Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ανοιχτό γράμμα στους εκπ/κούς της Δευτεροβάθμιας Καρδίτσας


Τι  διακυβεύεται  στις σημερινές εκλογές της ΕΛΜΕ  Καρδίτσας;
  • Αν θα υπάρξει ελπίδα για ένα σωματείο που θα αγωνίζεται για δημόσια ποιοτική παιδεία για όλους .
  • Αν  θα υπάρξει ελπίδα για ένα σωματείο που θα αγωνίζεται για τα δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών ή για τις χάρες των πελατών των κομμάτων εξουσίας και των παρατάξεων- παραρτημάτων τους.
  • Αν  οι εκπαιδευτικοί  αντιδράσουν  μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην αρπαγή  της ζωής τους.
Η Ενωτική Δράση  αποτελείται από ανθρώπους  που έχουν δώσει και στο παρελθόν αγώνες αλλά και από ανθρώπους που η ζωή τους ανάγκασε πρόσφατα να ενωθούν για να πετύχουν τους παραπάνω στόχους. Σε καλούμε να μας στηρίξεις αλλά και να αγωνιστείς μαζί μας.
Η δράση μας άρχισε πριν από ένα χρόνο στους κόλπους της Κοινής Δράσης  αλλά θα συνεχιστεί, με καλύτερους όρους ελπίζουμε, την επομένη των εκλογών. Θα είναι ανοιχτή σε συναδέλφους  που θέλουν να προσπαθήσουν μαζί μας και οι αποφάσεις θα παίρνονται με την αρχή της ευρείας πλειοψηφίας σε μαζικές συγκεντρώσεις.
Τα  άτομα που θα εκλεγούν στο Δ.Σ  δεσμεύτηκαν να είναι ανακλητά  και να εναλάσσονται περιοδικά.
Γι΄ αυτό οι παρατάξεις-παραρτήματα των κομμάτων εξουσίας ενοχλούνται πολύ και έχουν σαν κύριο στόχο την Ενωτική Δράση.
Κάποιοι κάνουν τα πολιτικά παιχνιδάκια αυριανισμού που περνάν από τους μέντορες στους πελάτες και τους μαθητευόμενους μάγους. Μαθητευόμενους, αφού ενίοτε ούτε καν οι ίδιοι οι "υποψήφιοι" δεν ερωτώνται για το αν θα συμμετάσχουν ή όχι σ' ένα ψηφοδέλτιο. Αποφασίζει γι' αυτούς το κόμμα.
Κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να φανταστούν ότι  μπορεί να υπάρξει και κάτι άλλο διαφορετικό από το γνωστό συνδικαλιστικό, παραταξιακό και κομματικό σκηνικό.  Και δεν θέλουν να υπάρξει "κάτι άλλο".
 Αν δεν μπορεί όμως να υπάρξει κάτι άλλο μπορεί να υπάρξει ελπίδα; Δεν αξίζει τον κόπο να αγωνιστεί κανείς  γι΄ αυτό;
Κάνε την αρχή από σήμερα. Ψήφισε Ενωτική Δράση.