Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ 29/8/13.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ 29/8/13.

Στη συνεδρίαση, από την αρχή, κάθε παράταξη παρουσίασε την αρχική της  πρόταση:

ΠΑΜΕ 48ωρη στις 12,13/9, ΓΣ ΕΛΜΕ 13/9 και ΓΣ Προέδρων στις 14/9 για να εκτιμηθεί η κατάσταση και μετά από εισήγηση της ΟΛΜΕ να προταθεί συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με το δικό τους πλαίσιο και τακτική που επικεντρώνει στο νομοσχέδιο για τα Λύκεια και η μάχη πρέπει να δοθεί για να μην περάσει το ταξικό σχολείο.

ΠΑΣΚ: δύο 48ωρες 18,19/9 και 25,26/9 αμέσως μετά ΓΣ των ΕΛΜΕ και ΓΣ Προέδρων για εκτίμηση της κατάστασης και πιθανή κλιμάκωση με αιτήματα όχι στις διαθεσιμότητες-απολύσεις, όχι στις υποχρεωτικές μετατάξεις, όχι στο Λύκειο εξεταστικό κέντρο με την εκτίμηση ότι πρέπει να κάνουμε οικονομία δυνάμεων γιατί ο αγώνας θα είναι παρατεταμένος και δύσκολος.

ΔΑΚΕ: 48ωρη στις 12,13/9, ΓΣ ΕΛΜΕ Σάββατο 14/9 και ΓΣ Προέδρων την Κυριακή 15/9 με τρία αιτήματα αιχμής όχι στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, όχι στις υποχρεωτικές μετατάξεις και όχι στο εξεταστικοκεντρικό νέο Λύκειο.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: 5μερη στις 16-20/9, ΓΣ ΕΛΜΕ στις 20/9 και ΓΣ Προέδρων στις 21/9 με επόμενη 5μερη στην προοπτική της διάρκειας. Πλαίσιο όλα τα αιτήματα του 16ου Συνεδρίου και προσθήκη για διαθεσιμότητες - απολύσεις, υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, κοινωνικά αγαθά και δημοκρατικά δικαιώματα.

ΣΥΝΕΚ: καλέσαμε όλες τις δυνάμεις με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κλάδο, τους γονείς και τους μαθητές, τους υπόλοιπους εργαζόμενους και την κοινωνία να στείλουν αγωνιστικό μήνυμα αντίστασης στην εφαρμοζόμενη πολιτική των μνημονίων και της κατεδάφισης. Η χθεσινή σύσκεψη των Ομοσπονδιών έδειξε ότι οι διαθέσεις κινούνται σε αγωνιστική κατεύθυνση διάρκειας, κάθε κλάδος να επιλέξει τις προσφορότερες για αυτόν μορφές με τα χαρακτηριστικά της διάρκειας και να συντονιστεί όλο το δημόσιο. Υποχρέωση των τριτοβάθμιων να συντονίσουν τους αγώνες με κορυφώσεις και ενίσχυση των προϋποθέσεων της αντίστασης και της ανατροπής. Αυτοί οι σχεδιαζόμενοι αγώνες μπορεί να δημιουργήσουν ντόμινο εξελίξεων και επειδή έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του κλάδου προτείναμε πάλι, 5μερη 16-20/9 ΓΣ ΕΛΜΕ στις 20/9 και ΓΣ προέδρων στις 21/9, με επόμενη 5μερη για την επόμενη βδομάδα στη λογική του 16ου Συνεδρίου για παρατεταμένο απεργιακό αγώνα διάρκειας.

Στον πρώτο γύρο τοποθετήσεων κανένας δεν πήρε θέση για τη συνθετική πρόταση που είχαμε καταθέσει στην προηγούμενη συνεδρίαση, δηλ. 48ωρη στις 12,13/9, ΓΣ ΕΛΜΕ και ΓΣ Προέδρων στις 14/9 και 5μερη στις 16-20/9 που θα είναι όμως προαποφασισμένη σαν εισήγηση του ΔΣ.

Μετά τη διακοπή για το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και με διαφαινόμενη προοπτική η πρόταση για 48ωρη να ψηφιστεί από ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ - ΠΑΜΕ, το ΠΑΜΕ διαχώρισε τη θέση του ότι η πρότασή του είναι πακέτο με το πολιτικό σκεπτικό και κάθε δύναμη να καταθέσει την πρότασή της στις Γενικές Συνελεύσεις για να αποφασίσει ο κόσμος. ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ έβαλαν ζήτημα ότι χωρίς εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν μπορούμε να πάμε σε ΓΣ του κλάδου.

Στις ψηφοφορίες που ακολούθησαν το ΠΑΜΕ απέσυρε την πρότασή του και δεν ψήφισε τίποτε. Η ΔΑΚΕ τη δική της, η ΠΑΣΚ τη δική της και εμείς με τις Παρεμβάσεις την 5μερη (16-20) με ΓΣ ΕΛΜΕ 20/9 και ΓΣ Προέδρων στις 21/9 στη λογική των επαναλαμβανόμενων 5μερων δηλ. της διάρκειας, με βάση την απόφαση του 16ου Συνεδρίου.

ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΠΑΜΕ δε δέχτηκαν να ενημερωθεί ο κλάδος από την ΟΛΜΕ για τις προτάσεις που κατατέθηκαν στο ΔΣ, ούτε σαν επισυναπτόμενες της ομόφωνης δήλωσης ότι "όλες οι δυνάμεις προτείνουν απεργιακές κινητοποιήσεις με προοπτική συνέχισης και κλιμάκωσης", με το σκεπτικό ότι η κάθε παράταξη έχει την ευθύνη της πρότασής της προς τον κλάδο.

Επειδή δεν υπήρχε δυνατότητα να συμφωνηθεί πολιτικό σκεπτικό, προτείναμε να συμφωνήσουμε σε επικαιροποιημένα αιτήματα αιχμές της απεργιακής κινητοποίησης που ήταν ψηφισμένα από το σύνολο των ΕΛΜΕ το Μάϊο, όπως ακολουθούν.

"ΑΙΤΗΜΑΤΑ –ΑΙΧΜΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

 

1.      Καμία διαθεσιμότητα - απόλυση εκπαιδευτικού – Να ανακληθούν οι διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών της ΤΕΕ, να καταργηθεί ο ν.4172/13. Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες της ΤΕΕ που καταργήθηκαν. Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών


2.      Κατάργηση του νόμου για τις  υποχρεωτικών μετατάξεις και του ΠΔ  για τους υποχρεωτικές μεταθέσεις


3.      Άμεση κατάργηση των νόμων για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ν.4093/12 και 4057/12) που έχει θέσει υπό διωγμό τους εκπαιδευτικούς


4.      Απόσυρση του ΠΔ για την Αξιολόγηση. Κατάργηση του ν.4142/13 για την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας


5.      Διασφάλιση των οργανικών θέσεων που απειλούνται από την αύξηση του διδακτικού ωραρίου (ν.4152/13, παρ. Θ). Κατάργηση του ν.4152/13.


6.      Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των νεότερων. Κατάργηση του ν.4024/2011


7.      Καμία κατάργηση – συγχώνευση σχολείου. 20 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο στην τάξη, 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.


8.      Να αποσυρθεί το νσχ για το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο (λέμε όχι στον εξεταστικό μαραθώνιο, την καθιέρωση μαθητείας, την ιδιωτικοποίηση και την καθιέρωση πρόωρης κατάρτισης μετά το γυμνάσιο)

9.       Αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνουν τους εκπαιδευτικούς. Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.  Να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ.  "

 

Τελικά δεν τα δέχτηκαν, ούτε αυτά.

 

Θα προσπαθήσουμε να στείλουμε την Κυριακή δικό μας πλαίσιο- εισήγηση που θα κατεβάσουμε στις Γενικές Συνελεύσεις στις 4 και 5 Σεπτέμβρη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου