Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Η Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013 θα μείνει στην ιστορία της εκπαίδευσης ως μαύρη μέρα χαρακτηρισμένη από αυταρχισμό και αντιδημοκρατικότητα, η μέρα των απολύσεων 2.500 εκπαιδευτικών.
Με  οριακή πλειοψηφία στη βουλή η κυβέρνηση καταδικάζει  χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους στην ανεργία και στην εξαθλίωση  και ταυτόχρονα αποτελεί ευθεία επίθεση  σε 21.οοο μαθητές που θα αναζητούν από το Σεπτέμβρη το σχολείο τους και  δεν θα το βρίσκουν. Καταργεί σημαντικούς τομείς και ειδικότητες από την δημόσια τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και τους παραδίδει βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα.
Η επίθεση της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο την παιδεία αλλά και χιλιάδες εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση , στην υγεία στην δημόσια τηλεόραση.
Ο Υπουργός Παιδείας, ειδικότερα με τις ενεργειες του, καταλύει κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας Προτρέχει του νόμου και  κινεί τις διαδικασίες διαθεσιμότητας, πριν ακόμα και από την ψήφιση του στη βουλή, με την ίδια λογική που προχώρησε σε επιστράτευση πριν υπάρξει απεργία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναγνωρίσει αυτές τις παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες και θα τις ακυρώσει στην πράξη
Στο δημόσιο τομέα που εμείς οραματιζόμαστε, ως μοχλό της παραγωγικής  οικονομικής κοινωνικής και οικολογικής ανασυγκρότησης της χώρας,  όλοι οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν έχουν τη θέση τους. Ολοι οι εκπαιδευτικοί είναι απαραίτητοι για την μεγάλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς και θα επαναπροσληφθούν

Αθήνα 22 Ιουλίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου