Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Θυμάται κανένας τους κένταυρους και τους ρέιντζερς;


Θυμάται κανένας τους κένταυρους και τους ρέιντζερς;
Το πρόσωπο με το τσεκούρι στη Νομική;
Το "τσεκουράκι" του Βορίδη,  21 ετών τότε, δεν οφείλεται στο ότι ήταν υλοτόμος για να βιοπορίζεται.
Θα μπορούσε ίσως να εκληφθεί ως νεανική «ακρότητα». Όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο και το γεγονός ότι ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ ήταν επικεφαλής της Νεολαίας ΕΠΕΝ, του κόμματος δηλαδή του έγκλειστου δικτάτορα Παπαδόπουλου, και, ήταν διάδοχος σ’ αυτό το πόστο του χρυσαυγίτη Νίκου Μιχαλολιάκου. Ούτε και το ότι ο Βορίδης και το «Ελληνικό Μέτωπό» του υπήρξαν οι επίσημοι εν Ελλάδι αντιπρόσωποι του Λεπέν μέχρι το 2005, χρονιά που προσχώρησαν οργανωμένα στο ΛΑΟΣ. Αυτές είναι προϋπηρεσίες που, καλό είναι, να μην ξεχνούν οι συνομιλητές του, ιδίως όταν τους εγκαλεί γι’ ανεπαρκή προσήλωση στη συνταγματική «νομιμότητα»…
Συνθήματα του Βορίδη και της παρέας του  στις προβοκατόρικες αντι-πορείες, όταν γίνονταν πορείες για το Πολυτεχνείο ή για την καταστολή στα Εξάρχεια και στο Χημείο, στη δεκαετία του 80, ήταν «Ο Μάλλιος ζει, αυτός μας οδηγεί» και «Πινοσέτ – Πινοσέτ». Εκτόξευαν ακόμη και μολότοφ, μπροστά στα μάτια των ΜΑΤ, χωρίς τα ΜΑΤ να διανοηθούν να τους ακουμπήσουν.
Οι ίδιοι κυκλοφορούσαν με το "μπαλταδάκι" στα αμφιθέατρα, στις συνελεύσεις.

Στέλνω συμπληρωματικά και τις αντίστοιχες φωτογραφίες. 


Στέλνω συμπληρωματικά και τις αντίστοιχες φωτογραφίες.

                                                  
 
 
 
σας προωθώ το μήνυμα (με πράσινα γράμματα) που στάθηκε αφορμή για τις συμπληρώσεις άνωθεν και κάτωθεν, έτσι για να έχουμε πλήρη εικόνα, αφού όλοι είναι καρποί του ίδιου δέντρου:

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ

 
 
Από το Facebook
"Στη φωτογραφία διακρίνονται οι ηγέτες των ακροδεξιών ομάδων των Κενταύρων και Ρέιντζερς με το μέντορα και ιδρυτή τους ΑΒΕΡΩΦ.


Αριστερά οι Μιχαλολιάκος καιΣαμαράς, δεξιά πίσω από τη κοπέλα ο ακροδεξιός και βασιλικός Μανωλάκος και κάτω αριστερά καθισμένος μετά τη κοπέλα, ένα καινούργιο ακροδεξιό φυντανάκι της εποχής και σπουδαίος επιχειρηματίας σήμερα ο αποκαλούμενος και δημοσιογράφος Χατζηνικολάου.

Η Δεξιά του ΣΑΜΑΡΑ είναι η απόλυτη ακροδεξιά, για αυτό και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα όταν διαδραματίζονται τέτοια έκτροπα. Ο πρόεδρος της Αντώνης Σαμαράς ως Πρόεδρος της νεολαίας της Ν.Δ. τη δεκαετία του 1970 ήταν γνήσιο τέκνο του Αβέρωφ, ηγετικός τραμπούκος στις παραστρατιωτικές ληστοσυμμορίες των Κενταύρων και των Ρέιντζερς. Ανήκε στο σκληρό πυρήνα της ακροδεξιάς νεολαίας του κόμματος μαζί με τους Μανιάτες Μανωλάκο και την οικογένεια των Μιχαλολιακαίων γνωστών επίσης νονών της νύχτας. Άλλωστε μαφία και φασισμός είναι συγκοινωνούντα δοχεία, όπου το ένα τροφοδοτείται από το άλλο. Είναι το ίδιο πρόσωπο που τη δεκαετία του 70 διατυμπάνιζε για το στιγμιαίο της δικτατορίας και τα σταγονίδια που εξέτρεφε στο στράτευμα ο αρχηγός του και μέντοράς του Ευάγγελος Αβέρωφ. Είναι ο Αντώνης Σαμαράς που δήλωνε για το κίνημα της ΠΙΤΖΑΜΑΣ ότι οι συλληφθέντες είναι όλοι αγνοί πατριώτες συμπεριλαμβανομένου και του Μπόλαρη.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας ακροδεξιός που απλά τώρα έχει ενδυθεί τη ρεντικότα του δεξιού.
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Και μια ακόμη προσθήκη (δική μου) στην επίμαχη φωτογραφία.
Κουίζ: Ποιος είναι με το Σαμαρά στη φωτογραφία, ακριβώς από κάτω;
Θα πέσει πολύ σύγχυση και μπέρδεμα αν ξεχάσουμε, γιατί αυτοί όλοι επικαλούνται την Πατρίδα.
Όσοι είναι παλιοί και θυμούνται, ας με συγχωρέσουν για τις προσθήκες. 
                                                  

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου