Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 26ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ-ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ
ΝΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 26ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
           
Ο λαός και η χώρα αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική και κοινωνική οπισθοδρόμηση. Η πολιτική της τρικομματικής  κυβέρνησης εντείνει τον κοινωνικό πόλεμο και απειλεί να καταδικάσει το λαό σε αργό θάνατο εκποιώντας και την ίδια τη χώρα. Δυόμιση χρόνια μετά την εγκαθίδρυση του ΔΝΤ και της Τρόικας και το ρολόϊ της Ιστορίας γυρίζει για τον ελληνικό λαό στις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες, αφού το εισόδημα των εργαζομένων έχει μειωθεί κατά 50%, η στατιστική τιμή της ανεργίας προσεγγίζει το 24% και 55% στη νεολαία, χιλιάδες νέοι και άνεργοι τραβούν το δρόμο της μετανάστευσης.
Στο νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση και την τρόικα, περιλαμβάνονται για μια ακόμη φορά, νέα αντιλαϊκά μέτρα που αποτελούν τη χαριστική βολή στους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους εργαζόμενους και στην κοινωνία. Η νέα περικοπή των μισθών, μέσα από την κατάργηση των υπολειμμάτων του 13ου και 14ου μισθού, η νέα μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, η νέα κατακρεούργηση του εφάπαξ, η νέα περικοπή των δαπανών για την υγεία, η κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών και οι μαζικές απολύσεις από το Δημόσιο, αποτελούν και πάλι το βάρβαρο πλαίσιο πολιτικής της τρικομματικής Κυβέρνησης. Οι απολύσεις και η εφεδρεία, ανεξάρτητα τι μορφή θα έχει, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση και τη σύνδεση μισθού και «απόδοσης» θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξαθλίωση τους εκπαιδευτικούς και θα έχει δραματικά αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης. Οι νέοι εκπαιδευτικοί με τα 640 ευρώ μισθό και την υποχρεωτική παραμονή για χρόνια μακριά από την κατοικία τους οδηγούνται σε εργασιακή και κοινωνική εξαθλίωση. Η πολιτική των περικοπών  στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων έχει ως αποτέλεσμα όλο και πιο συχνά να καλούνται οι γονείς να συμβάλλουν οικονομικά στην αγορά καθημερινών ειδών πρώτης ανάγκης για τη λειτουργία τους. Η δραματική οικονομική κατάσταση των σχολείων εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία τους.
Απέναντι σ’ όλα αυτά και τα τόσα άλλα που δεν αναφέρθηκαν υπάρχει ελπίδα; Η ελπίδα πάντα υπάρχει και δεν είναι άλλη από τους κοινωνικούς αγώνες, αρκεί όλοι μας να βρούμε το σθένος και να ορθώσουμε το ανάστημά μας παραμερίζοντας τις σειρήνες της ηττοπάθειας και της μοιρολατρείας. Πρέπει να είναι  ξεκάθαρο ότι όσο εμείς δεν αντιδρούμε θα συνεχίζεται η λεηλασία της ζωής μας.
Καλούμε τους Συλλόγους διδασκόντων κάθε σχολικής μονάδας, να καλέσουν τους συλλόγους γονέων να συστρατευθούν μαζί τους στον αγώνα, αφού πρώτα κάνουν γνωστά σ’ αυτούς τα προβλήματα των σχολείων και γενικά της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών. Οι γονείς είναι και οι ίδιοι εργαζόμενοι, βιώνουν τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα, αλλά αναγνωρίζουν κιόλας την ιδιαιτερότητα του εκπαιδευτικού λειτουργήματος και την αναγκαιότητα να υπάρξει επένδυση στην παιδεία, αφού αφορά τα παιδιά τους το μέλλον αυτής της χώρας.
Σ’  αυτή τη δύσκολη μάχη απαιτείται η μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ στον αγώνα και στην πάλη. Δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια ξεχωριστών δράσεων και διασπαστικών συμπεριφορών.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να απεργήσουν και να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα οικονομικά μέτρα έχουν φέρει στα όρια του τον εκπαιδευτικό κόσμο, όπως και όλους τους εργαζομένους, όμως ο αγώνας είναι μονόδρομος για να μην οδηγηθούμε σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση, σε ακόμα μικρότερους μισθούς, σε περαιτέρω υποβάθμιση της Παιδείας. Η αντίσταση είναι πράξη αξιοπρέπειας, η παράδοση δεν ταιριάζει στην ιστορία και τους αγώνες μας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 11π.μ.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ 24/9/2012

ΑΠΟ ΤΑ Δ.Σ.
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Ν. Καρδίτσας
ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου