Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ, ΤΩΡΑ ΤΙ ΛΕΣ

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ, ΤΩΡΑ ΤΙ ΛΕΣ

(Επιστολή σε κάθε συνάδελφο)

Συνάδελφέ μας, την Tετάρτη 29/5 στο 5ο Δημ. Σχολείο  στις 8:30 το πρωί θα γίνει η  Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας και θ’ ακολουθήσει η ψηφοφορία για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 82η Γενική Συνέλευση  της ΔΟΕ και Πέμπτη 1ο ΓΕΛ της ΟΛΜΕ.
            «Η ΔΟΕ-ΟΛΜΕ κοιμάται...», «οι συνδικαλιστές νοιάζονται μόνο για τα προνόμιά τους», «δε θα τους δώσω άλλα χρήματα, δε θα πάω στη συνέλευση , δε θα ψηφίσω», είναι τα πιο επιεική από αυτά που ακούγονται στα σχολεία  
Η ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, ο Σύλλογος είναι το σπίτι μας. Ο μόνος χώρος που έχουμε να συζητάμε, να διαφωνούμε, να συμφωνούμε, για  να δρούμε συλλογικά και οργανωμένα, για να υπερασπιστούμε την εργασία μας, τη  μόρφωση, τη ζωή μας. Μας έκαναν «έξωση»  εδώ και πολλά χρόνια ή φύγαμε μόνοι μας, αναθέτοντας στους γνωστούς «γαλοζαπράσινους» την υπόθεσή μας. Και αυτοί τα βόλευαν, αλλά και βολεύτηκαν.
            Θα τους κάνουμε τη χάρη να ξαναπάρουν τα κλειδιά του σωματείου και ουσιαστικά του αγώνα για να προστατέψουμε τη δουλειά μας;;;

Συνάδελφέ μας, στο επικείμενο  συνέδριο της ΔΟΕ πρέπει: 

·        ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΣΟΥΜΕ αυτή την ηγεσία, που το μόνο που τη νοιάζει είναι να αναπαραχθεί, ακόμα και πάνω στα χαλάσματα ενός σχολείου που κατεδαφίζεται.

·        ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ. Να μην ανοίξουν με τους όρους του υπουργείου  Παιδείας (κατ’ ευφημισμόν).

·        ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, αυτό το 35ευρο που σου λείπει, αλλά μην καταδεχτείς να γίνει ο λόγος για να απέχεις την Τετάρτη. Να δημιουργηθεί ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

·        ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ. Η φωνή της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, της ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ, της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, της ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ και της ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΑΛΗΣ.

·        ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ, από το κράτος, τις διοικήσεις και τα μικροκομματικά συμφέροντα, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ, που οι μόνες  του εξαρτήσεις θα είναι οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, οι δικές μας αποφάσεις.

Αυτό είναι το πραγματικό περιεχόμενο και το βασικό διακύβευμα
των εκλογών για αντιπροσώπους για το συνέδριο της ομοσπονδίας μας.
Αυτό το περιεχόμενο θέλει να υπερασπιστεί ή ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ και, έχοντας αυτή τη  λογική, παλεύουμε τα τελευταία χρόνια στον τοπικό Σύλλογο.
ΔΕΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ. Δεν υπάρχουν τέτοιοι.
Επιδιώκουμε ΜΑΖΙ  να παλέψουμε, ΜΑΖΙ να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ!!

Συνάδελφέ μας, ΕΛΑ την Τετάρτη (ΔΟΕ)-Πέμπτη (ΟΛΜΕ). Να στηρίξεις την κοινή μας προσπάθεια. ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΝΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙΣ

ΑΨΗΦΙΣΕ εκβιασμούς,  πιέσεις και τηλεφωνικά παρακάλια…

Μην ΑΠΕΧΕΙΣ, πείσε και το συνάδελφό σου για αυτό. Γιατί την απουσία σου θα τη καλύψουν  οι μεθοδεύσεις των γνωστών μηχανισμών και παραγόντων. Η απουσία σου βολεύει αυτούς που  βολεύονται με την τωρινή κατάσταση.


       ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

                                                 ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου