Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

«Θέλει αρετή και τόλμη»

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

Η ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ Η ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΝ

Η περίοδος που διανύουμε είναι ίσως η κρισιμότερη από τότε που ξεκίνησε η υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών. Χωρίς να έχει υλοποιηθεί το σύνολο των προβλεπόμενων από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις μέτρα, οι μισθοί μας μειώθηκαν από 30 έως 50%. Οι συντάξεις και τα εφάπαξ κουρεύτηκαν, οι υπηρεσίες υγείας υποβαθμίστηκαν. Η Δημόσια  Δωρεάν Παιδεία  αποδομείται, με τα βιβλία και τους  εκπαιδευτικούς  να λείπουν, τα σχολεία να συγχωνεύονται  και να υποχρηματοδοτούνται και τους μαθητές να υποσιτίζονται. Κι έρχονται κι άλλα. Με τις νέες περικοπές και την αύξηση των παρακρατήσεων. οι μισθοί μειώνονται ακόμη περισσότερο, η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις επικρέμονται ως «δαμόκλειος σπάθη», η μονιμότητα τινάζεται στον αέρα από το εφεύρημα του  «κρατικού υπαλλήλου» οι περιοχές τοποθέτησης «διευρύνονται»....

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση των παραπάνω είναι να υποταχθούν οι εκπαιδευτικοί, να αναγκαστούν δηλαδή, αφού δεν πείθονται αλλιώς, να αποδεχθούν τη διάλυση της παιδείας και τη ελαστικοποίηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Για αυτό και το νέο Προεδρικό διάταγμα, χρησιμοποιώντας τον όρο αξιολόγηση, εννοεί χειραγώγηση, μετατρέπει τους συμβούλους σε βαθμολογητές και την συνδέει  με διαθεσιμότητα, απολύσεις, μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση.
Δεν νομιμοποιούμε με τη συμμετοχή μας στη διαβούλευση το προεδρικό διάταγμα για τον επιθεωρητισμό,
αυτό το σφαγείο της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων μας στην εκπαίδευση.
Κοντά σε όλα τούτα,  οι  τρικομματικοί υπηρέτες της τρόικας  κάνουν επίδειξη πυγμής, επιτάσσοντας απεργούς,  ποινικοποιούν  το απεργιακό δικαίωμα, συλλαμβάνουν και προσάγουν όποιον διαμαρτύρεται, συκοφαντούν μέσω των συστημικών ΜΜΕ κάθε αγώνα που στέκει εμπόδιο στα σχέδιά τους να ξεπουλήσουν τον πλούτο της χώρας στο κεφάλαιο  και να μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους το λαό. Κόβουν τη Δημοκρατία στα μέτρα τους. Είναι αποφασισμένοι να υλοποιήσουν την αποικιοποίηση της χώρας δια πυρός και σιδήρου. Απέναντι σ΄ αυτό το Μαύρο Μέτωπο λοιπόν δεν χωράνε αυταπάτες και συντεχνιακές τακτικές .

ΤΩΡΑ, χωρίς καθυστέρηση, χωρίς αναμονή, πρέπει να οργανώσουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τους αγώνες μας. Δε μας μένει τίποτα άλλο από το να ανεβάσουμε με κάθε τρόπο τον πήχη της αντιπαράθεσης στα επίπεδα που θέτει το ίδιο το σύστημα.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει με σωματεία – παρωδίες που έχουν μπλέξει το συνδικαλισμό στη βρωμιά της διοίκησης. Που έχουν συκοφαντήσει την ίδια την έννοια του σωματείου. Τα «ανακαταλαμβάνουμε» από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Ζωντανεύουμε τα σωματεία μας. Με κύτταρα τους συλλόγους εκπαιδευτικών,  οργανώνουμε τη δράση  μας.

Ούτε μπορεί να απαντηθεί αυτή η επίθεση με κατακερματισμένες απεργίες. Αλλά με απεργιακή καταιγίδα, όχι μόνο του κλάδου, αλλά και ευρύτερα. Οργανωμένες και στηριγμένες από τους ίδιους τους εργαζόμενους και όχι ανατιθέμενοι στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν δείξει ότι ούτε θέλουν ούτε μπορούν.

Προετοιμαζόμαστε από σήμερα για έναν παρατεταμένο αγώνα με διάφορες μορφές πάλης και παρεμβάσεις που θα κορυφώνεται σε απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας, όπου  οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές και οι σπουδαστές σε ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο μαζί με όλους τους εργαζόμενους ενωμένοι θα απαιτήσουμε  την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. Η στιγμή που θα ξεκινήσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις εξαρτάται από την εσωτερική συγκρότηση-συσπείρωση του κλάδου και το συντονισμό και την παράλληλη ανάπτυξη αγώνων  από άλλους κλάδους εργαζομένων ή κομματιών του ελληνικού λαού.

·              Ως πρώτο βήμα,  διοργανώνουμε με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ και του συλλόγου Α/θμιας πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη πόλη μας για την Τετάρτη 6/2 το απόγευμα.
·     Απευθυνόμαστε (ΕΛΜΕ - σύλλογος Α/θμιας) με επιστολή στους γονείς των μαθητών μας, μέσω αυτών στην ελληνική κοινωνία για να αγωνιστούμε από κοινού για την εκπαίδευση των παιδιών μας.
·              Συντονιζόμαστε σε Πανθεσσαλικό επίπεδο, για να μην υλοποιηθεί το σχέδιο Αθηνά  και για να αναδείξουμε όλα τα προβλήματα της εκπαίδευσης στην περιοχή μας. Κοινή συνέντευξη τύπου των 8 σωματείων της Θεσσαλίας με στόχο Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα.
·              Νέες Γ.Σ για εκτίμηση της κατάστασης και αποφάσεις νέων κινητοποιήσεων.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες. Ο δρόμος  που διαλέγουμε δεν είναι εύκολος.
Όσο πιο πολύτιμα είναι τα αγαθά που διακυβεύονται, τόσο πιο πολλές θυσίες απατούνται. «Θέλει αρετή και τόλμη»
Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη και σύμμαχός μας η αλήθεια. Θα νικήσουμε.
Οργανώνουμε και ενώνουμε τη δράση μας, με ένα σύνθημα:
Ανατροπή αυτής της πολιτικής που τσακίζει δικαιώματα και θυσίες αιώνων.
Για μια ζωή με δικαιώματα στη δουλειά, στο εισόδημα, στη στέγαση, στο φαγητό, στη σύνταξη, στην υγεία, στην παιδεία, στις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου