Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Οι θιασώτες-γκάνγκστερ της "ανάπτυξης".

Το κράτος της δεξιάς και το συν αυτώ παρακράτος

έχει κάτι παιδιά μέσα... ένα κι ένα. Απλά είπαμε να κρατάμε σκορ για όλους τους θιασώτες/γκάνγκστερ της "ανάπτυξης".

Άλλο ένα μεγάλο ταλέντο της επάρατου ανάπτυξης του Σαμαρά είναι ο Στέλιος Σταυρίδης. Συγκεκριμένα η ανθρωπόμορφη ταμιακή μηχανή ανέλαβε το ΤΑΙΠΕΔ και θα βοηθήσει το πλήρες ξεπούλημα (αποκρατικοποιήσεις). Ο ίδιος με λύσσα προσπάθησε να ξεπουλήσει και την ΕΥΔΑΠ ως "διοικητής".

Ήταν ο ίδιος που στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη (άλλο ένα θαύμα του εκλογικού νόμου) πούλησε την κερδοφόρα ΑΓΕΤ-Ηρακλής στην κόζα νοστρα (Καλτσεστρούτσι).

Όπως διαβάσαμε και στο infowar:
[...]Για όσους δεν θυμούνται επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, η Καλτσεστρούτσι εξαγόρασε από το ελληνικό Δημόσιο την ΑΓΕΤ Ηρακλής. Ήταν η πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα και είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Πέρασαν τα χρόνια, ο Αβραμόπουλος έγινε αρχηγός κόμματος, ο Μητσοτάκης φώναζε ότι τον έριξε η … διαπλοκή και η ιταλική αστυνομία συνέλαβε κάποια στιγμή τέσσερα διευθυντικά στελέχη της Καλτσεστρούτσι με την κατηγορία ότι ήταν στην υπηρεσία της Κόζα Νόστρα».

Ο έλεγχος που ασκούσε η μαφία στην Καλτσεστρούτσι ήρθε στο φως τα τελευταία χρόνια με σειρά δικαστικών ερευνών.

Σημασία για την Ελλάδα έχει ότι το ξεπούλημα της ΑΓΕΤ αποτέλεσε σημαντικό πλήγμα για την εθνική οικονομία όπως εξηγούσε παλαιότερα η εφημερίδα Το Ποντίκι: «Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 η τότε κυβέρνηση (Μητσοτάκη) έδωσε σκληρό αγώνα για να ιδιωτικοποιήσει την ΑΓΕΤ Ηρακλής, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες και με ισχυρή θέση στην παγκόσμια αγορά τσιμέντου. Ως αγοραστής εμφανίστηκε ο ιταλικός όμιλος Caltsestruzzi, με επικεφαλής τον Λορέντζο Παντσαβόλτα, ο οποίος εκείνο τον καιρό έκανε πολλές και εντυπωσιακές εμφανίσεις στην Αθήνα. Η κυβέρνηση ισχυριζόταν τότε ότι η επιλογή των Ιταλών έγινε με στόχο η ελληνική τσιμεντοβιομηχανία να μην καταλήξει στους βασικούς ανταγωνιστές της, που τότε ήταν η γαλλική Lafarge και ισχυρές βιομηχανίες από τη Βόρεια Αμερική. Λίγα χρόνια αργότερα, ο ιταλικός όμιλος κατέρρεε οικονομικά και έβαλε πωλητήριο στην ΑΓΕΤ, η οποία εξαγοράστηκε από την κοινοπραξία Blue Circle, η οποία λίγο αργότερα πουλήθηκε στη γαλλική Lafarge. Έτσι, την ελληνική τσιμεντοβιομηχανία «ρούφηξε» ο βασικός ανταγωνιστής της και σήμερα αποτελεί μία μικρή θυγατρική του γαλλικού ομίλου, με συρρικνωμένη την παραγωγή και λειτουργώντας περισσότερο ως εμπορικό υποκατάστημα… Μάλιστα, ο όμιλος μετονομάζεται σταδιακά και παίρνει το όνομα της “μητρικής”, για να σβήσουν οριστικά οι μνήμες από την άλλοτε κραταιά τσιμεντοβιομηχανία».

Ο Στέφανος Μάνος πούλησε τότε την ΑΓΕΤ, γνωρίζοντας, ότι είναι κερδοφόρα με το επιχείρημα ότι αν παρέμενε στο δημόσιο θα έπαυε να έχει κερδοφορία!!!. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σήμερα στηρίζουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας τότε έδιναν μάχες εναντίον του ξεπουλήματος της επιχείρησης αναφέροντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση είχε δώσει 1 δις δραχμές στην Morgan Stanley για να τρέξει ένα “στημένο” διαγωνισμό [...].
Οι γυμνοσάλιαγκες της αυλής του Μητσοτάκη και του Σημίτη, μαζί με χουντικά κωλόπαιδα της ΕΡΕ κάναν χωριό και όποιος βγάλει άχνα... ΜΑΤ. Και η υπεύθυνη τσατσά κρατάει φανάρι και τραβάει και καμιά κόκκινη γραμμή άμα λάχει. Όπου δεν φτάνει το γκλοπ του μπάτσου και η μουσάδα του Φαήλου, φτάνει το λιπαρό χέρι του κοντόχοντρου μελαμψού φύρερ.
αντιγραφή απο το blog του zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου