Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Το δίλημμα της χαμένης ψήφου.

Φίλοι και αδελφοί Χριστός Ανέστη!

Πριν από 20 χρόνια είχαμε βαρεθεί να ακούμε για το δίλημμα της "χαμένης ψήφου", η οποία εάν πήγαινε στα μικρά κόμματα τα οποία δεν θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση, η χώρα θα οδηγείτο στην ακυβερνησία. Τότε είχαμε βλέπετε το φετίχ της "αυτοδύναμης" κυβέρνησης, το οποίο μας οδήγησε εδώ που μας οδήγησε (αναλύσεις δεν κάνω, όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τι εννοώ).
Τώρα λοιπόν το φετίχ αυτό κατέρρευσε (κανείς πλέον δεν αναφέρεται σε μονοκομματικές κυβερνήσεις έτσι;). Επειδή όμως δεν είναι φρόνιμο, κατά το καθεστωτικό σύστημα που μας έχει επιβληθεί, να ψηφίσουμε οποιονδήποτε μας αρέσει (δηλαδή οποιονδήποτε θεωρούμε ΕΜΕΙΣ ότι μας ικανοποιεί ως άποψη και θέση), εφευρέθηκε το σύστημα της "άχρηστης ψήφου" προς τον σκοπό της πτώσης του δικομματισμού. Αυτά φίλοι μου είναι ανοησίες.
Εάν τα δύο πρώτα κόμματα και οι παραφυάδες τους (γιατί περί αυτού είναι ο λόγος ας μην κοροϊδευόμαστε), συγκεντρώσουν μαζί ποσοστό πάνω από 35-38%, τότε έχετε γεια βρυσούλες κλπ κλπ, οτιδήποτε και εάν πάρουν τα υπόλοιπα κόμματα όσα και εάν είναι αυτά. Το πρόβλημα λοιπόν είναι ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΟΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30% αθροιστικά, που σημαίνει ότι οι αριθμοί που αναφέρει ο φίλος στο μήνυμά του είναι εξωπραγματικοί. Εκτός και εάν δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό, οπότε η λύση είναι απλή: Είτε το καταπίνουμε είτε τα δίκαννα και στους δρόμους.
Μερικοί παράμετροι αυτού του ζητήματος είναι οι ακόλουθοι:
1. Καλό θα είναι όποιος επιθυμεί να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. ΝΔ, Μπακογιάννη, Κουβέλη, ΛΑΟΣ, Χρυσή Αυγή, να το σκεφτεί καλύτερα και είτε να ψηφίσει κάποιον άλλον, είτε να μην ψηφίσει καθόλου, είτε να ρίξει άκυρο-λευκό. Με τον τρόπο αυτό λιγοστεύει αφενός τις ψήφους και τους βουλευτές των μνημονιακών κομμάτων, αφετέρου μειώνει τον συντελεστή εισόδου βουλευτών στην βουλή των υπολοίπων παρατάξεων.
2. Σε περίπτωση που οι ανωτέρω συμπολίτες μας αποφασίσουν τελικώς να ψηφίσουν τα εν λόγω κόμματα (που σημαίνει ότι οι ψήφοι των μνημονιακών είναι συγκεκριμένοι), πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ να αφήσουμε βαρεμάρες, απασχολήσεις, κούραση και άλλες προφάσεις και να πάμε να ψηφίσουμε ΕΓΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ! Με τον τρόπο αυτό αφενός μεν εξαφανίζουμε το φαινόμενο αποχή-άκυρα-λευκά (που σημαίνει μείωση του συνολικού ποσοστού των μνημονιακών κομμάτων και αύξηση του συντελεστή εισόδου βουλευτών τους), αφετέρου είναι δεδομένο ότι με αυτό το 25% περίπου που θα προσέλθει ως μη αναμενόταν και θα δώσει την αντιμνημονιακή ψήφο του, πάρα πολλές παρατάξεις θα ξεπεράσουν τα εμπόδια του νόμου και θα μπουν στην Βουλή. Και φυσικά σε κάθε τέτοια περίπτωση το μνημονιακό σύμπλεγμα δεν θα έχει την δυνατότητα αυτοδυναμίας, αλλά είτε θα καταθέσει τα όπλα, είτε θα αναγκαστεί να συμπράξει με αντιμνημονιακές δυνάμεις.
Προσωπικά επειδή θεωρώ ότι το μέχρι σήμερα κατεστημένο κυβερνητικό σχήμα έχει στην κυριολεξία βάλει το κεφάλι του στον ταβά, όσον αφορά την υποταγή σε ξένες δυνάμεις και συμφέροντα, δεν θα τολμήσει σε καμία περίπτωση να συμπράξει με δυνάμεις οι οποίες ενδέχεται να εναντιωθούν σοβαρά προς στους ξένους εισβολείς. Απλά θα παραδώσει τα όπλα και θα φροντίσει να εξαφανιστεί, κοιτάζοντας να σώσει το τομάρι του. Αυτή είναι εξ άλλου η κοινή μοίρα όλων των προδοτών: μόλις οι συνθήκες γυρίζουν εναντίον του προστάτη τους, αυτοί απλά χάνονται από προσώπου της γης.
Οπότε λοιπόν δεν μπαίνει κανένα δίλημμα ούτε για 3% ούτε για τίποτε άλλο. Το μόνο δίλημμα (εάν θεωρείται κάν τέτοιο) είναι: ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα (κυριολεκτικώς και μεταφορικώς...)

Φιλικά και αδελφικά,

Στυλιανός

Υ.Γ. Οι όροι "μνημονιακός" και "αντιμνημονιακός", χρησιμοποιούνται για να χαρακτηρίσουν αυτούς που τάσσονται αφενός υπέρ του "τι να κάνουμε τώρα, πρέπει να προσπαθήσουμε μέσα στους θεσμούς της Ευρώπης να πολεμήσουμε για το μέλλον μας" και αφετέρου αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούμε με τις δυνάμεις μας και τις πηγές του τόπου μας να ξεπεράσουμε αυτήν την δύσκολη κατάσταση, στέλνοντας στον αγύριστο το παγκόσμιο φασιστικό σύστημα διακυβέρνησης που επιχειρείται να μας επιβληθεί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου