Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτοβουλία Χριστιανών κατά του Εθνοφυλετισμού, Νεοφασισμού, Νεοναζισμού

υπογράφουμε εδώ ως χριστιανοί την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.
πρέπει οι υπογραφές να γίνουν χιλιάδες.
διαδώστε το μήνυμα αυτό σε όλες τις επαφές σας, σε φίλους, γνωστούς, συγγενείς, συναδέλφους, κλπ.....
βάλτε το λινκ στα blogs, sites, facebook, twiter, κλπ.
σύντομα να φθάσουμε τις 1000 υπογραφές και να πάμε παραπάνω....
 
φιλικά
 
Παναγιώτης Ανανιάδης
 
 
 
 
 Πρωτοβουλία Χριστιανών κατά του Εθνοφυλετισμού, Νεοφασισμού, Νεοναζισμού

Ως χριστιανοί, μέσα στις ιδιαίτερα κρίσιμες ώρες που περνά η πατρίδα μας, μέσα στα ποικίλα δύσκολα ζητούμενα της συλλογικής μας ύπαρξης, δεν μένουμε διόλου αδιάφοροι από την επικίνδυνη άνοδο του εθνοφυλετισμού, του νεοναζισμού και του νεοφασισμού. Ο χριστιανισμός είναι η θρησκεία της αγάπης και της αδελφοσύνης μεταξύ των ανθρώπων. Η χριστιανική ταυτότητα θα έπρεπε να εξηγεί επαρκώς τις θεμελιώδεις προτεραιότητες της καθημερινότητας, του κοινού βίου και της πολιτείας μας. 

Η διαδικτυακή ομάδα Πρωτοβουλία Χριστιανών κατά του Εθνοφυλετισμού, Νεοφασισμού, Νεοναζισμού (http://www.facebook.com/groups/christianantirafana/) ξεκίνησε μετά την πρωτοβουλία του κινήματος της Χριστιανικής Δημοκρατίας, το οποίο απέστειλε επίσημο Αίτημα προς την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Ελλάδος Πνευματικής Καταδίκης του Εθνοφυλετισμού, του Νεοναζισμού και του Νεοφασισμού (11 Σεπτεμβρίου 2012). 

Μέσα στις γενικότερες συνθήκες κρίσης που ζει η κοινωνία μας, δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι ή αδρανείς, όταν κάποιοι συστηματικά προωθούν αντιδημοκρατικές ιδέες, ανελεύθερα και αυταρχικά πρότυπα, ενώ παράλληλα επιχειρούν να διαστρεβλώνουν τη χριστιανική πίστη μας και την ορθόδοξη παράδοσή μας, παρουσιάζοντάς τες ως μια εθνοκεντρική ιδεολογία. Η συστηματική καλλιέργεια και προώθηση του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας, η εξαπάτηση με υποσχέσεις ευτυχίας σε βάρος του άλλου, η στρέβλωση και χειραγώγηση ενός αγνού πατριωτικού αισθήματος, συνιστούν σαφή παραπλάνηση, πολιτική και ιδεολογική εκμετάλλευση του ορθόδοξου πλήρωματος και κυρίως απλών, καλόπιστων ανθρώπων. Επίσης, απόψεις που δόλια και προγραμματικά τείνουν να εξισώνουν τη φασιστική ακροδεξιά με οποιαδήποτε άλλη πολιτική κατεύθυνση, στη βάση του ακτιβισμού ή οτιδήποτε άλλο, τις θεωρούμε επικίνδυνες.

Είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε σθεναρά στη χυδαία πολιτική εκμετάλλευση της πίστης μας. Η εμπειρία αυτή και στο παρελθόν έχει αφήσει βαθιές πληγές στο σώμα της Εκκλησίας.

Η Χρυσή Αυγή είναι οργάνωση νεοναζιστική και, ως εκ τούτου, με θεωρητικό υπόβαθρο όχι μόνο βαθύτατα αντιχριστιανικό, αλλά στον αντίποδα της χριστιανικής διδασκαλίας. Το εκρηκτικό μείγμα εθνοφυλετικού, νεοναζιστικού και νεοφασιστικού ιδεολογήματος που προβάλλει συνιστά αιρετική διδασκαλία. Επιπλέον, η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση με βιτρίνα πολιτικού κόμματος. Κατά συνέπεια, στελέχη της ΧΑ δεν έχουν καμία θέση σε γραφεία Μητροπόλεων και εκκλησιαστικούς φορείς, ούτε μπορούν να εκπροσωπούν την Εκκλησία ή να εμφανίζονται ως προστάτες και αρωγοί της. Καλούμε τα μέλη της Εκκλησίας, του σώματος του Χριστού, να περιφρουρήσουμε ανόθευτο το ευαγγελικό μήνυμα. Στην κατεύθυνση αυτή, δεν θα ολιγωρήσουμε μπροστά σε τίποτα.

Όσο μιλάμε, άνθρωποι γύρω μας πετσοκόβονται. Σ' αυτή την κατάσταση δεν θα μείνουμε άλλο απαθείς, ούτε πρόκειται ποτέ να τη συνηθίσουμε. Τα αβγά του φιδιού θα μείνουν στις τρύπες τους και δεν θα απλωθούν στην κοινωνία μας.

Πρωτοβουλία Χριστιανών κατά του Εθνοφυλετισμού, Νεοφασισμού, Νεοναζισμού

1 σχόλιο:

  1. Ειδικώς μετά την πρόσφατη καταδίκη από την Εκκλησία της Κρήτης, ίσως ανοίγει ο δρόμος και για συνοδική απόφαση από την Εκκλησία της Ελλάδος. Απόσπασμα από τη συνοδική απόφαση της Εκκλησίας της Κρήτης έχει ως εξής: "Ἡ Ἱερά Σύνοδος στάθηκε μέ ἀγωνία κάι ἀνησυχία μπροστά στά παρατηρούμενα φαινόμενα κάθε μορφῆς βίας, ξενοφοβίας καί ρατσισμοῦ, τά ὁποῖα ἀποκηρύσσει καί συμμερίζεται ἀπολύτως τήν πρόσφατη Ἀπόφαση τοῦ Οἰκουμενικοῦ μας Πατριαρχείου, γιά τήν ἀνάγκη τῆς ἀνοχῆς καί τοῦ σεβασμοῦ τῆς θρησκευτικῆς καί τῆς πολιτισμικῆς διαφορετικότητας, γιά τήν ἄμεση κατάπαυση τῆς βίας, τήν ἐπικράτηση τῆς εἰρήνης καί τῆς καταλλαγῆς τῶν ἀνθρώπων, τήν καλλιέργεια καί τήν περιφρούρηση τῆς μοναδικότητας τοῦ ἀνθρώπινου προσώπου, ὡς εἰκόνας τοῦ Τριαδικοῦ Θεοῦ καί τῆς ἀνθρώπινης ζωῆς, ὡς θείου δώρου.

    Ἐπίσης, ἐκφράζει τήν ἀνησυχία της καί καταδικάζει τον ἐμπαιγμό τῶν θρησκευτικῶν συμβόλων καί τῶν ἱερῶν Παραδόσεων τῆς Χριστιανικῆς Πίστεώς μας, ἀπ’ ὅπου κι’ ἄν αὐτά προέρχονται."

    ΑπάντησηΔιαγραφή