Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Και Διευθύντρια Λυκείου και πρόεδρος του Ο.Λ.Ελευσίνας

Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ                                     Ελευσίνα  19/03/2012ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε.)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς Ελευσίνα
ΤΑΧ. ΚΩΔ:192 00
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:2105561490
Η «ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ «ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ»
 ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ! 
 Στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, έγινε γνωστό ότι από τις 2-01-2012 υπάρχει κοινή υπουργική απόφαση των Βενιζέλου – Χρυσοχοϊδη που ορίζει την εν ενεργεία διευθύντρια του 2ου Λυκείου Ελευσίνας, Πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος  Ελευσίνας Ανώνυμη Εταιρεία. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την «ολοκλήρωση» των νέων πινάκων των κρίσεων διευθυντών και οι τοποθετήσεις τους και κάποιοι ξεκίνησαν κι άλλη καριέρα. Τι κι αν η κ. Διαμαντοπούλου (η πρώην υπουργός παιδείας) διαμήνυε σε όλους τους τόνους ότι θα πατάξει ότι παρακωλύει την εκπαιδευτική διαδικασία. Ότι θα γυρίσει πίσω, όσους εκπαιδευτικούς πήραν μετατάξεις σε γραφεία άσχετα με την εκπαίδευση. Ότι κανείς δεν θα μετατίθεται χωρίς αντικαταστάτη. Αυτό, όπως φαίνεται, δεν ισχύει για το «βαθύ» κράτος και τους μηχανισμούς του κόμματός της, καθώς και των άλλων κομμάτων της εξουσίας. Όσοι ανήκουν σε αυτούς, όχι μόνο μπορεί να διορίζονται σε πιο ακριβοπληρωμένες θέσεις, όποτε το εξασφαλίζουν οι «γνωστοί» τους, αλλά και να κρατούν την προηγούμενη θέση τους, να τους περιμένει! Έτσι, η εν λόγω διευθύντρια δεν χάνει την διευθυντική της θέση στο σχολείο. Όταν, οι υπουργοί και οι αποφάσεις τους αλλάξουν και κάποιοι άλλοι «γνωστοί» τοποθετήσουν το δικό τους «γνωστό» στον Οργανισμό Λιμένος, θα μπορεί με ασφάλεια να επιστρέψει, στην θέση της διευθύντριας. Οποία μέγιστη περιποίηση ημετέρων σε εποχή κρίσης, απολύσεων, ανεργίας, μετατάξεων και εφεδρείας! 

       Το παραπάνω γεγονός αποτελεί πρόκληση για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους. Όταν όλοι οι  εργαζόμενοι δεχόμαστε την επίθεση της κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. στο σύνολο των δικαιωμάτων μας, κάποιους τους απασχολεί μόνο η διάσωση της θέσης τους στη δημόσια διοίκηση ή στο πολιτικό κομματικό οικοδόμημα. Τη στιγμή που με το πρόσχημα της κρίσης, ετοιμάζουν 150.000 απολύσεις μέχρι το 2015, σε όλο το Δημόσιο, τα κόμματα της κυβέρνησης Παπαδήμ(ι)ου, βολεύουν τους δικούς τους. Όταν, υπουργοί και παρατρεχάμενοι, τεχνοκράτες και «σεβάσμιοι» Πανεπιστημιακοί, που πλαισιώνουν την πιο μισητή κυβέρνηση αυτού του τόπου, ενοχοποιούν ασύστολα, όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο, μήνες τώρα για να τους φορτώσουν τα πρώτα μνημονιακά μέτρα, «οι δικοί» τους συνεχίζουν να «τα τρώνε μαζί» Γι αυτούς εξάλλου «το μνημόνιο είναι ευτυχία».. 

     Αλήθεια που είναι όλοι οι ευαίσθητοι για τη μόρφωση της νέας γενιάς, εθνικοί ταγοί, πολιτικοί ρήτορες, «έντιμοι προϊστάμενοι», αδέκαστοι υπάλληλοι, που «κόπτονται» για τις ώρες μαθημάτων που χάνουν οι μαθητές από απεργίες ή καταλήψεις, όταν αγωνίζονται, να «εξεγερθούν» για ότι διδάσκονται και δεν διδάσκονται οι μαθητές, από τέτοιες ενέργειες. Να ορθώσουν το ανάστημά τους δηλαδή για την υπολειτουργία ενός σχολείου, λόγω έλλειψης διοικητικού προσωπικού αλλά και για την από καθέδρας διδασκαλία της ημετεροκρατίας και της ατομικής ανέλιξης σε βάρος της κοινωνικής – συλλογικής  ευθύνης.
 Ας τακτοποιήσει το υπουργείο τους δικούς του, η κυβέρνηση τους οικείους της και οι πολιτικοί τους υπηρέτες τους. Οι εκπαιδευτικοί έχουν άλλο ρόλο και οφείλουν να στέκονται και να παλεύουν στον αντίποδα τέτοιων πρακτικών. Να κοιτούν τους μαθητές τους στα μάτια και να αφουγκράζονται μαζί τους, τη βουή των πλησιαζόντων γεγονότων. Αυτών που θα σαρώσουν όλους αυτούς και τους σχεδιασμούς τους!

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου