθετούν’’ εν κρυπτεία, επειδή φοβούνται το λαό ερήμην του οποίου κυβερνούν, φέρνουν μέσα στο καλοκαίρι για ψήφιση στη Βουλή φοροληστρικό νομοσχέδιο-μίνι μνημόνιο, στο οποίο επιμελώς έχουν συμπεριλάβει καινούρια εγκληματικά μέτρα που θα αυξήσουν τη φτώχεια και την ανεργία καθώς μεταξύ άλλων καταργούν τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, επιταχύνουν χιλιάδες διαθεσιμότητες-απολύσεις στο δημόσιο και τους ΟΤΑ, καταργούν κοινωνικές υπηρεσίες, απολύουν τους σχολικούς φύλακες και ξεθεμελιώνουν τη δημόσια Τεχνική εκπαίδευση καταργώντας αυθαίρετα 46 ειδικότητες των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ καθώς και τις ξενόγλωσσες ειδικότητες των Ιταλικών και Ισπανικών της γενικής εκπ/σης.
Με παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες το Υπουργείο Παιδείας και η δικομματική κυβέρνηση ξεκινούν την ολική επίθεσή τους για την ιδιωτικοποίηση της Τεχνικής εκπ/σης,  προσθέτοντας στους 10.000 απολυμένους αναπληρωτές και στους χιλιάδες άλλους υπεράριθμους και άλλους 2.482 συναδέλφους της τεχνικής από τις 22 Ιουλίου 13 στη  διαθεσιμότητα, την ανεργία ή την  ωρομίσθια εργασία -στην οποία ήδη προανήγγειλαν ότι ‘’θα προηγηθούν’’. Είναι αυτονόητο ότι θα ακολουθήσουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ ,  οι συνάδελφοι που θα πληγούν θα  είναι πολύ περισσότεροι και το Σεπτέμβρη το τοπίο προβλέπεται εφιαλτικό για εκπαιδευτικούς, μαθητές και σχολεία.
Ταυτόχρονα, στερούν από τους μαθητές της τεχνικής – προερχόμενους κυρίως από εργατικά ή ευρύτερα λαϊκά στρώματα- τα σχολεία τους και τα ίσα δικαιώματα στη μόρφωση,  εξαναγκάζοντας 15.000 από αυτούς, όσους δηλαδή επέλεξαν να φοιτήσουν στις ειδικότητες που καταργούν να στραφούν σε ιδιωτικές σχολές, αν οι γονείς τους δεν είναι ακόμα άνεργοι ή νεόπτωχοι.
Βιάζοντας και αυτές ακόμα τις λέξεις, βαφτίζουν ‘’εξυγίανση’’ και ‘’αναβάθμιση’’ την κατάργηση των πιο δυναμικών τομέων της τεχνικής εκπ/σης και ‘’τεχνικές επαγγελματικές γνώσεις’’ τη φτηνή κατάρτιση  την οποία σχεδιάζουν για τους μαθητές μας. Μιλούν για ‘’μελέτη εγχώριας αγοράς εργασίας’’ και εννοούν το θεσμό της ‘’μαθητείας’’ που προωθούν με το  ‘’νέο Τεχνικό Λύκειο’’ για να στείλουν βορά στην ιδιωτική εκμετάλλευση τους ανήλικους μαθητές δήθεν για  ‘’πρακτική άσκηση στις επιχειρήσεις’’.
Αναφέρονται σε ‘’συγκριτικές μελέτες’’ και εννοούν την παραχώρηση στους ιδιώτες των πιο περιζήτητων από τους μαθητές και κερδοφόρων για τους σχολάρχες φιλέτων της τεχνικής εκπ/σης όπως είναι οι ειδικότητες υγείας και πρόνοιας και οι εφαρμοσμένες και γραφικές τέχνες, ανοίγοντας το δρόμο για να  τους παραχωρήσουν αύριο και τις υπόλοιπες. Τα εγκαίνια μάλιστα γνωστής ιδιωτικής σχολής στον Πειραιά,(που ‘’όλως τυχαίως’’ διαθέτει τις ειδικότητες που καταργούνται και έχει εμπλακεί στο σχέδιο ΄΄ΑΘΗΝΑ΄΄)  φρόντισε να σηματοδοτήσει με την παρουσία του τη βδομάδα που πέρασε ο σπόνσορας της ιδιωτικής Εκπαίδευσης και υπουργός της επιστράτευσης Αρβανιτόπουλος.
Είναι προφανές ότι προετοιμάζουν  το έδαφος για την ευρύτερη ιδιωτικοποίηση της Τεχνικής και τις επόμενες καταργήσεις ειδικοτήτων που θα ορεχθούν οι σχολάρχες φίλοι τους. Η πρόφαση του υπουργείου ότι δήθεν οι καταργούμενες ειδικότητες δημιουργούν «επικαλύψεις με ανώτερες βαθμίδες τυπικής εκπαίδευσης και κατάρτισης», βάζουν στο στόχαστρο και τις υπόλοιπες ειδικότητες και κατευθύνσεις.
Μέσα στο καλοκαίρι, έρχονται τα τρομοσχέδια για το Γενικό και το Τεχνολογικό Λύκειο, και όποιος ‘’γλυτώσει’’ τον περιμένει από Σεπτέμβρη η προσπάθεια διάσπασης του κλάδου με τις αλλαγές στις αναθέσεις μαθημάτων, με την ‘’αξιολόγηση’’ και το νέο Πειθαρχικό. Κανείς δεν μπορεί να επαναπαύεται!
Είναι προφανές ότι  δε θα επιτρέψουμε να περάσουν τα σχέδιά τους!
Αν δεν τους σταματήσουμε ΤΩΡΑ, αν δε γίνουν ακόμα πιο μαζικές και πιο μαχητικές οι  αντιδράσεις μας, ο εφιάλτης που ετοιμάζουν δεν θα  έχει τέλος.         
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ!!!
Η ενότητα, η αλληλεγγύη και η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των καθηγητών
ταυτίζεται πλέον ανοιχτά με την υπεράσπιση του κοινωνικού αγαθού του δημόσιου σχολείου.

Ο κοινός, συντονισμένος αγώνας εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών, ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας σε ένα παλλαϊκό κίνημα για την ανατροπή όλων αυτών που τσακίζουν τις ζωές και τα όνειρά μας, είναι μονόδρομος.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ!


ΚΟΚΛΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ
ΞΥΠΟΛΙΑ ΔΩΡΑ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Γ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ – ΜΕΛΟΣ ΔΣ Γ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΜΕΛΟΣ ΔΣ Γ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Να πεθαίνεις στα 30;

Ο οδοστρωτήρας του μνημονίου θέτει στο στόχαστρο και το ΚΕΘΕΑ


Του Θανάση Τζιούμπα, προέδρου του συλλόγου εργαζομένων ΚΕΘΕΑ από τη Ρήξη φ. 95
Τριάντα χρόνια μετά την λειτουργία της πρώτης θεραπευτικής κοινότητας στην πατρίδα μας, οι γνωστές «διαρροές» από τα γραφεία των υπουργείων έρχονται να μας προετοιμάσουν για το έγκλημα που οργανώνουν οι ίδιοι κύκλοι που έχουν καταδικάσει μια χώρα στην καταστροφή και μια κοινωνία στην δυστυχία και την απόγνωση: Το ΚΕΘΕΑ, όπως το ήξεραν τα μέλη, οι εργαζόμενοι κι η ελληνική κοινωνία,  κινδυνεύει με κατάργηση!
Ένας οργανισμός που τόσες δεκαετίες παλεύει ενάντια στο βαθιά κοινωνικό πρόβλημα των εξαρτήσεων, που μετράει την αποτελεσματικότητά του στα πρόσωπα χιλιάδων συνανθρώπων μας που ζουν καθαροί, ισότιμα ενταγμένοι στην κοινωνία, επιχειρείται να εκτελεστεί με συνοπτικές διαδικασίες και το πρόσχημα της συγχώνευσης με τον ΟΚΑΝΑ.
Όχι επειδή έχει γεμίσει με κομματικά διορισμένους αργόσχολους, ούτε γιατί παρέχει αναντίστοιχες με το περιβάλλον αμοιβές. Ούτε επειδή είναι σπάταλος και αναποτελεσματικός. Το αντίθετο, το ΚΕΘΕΑ γίνεται τόσο συχνά αποδέκτης των επαίνων της πολιτείας και των πολιτικών ως ένα υπόδειγμα οργανισμού, που μακριά από τις παθογένειες του δημόσιου τομέα αξιοποιεί αυτοδιοικούμενος με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τους πόρους που του παρέχονται, προσθέτει την αυτοχρηματοδότηση που επιτυγχάνει και επιτελεί ένα έργο, που μέρος της αναγνώρισής του είναι η επιλογή του ως αντιπροσώπου της Ελλάδας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.
Τώρα μαθαίνουμε πως η ίδια η κυβέρνηση εξετάζει, με τις γνωστές συνοπτικές διαδικασίες, την εκτέλεσή του μέσω της «συγχώνευσής» του. Δεν πρόκειται για συγχώνευση, αλλά για κατάργηση στην ουσία του τρόπου λειτουργίας, της φιλοσοφίας, της θεραπευτικής πρότασης, όλων των χαρακτηριστικών που καθιστούσαν το ΚΕΘΕΑ αποτελεσματικό, και διάλυσή του σε μια σούπα διορισμένων και κατευθυνόμενων διευθύνσεων, μιας περίεργης σύνθεσης κρατισμού με υπαρκτό νεοφιλελευθερισμό!
Αναρωτιέμαι τι να έχει αλλάξει από την τόσο κοντινή μέρα που η Βουλή των Ελλήνων, σε μια σπάνια για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα της εποχής μας ευρύτερη συναίνεση, ρύθμισε με τον Ν. 4139/2013 τον ρόλο των οργανισμών και τις διαδικασίες του εθνικού συντονισμού της αντιναρκωτικής πολιτικής στην χώρα μας, για έρθει η κυβέρνηση να διαγράψει με μια μονοκοντυλιά την ίδια την υπογραφή της!
Είναι ένα έγκλημα ενάντια στην ίδια την κοινωνία, ενάντια πρώτα και κύρια στους εξαρτημένους και τις οικογένειές τους, τα θύματα μιας κοινωνικής πραγματικότητας που παροξύνουν οι πολιτικές της κοινωνικής αποδιοργάνωσης και της εισοδηματικής εξαθλίωσης.
Και το έγκλημα πρέπει να συσκοτιστεί με ψέματα. Είναι ψέμα πως όλα αυτά γίνονται στο όνομα του εξορθολογισμού, δεν εξορθολογίζεις αυτό που εσύ ο ίδιος αναγνωρίζεις ως ορθολογικό. Είναι ψέμα πως όλα αυτά γίνονται για εξοικονόμηση πόρων σε μια δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, όταν όλοι γνωρίζουν πως το κοινωνικό κόστος της εξάρτησης είναι πολλαπλάσιο από αυτό της απεξάρτησης.
Η αλήθεια κρύβεται πίσω από τις μνημονιακές δεσμεύσεις για κομμένα κεφάλια, για απολύσεις, ανεξάρτητα από τις κοινωνικές συνέπειες. Όταν ο δρόμος που δείχνει να έχει επιλέξει η κυβέρνηση και οι ξένοι «σύμβουλοι» είναι αυτός που οδηγεί την μεγάλη μάζα του πληθυσμού στα συσσίτια της εκκλησίας και τα κοινωνικά ιατρεία και παντοπωλεία, η απεξάρτηση και η κοινωνική ένταξη φαντάζουν απλώς ως ανεπιθύμητα. Στην λίστα αναμονής με τις υποψήφιες «Ιφιγένειες» που πρέπει να θυσιαστούν για να πνεύσουν οι ούριοι άνεμοι της μνημονιακής κουστωδίας, η απεξάρτηση λαμβάνει περίοπτη θέση!
Το νομοθετικό πραξικόπημα της γνωστής πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με το οποίο οπλίζουν τα χέρια του εκάστοτε υπουργού ώστε να παρακάμπτει το κοινοβούλιο και κάθε διαδικασία δημοκρατικού ελέγχου και να μαυρίζει ζωές και οθόνες, αποτελεί τον νέο πολιτικό «πολιτισμό» μας. Και, βέβαια, η «ανασχηματισμένη» ηγεσία των μνημονιακών υπουργείων (βλ. Κούλης και Μπουμπούκος) κάθε άλλο παρά στοιχείο εφησυχασμού αποτελεί.
Ζούμε σε μια κοινωνία που πλήττεται καθημερινά από τις συνέπειες της κοινωνικής κρίσης, της φτώχειας, της απόγνωσης μπροστά σε ένα ζοφερό παρόν και μέλλον, σε μια κοινωνία που αγγίζει την περιγραφή της ανθρωπιστικής καταστροφής, σε μια κοινωνία όπου τα αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόζονται συνεπάγονται την όξυνση όλων των νοσηρών φαινομένων, περιλαμβανομένων των εξαρτήσεων. Την ώρα αυτή  έρχεται η κυβέρνηση να στερήσει ό,τι απέμεινε από την ελπίδα να βρουν τα θύματα της κρίσης  ένα στήριγμα που θα αμβλύνει την δυστυχία και θα τονώσει την κοινωνική συνοχή.
Εμείς, οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ, ενώνουμε σήμερα την φωνή μας με τα μέλη των θεραπευτικών κοινοτήτων, των κοινωνικών επανεντάξεων και τις οικογένειές τους, όπως και με τους εργαζόμενους στον χώρο της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και την δημόσια υγεία, για να υπερασπίσουμε όχι απλώς το δικαίωμά μας στην εργασία, αλλά, ακόμη περισσότερο, το δικαίωμα των παιδιών αυτής της κοινωνίας που βρέθηκαν στην μέγκενη της εξάρτησης να έχουν μια ελπίδα και μια διέξοδο. Κι εκεί, οι αγωνίες της κοινωνίας μπορούν να συναντηθούν με τις δικές μας, σε ένα κοινό μέτωπο αγώνα.
Η αντίσταση είναι δικαίωμα και καθήκον όλων μας.

ΕΛΜΕ Ροδόπης: “Οι άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την ΤΕΕ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Οι άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την ΤΕΕ»
Καθώς μέρα με τη μέρα πέφτουν με ολοένα και πιο δραματικό τρόπο τα προσωπεία των στυγνών εντολοδόχων της τρόικας, γινόμαστε σήμερα θεατές ενός ακόμη «ξαφνικού θανάτου». Ο λόγος για την εν εξελίξει διάλυση της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και την καταδίκη στην ανεργία χιλιάδων συναδέλφων μας. Τρείς ολόκληροι τομείς και 52 ειδικότητες καταργούνται μέσα σε μια και μόνη στιγμή, με την προσφιλή πλέον «δημοκρατική» τακτική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε», αφήνοντας κυριολεκτικά στον αέρα χιλιάδες καθηγητές (που εξωθούνται στην εξαθλίωση και την εξόντωση), αλλά και χιλιάδες μαθητές (που εξωθούνται στη…ζεστή αγκαλιά της  ιδιωτικής εκπαίδευσης).
Και ενώ συμβαίνουν αυτά, το Υπουργείο έχει το θράσος να κάνει λόγο για σχέδιο αναμόρφωσης και αναγέννησης της ΤΕΕ, αλλά και απορρόφησης πολλών από τους απολυμένους μας συναδέλφους σε άλλους εργασιακούς χώρους (χωρίς να λέει βέβαια πως ακόμη κι αν αυτό πραγματοποιηθεί για κάποιους, θα είναι κυριολεκτικά με μισθούς πείνας). Τα ασύστολα ψεύδη των κυβερνώντων έχουν όμως αποκαλυφθεί πια, μαζί με τις προ ολίγων ημερών δήθεν «δεσμεύσεις» ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στην εκπαίδευση, αλλά μαζί και με την ευρύτερη πομφόλυγα των εξαγγελιών περί…δημόσιας και δωρεάν παιδείας, που ακόμη τολμούν ανερυθρίαστα να τις διατυπώνουν.
Η συγκεκριμένη άθλια μεθόδευση αποτελεί άλλο ένα βήμα στην πορεία διάλυσης του δημόσιου σχολείου και εκχώρησής του στα συμφέροντα του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου. Δυστυχώς είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα, ακόμη χειρότερα. Απέναντι στην ανελέητη αυτή πολιτική (την απολύτως εντεταγμένη άλλωστε στο ευρύτερο σχέδιο μιας εν εξελίξει κοινωνικής γενοκτονίας, που διεκπεραιώνουν οι κυβερνώντες για λογαριασμό των ξένων αφεντικών) η μόνη λύση είναι ο μαζικός και ανένδοτος αγώνας. Όλη η κοινωνία πρέπει να συστοιχηθεί και να αντιδράσει ενωμένη απέναντι στον ξεκάθαρα πλέον δρομολογημένο εξανδραποδισμό και αφανισμό της.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ
   Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας
Ν. Δαπέργολας                                                      Χρ. Αγγελάκης

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Κύριοι Βουλευτές του Ν. Καρδίτσας.

Κύριοι Βουλευτές του Ν. Καρδίτσας.

Όπως ασφαλώς θα γνωρίζετε, την ερχόμενη εβδομάδα θα κληθείτε να ψηφίσετε για ένα ακόμη «πολυνομοσχέδιο» που αυτήν τη φορά θα έχει ως αποτέλεσμα να προστεθούν στο 1.5 εκατομμύριο των ανέργων της χώρας μερικές ακόμη χιλιάδες οικογενειάρχες. Για πρώτη φορά απ’ το 1911, που καθιερώθηκε Συνταγματικά η μονιμότητα των Δημ. Υπαλλήλων, θα έχουμε οριζόντιες απολύσεις εκπαιδευτικών, υπαλλήλων ΟΤΑ, Σχολ. Φυλάκων και άλλων.
Ειδικά στους βουλευτές της συμπολίτευσης, υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχετε υπογράψει το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και τις συνεπαγόμενες απολύσεις άνω των 2500 ανθρώπων, κάνοντας την Ελλάδα την μόνη Ευρωπαϊκή χώρα χωρίς το εν λόγω πολιτιστικό και πνευματικό αγαθό. Οι πολίτες του Νομού μας θα σας θυμούνται σίγουρα και για καιρό.
Ετούτη λοιπόν την κρίσιμη στιγμή, στο μη παραπέρα που λέμε, σας καλούμε να τοποθετηθείτε άμεσα και δημόσια σχετικά με την στάση σας στην Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα κατά την ψήφιση του λεγόμενου «πολυνομοσχεδίου». Δηλώνουμε δε, ότι τουλάχιστον οι εκπαιδευτικοί του νομού, οι οικογένειες, οι μαθητές κι οι γονείς των μαθητών μας, θα βρεθούμε απέναντι σ’ όποιον υπερψηφίσει το επονείδιστο αυτό «κατασκεύασμα».

Κύριοι Βουλευτές του Ν. Καρδίτσας.
            Ένας πόλεμος έχει ξεκινήσει. Απ’ την μια πλευρά βρίσκονται οι ξένοι τοκογλύφοι κι οι εγχώριοι υπάλληλοί τους κι απ’ την άλλη ο Ελληνικός λαός. Τα ψέματα τελείωσαν. Οι «επίκαιρες επερωτήσεις» στον τοπικό τύπο, τα τσουγκρίσματα αυγών το Πάσχα, οι κοπές πίτας και οι γλάστρες στα εγκαίνια καταστημάτων τελείωσαν Έχετε μια τελευταία  ευκαιρία να επιλέξετε: Μ’ αυτούς που σας έστειλαν να τους εκπροσωπείτε στη Βουλή ή με τους Τραπεζίτες της αλλοδαπής.
Περιμένουμε την τοποθέτησή σας. Στην πράξη κι όχι με λόγια

Οι  Εκπαιδευτικοί του Ν. Καρδίτσας



Ονομάζομαι Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Χωρίς σχόλια...
 
Ονομάζομαι Στέλιος Κυμπουρόπουλος και έχω την ηλικία των 28 χρονών (παρά λίγων ημερών). Είμαι ένας νέος ειδικευόμενος ψυχίατρος, είμαι ένας μεταπτυχιακός φοιτητής, είμαι ερευνητής, είμαι υποστηρικτής, και με κάθε τρόπο, προαγωγός των ανθρώπινων δικαιωμάτων… και τέλος είμαι ένας άνθρωπος με σοβαρή κινητική αναπηρία.

Παραπάνω περιγράφω εν συντομία τα όσα είμαι. Κανείς δε ξέρει όμως τα πόσα θέλω να γίνω, τα πόσα μπορώ να φτάσω, τα πόσα αξίζει να κάνω. Ούτε εγώ έχω κάποια απάντηση! Το μόνο που γνωρίζω είναι πως σε σύντομο χρονικό διάστημα δε θα μπορώ να είμαι τίποτα. Ένας άνθρωπος χωρίς όνειρα δεν είναι άνθρωπος.

Ένας άνθρωπος χωρίς στόχους δεν είναι άνθρωπος. Ένας άνθρωπος χωρίς ελπίδα δεν είναι άνθρωπος. Ένας άνθρωπος χωρίς αύριο δε ζει! Θέλω να ζω όμως σε μια Ελλάδα που έχει αξίες που μπορεί να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις. Δεν έχει σημασία αν φάμε ακόμα μια ημέρα καλό φαγητό, όταν πολλοί συνάνθρωποί μας τρώνε ψίχουλα ή ό,τι βρουν σε συσσίτια και ανοιχτόκαρδους ανθρώπους… σύντομα εκεί θα καταλήξουμε οι περισσότεροι!

Δεν έχει αξία αν δουλέψουμε μια μέρα περισσότερο, αφού είτε το 27% των συμπολιτών μας δε δουλεύει είτε και να δουλεύει κάποιος σήμερα, αύριο ο μισθός του δεν θα είναι αρκετός για τα καθημερινά απαραίτητα αγαθά. Και το ερώτημα γεννιέται: γιατί συμβαίνει αυτό;

Συμβαίνει γιατί αφήσαμε τη ζωή μας, χωρίς οδηγό, χωρίς υπηρεσίες, χωρίς όραμα. Σταματήσαμε να πιστεύουμε στην προσπάθεια και στη σωστή ανταμοιβή και πιστέψαμε στη λαχειοφόρο αγορά των ψήφων. Δεν υπολογίσαμε ώστε να φτιάξουμε μια κοινωνία για όλους, μια κοινωνία με βάσει την Παιδεία, τις Επιστήμες, την Έρευνα, τη Φυσική Ελληνική Ομορφιά του εδάφους και του υπεδάφους.

Ακόμα υπάρχουν ψήγματα ελπίδας και εγώ θέλω να τα εκμεταλλευτώ και να βρεθώ όσο ζω σε μια Ελλάδα πραγματικής Δημοκρατίας, πραγματικής Ελευθερίας, πραγματικής Παιδείας, πραγματικής Υγείας, πραγματικής Διαφορετικότητας. Μπορούμε να ξεκινήσουμε ΤΩΡΑ!

Τώρα για να μη συνεχίσουν να ξενιτεύονται νέοι άνθρωποι για ένα καλύτερο αύριο. Τώρα για να είμαστε σίγουροι πως σε 20-30 χρόνια θα υπάρχει ακόμα Ελλάδα και δε θα έχουμε αυτοαφανιστεί από την υπογονιμότητα! Σαν άνθρωπος δε μπορώ να βλέπω άλλο την Ελλάδα να καταστρέφεται και να χάνεται. Δε μπορώ να βλέπω πως κάθε ημέρα πίνεται το αίμα των ανθρώπων μας. ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΩ!!!

Δε ξέρω αν η ώρα μηδέν έφτασε, εγώ όμως ορίζω το δικό μου σημείο μηδέν. Την Τρίτη 16 Ιουλίου θα είναι σαν να έχω γενέθλια, θα είναι τα δικά μου διαφορετικά γενέθλια που αντί να τα γιορτάσω απολαμβάνοντας κάποιο γεύμα δίπλα στη θάλασσα με καλό κρασί και φαγητό, θέλω να γιορτάσω την αρχή μιας καινούργιας ημέρας, μιας αλλαγής. Εγώ θα είμαι εκεί στις 20:00, μπροστά από το άγαλμα του άγνωστου Στρατιώτη μπροστά από τη Βουλή και θα σας περιμένω ΟΛΟΥΣ, να γεμίσει ο χώρος Ελπίδα έξω από το σπίτι μέσα στους δρόμους.

Ελάτε και φέρτε μαζί σας από ένα κερί να το ανάψουμε σαν σύμβολο ελπίδας για το αύριο. Φέρτε μαζί σας, με οποιοδήποτε τρόπο ιδέες – απόψεις κι όχι φράσεις του παρελθόντος (όπως ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ), ώστε να είναι στοιχειοθετημένες και τεκμηριωμένες. Θα είμαστε εκεί για να τα μοιραστούμε αυτά, για να τα κάνουμε μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ ελεύθερων ανθρώπων, ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ. Δεν θα βρεθούμε εκεί για διασκέδαση και γλέντι, με σουβλάκια και μπύρες. Οι εξελίξεις δεν έρχονται με την λειτουργία της πέψης, αλλά με τη λειτουργία του πνεύματος. Καμιά αλλαγή δεν έγινε με το ξυλάκι από το καλαμάκι, αλλά όλες έγιναν με το ξίφος του πνεύματος και τη θέληση του σώματος. Θα είμαστε εκεί για την αλλαγή, για μια βιώσιμη ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!
Είμαι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

• Δεν υποκινούμαι από κανένα κόμμα ή πολιτική παράταξη για αυτήν την προσπάθεια για αναστολή της καταδίκης μας. ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΑΙ όμως από τη θέλησή μου να ζω ελεύθερος και καλά!

• Χρησιμοποιώ το Facebook και άλλα socials media όχι σαν τελικό αποδέκτη, αλλά ως μέσο για τη διάδοση ενός τελικού σκοπού.

Σας αφήνω με στοίχους από το ποίημα «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» του Τάσου Λειβαδίτη και με την ελπίδα να είμαστε μια δύναμη εκείνο το βράδυ!

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν΄αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκαιο. Θα βγείς στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απ΄τις φωνές […]

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος μπορεί να χρειαστεί ν΄αφήσεις τη μάνα σου, την αγαπημένη ή το παιδί σου. Δε θα διστάσεις. Θ΄ απαρνηθείς τη λάμπα σου και το ψωμί σου Θ΄ απαρνηθείς τη βραδινήξεκούραση στο σπιτικό κατώφλι για τον τραχύ δρόμο που πάει στο αύριο. Μπροστά σε τίποτα δε θα δειλιάσεις κι ούτε θα φοβηθείς. Το ξέρω, είναι όμορφο ν΄ ακούς μια φυσαρμόνικα το βράδυ, να κοιτάς έν΄ άστρο, να ονειρεύεσαι είναι όμορφο σκυμένος πάνω απ΄ το κόκκινο στόμα της αγάπης σου […]

Εγώ θα είμαι εκεί …μπροστά από τη Βουλή και θα σας περιμένω ΟΛΟΥΣ !!!!

--

Οι διευθυντές των ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ. και Σ.Ε.Κ. Πιερίας

Προς το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Τεχνικής & Επαγγελματικής εκπαίδευσης (που προφανώς και δεν θα είναι οι "τελευταίες"), οι διευθυντές των ΕΠΑ.Λ. & ΕΠΑ.Σ. της Πιερίας, μη γνωρίζοντας αν μέσα στην εκχώρηση Δημόσιας περιουσίας στον ιδιωτικό τομέα περιλαμβάνεται και μέρος της Δημόσιας & δωρεάν Παιδείας (όσης έχει απομείνει), έχουμε τα εξής ερωτήματα:
  1. Από πού κ. υπουργέ προκύπτει ότι "αποτελεί κοινή παραδοχή ότι τα Επαγγελματικά & Τεχνικά Λύκεια & Σχολές δεν επιτελούν σήμερα το ρόλο τους";
  2. Ποια είναι "η συγκριτική μελέτη ευρωπαϊκών συστημάτων τεχνικής εκπαίδευσης" και ποια επίσης είναι η "μελέτη αναγκών της εγχώριας αγοράς εργασίας και ανάπτυξης περιγραμμάτων επαγγελμάτων", στις οποίες αναφέρεστε στην αιτιολογική έκθεση του non paper (!) που διένειμε το υπουργείο;
  3. Από πότε η κατάργηση Τομέων και Ειδικοτήτων που έχουν τεράστια ζήτηση συμβάλλει στην "αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος";

Αν μας είχατε ρωτήσει θα μπορούσαμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε πολύ καλύτερες "δικαιολογίες" για την καρατόμηση των Τομέων και Ειδικοτήτων, στην οποία προχωράτε.
Διότι, επιτρέψτε μας να το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, οι Τομείς & Ειδικότητες που θέλετε να καταργήσετε αποτελούν το καλύτερο "φιλέτο" της Επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η περσινή επιλογή μαθητών, ακόμη και του Γενικού Λυκείου, π.χ. προς τον Τομέα Υγείας (και τις αντίστοιχες ειδικότητες) των ΕΠΑ.Λ. ήταν τεράστια. Σε ορισμένα μάλιστα ΕΠΑ.Λ. η αύξηση του αριθμού των μαθητών στον τομέα αυτόν ξεπέρασε το 400% !!!. Αν αυτό "εξυπηρετεί ειδικότητες εκπαιδευτικών" και όχι μαθητών και των οικογενειών τους (όπως αναφέρετε στο non paper σας), τότε έχετε δίκιο για τις καταργήσεις.
Τι θα πούμε και πώς θα το εξηγήσουμε στους μαθητές μας και στις οικογένειές τους, όταν θα μας ρωτήσουν ΓΙΑΤΙ;

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά ακόμη για το περίφημο non-paper, αλλά θα κλείσουμε με μία πρόταση, "στηριζόμενοι" πάντα στην αιτιολογική σας έκθεση και συγκεκριμένα στην εξής παράγραφο:
"Παράλληλα, το ίδιο αντικείμενο σπουδών ... προσφέρεται σε άλλες βαθμίδες της Δημόσιας Εκπαίδευσης (Δημόσια ΙΕΚ & ΤΕΙ), με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στον επαγγελματικό προσανατολισμό και στην αγορά εργασίας".
Επειδή λοιπόν και σε άλλους τομείς και ειδικότητες (Πληροφορικής, Ηλεκτρονικής, Ηλεκτρολογίας, Μηχανολογίας κ.λ.π.) το ίδιο αντικείμενο σπουδών προσφέρεται και σε άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης, μήπως θα έπρεπε να καταργηθούν και αυτοί οι Τομείς για να "μην προκαλείται σύγχυση" και εδώ στον επαγγελματικό προσανατολισμό και αγορά εργασίας;

Οι διευθυντές των ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ. και Σ.Ε.Κ. Πιερίας



ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΜΕ:

    Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
e-mail: olme@otenet.gr                                                                                      Αθήνα, 11/7/2013
                                                         ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΜΕ:
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ,
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις και άλλες δράσεις της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ

Μετά από  σύσκεψη των ΔΣ των ΕΛΜΕ της Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στις 11/7/13,
 το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε τα παρακάτω:

1.      Να δοθεί Συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 15/7/13 στις 11.00 π.μ. στην ΟΛΜΕ
2.      Να δημιουργηθεί ραδιοφωνικό σποτ 
3.      Γράμμα σε γονείς για τις επιπτώσεις των διαθεσιμοτήτων και όλων των κυβερνητικών μέτρων στην εκπαίδευση.
4.      Να υπάρξει καταχώρηση σε κυριακάτικες εφημερίδες
5.      Κινητοποίηση – μαζική διαμαρτυρία στη Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (Τσόχα 13-15, Αμπελόκηποι) την Παρασκευή 12/7/13 στις 1 μμ.
6.      Συλλαλητήριο τη Δευτέρα 15/7/13 στο Σύνταγμα με συναυλία και ολονυκτία (μαζί με τους εργαζόμενους στους δήμους), με προσυγκέντρωση τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2) στις 7 μμ. Οι ΕΛΜΕ που βρίσκονται κοντά στην Αττική, εφόσον δεν οργανωθεί συγκέντρωση στην περιοχή τους να οργανώσουν τη συμμετοχή των συναδέλφων στην συγκέντρωση της Αθήνας.
7.      Μεγάλη συγκέντρωση την Τρίτη 16/7/13 στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:30 π.μ. (ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, όπου θα συζητιέται στη βουλή το νέο νομοσχέδιο-φονιάς που θα επικυρώνει τη συμφωνία κυβέρνησης και τροϊκανών για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις μαζί με άλλα βάρβαρα μέτρα στο πλαίσιο των μνημονίων). Την ίδια ημέρα καλούμε τις ΕΛΜΕ σε συντονισμό με σωματεία της περιοχής τους να οργανώσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις. Οι ΕΛΜΕ που βρίσκονται κοντά στην Αττική, εφόσον δεν οργανωθεί συγκέντρωση στην περιοχή τους να οργανώσουν τη συμμετοχή των συναδέλφων στην συγκέντρωση της Αθήνας.
8.      Επιστολή σε όλους τους βουλευτές στην οποία θα επισημαίνεται και η προσωπική ευθύνη τους να μην υπερψηφίσουν τουλάχιστον τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου που περιέχουν διαθεσιμότητες και απολύσεις στην εκπαίδευση και όχι μόνο.
9.      Δημιουργία επιτροπής αγώνα στην ΟΛΜΕ με στόχο την υλοποίηση αποφάσεων των κινητοποιήσεων.
10.  Συνέχιση των κινητοποιήσεων και το επόμενο διάστημα με νέες αποφάσεις του ΔΣ.

Προτάσεις και ιδέες για υλοποίηση από τις ΕΛΜΕ

 1. Συνεδριάσεις Δ.Σ. των Πρωτοβαθμίων Συλλόγων, για το σχεδιασμό και την οργάνωση άμεσων κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες.
2.  Γενικές Συνελεύσεις ή συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών.
3. Πρωτοβουλίες για κοινή δράση με τα σωματεία άλλων εργαζομένων στο δημόσιο που τίθενται σε διαθεσιμότητα – απόλυση.
4.  Ανοικτές συγκεντρώσεις για ενημέρωση και κοινή δράση με τους συλλόγους εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και όλα τα συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού χώρου. Συμμετοχή στις συνελεύσεις άλλων κλάδων ενόψει και της προετοιμασίας της πανεργατικής απεργίας και των συλλαλητηρίων.
5. Ενημέρωση των γονιών και των μαθητών για τις καταστροφικές συνέπειες για την εκπαίδευση των μέτρων που λαμβάνονται, αλλά και των νομοσχεδίων που ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας σε γενικό και τεχνολογικό λύκειο.
6. Καταλήψεις Διευθύνσεων εκπαίδευσης
7. Να δοθεί η επιστολή της ΟΛΜΕ προς τους βουλευτές, από τα ΔΣ των ΕΛΜΕ σε όλους τους τοπικούς βουλευτές.
8. Να ζητηθούν ψηφίσματα από όλους τους Δήμους, ιδιαίτερα εκείνους που έχουν ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.
9. Πανό σε κεντρικά σημεία των πόλεων.

Να αναλάβουμε π ρ ω τ ο β ο υ λ ί α σε κάθε κατεύθυνση, σε όλα τα επίπεδα αλλά και κάθε μορφής –ακόμα και σε συνεργασία με άλλες Κοινωνικές Οργανώσεις, Φορείς και Συνδικάτα- για να κάνουμε γεγονός το ζήτημα των απολύσεων στους εργαζόμενους σε κάθε χώρο και κλάδο, για να επιτύχουμε την υψηλότερη συνθήκη αλληλεγγύης, να πετύχουμε συνθήκες ενότητας, μαζικής και δυναμικής συμμετοχής στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για ολόκληρη την επόμενη περίοδο.

Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να καταστρέφει άλλο το δημόσιο σχολείο και να εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς. Κοινό μέτωπο όλων τώρα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Θα είμαστε όλο το καλοκαίρι σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση εκπαιδευτικού δεν θα γίνει αποδεκτή και θα είναι «αιτία πολέμου».

ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΛΕΟΝΑΖΕΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Χαρυ Κλυν.Λόγια… σταράτα και με πολύ θάρρος!!

Χαρυ Κλυν.Λόγια σταράτα και  με πολύ θάρρος.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Θέμα:  “Παράσταση Διαμαρτυρίας”

          Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας καλεί όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Καρδίτσας, την Πέμπτη 11 Ιουλίου και ώρα 10 π.μ.
Καμιά απόλυση. 
Κανένας εκτοπισμός. 
Στο δημόσιο σχολείο δεν περισσεύει κανένας εκπαιδευτικός και κανένας μαθητής.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕΚ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΕΙΝΑΡΑΣ                                                   ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΑΣ

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Μας αφορά όλους.

ΥΠ ΟΨΙΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

Μίλαν Κούντερα (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)