Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Spiegel: Αν ο Σημίτης κατέβει για πρόεδρος θα ωφεληθεί η «Κίνηση των 58»


22/10/13

Τι γράφει για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2015 - Spiegel: Αν ο Σημίτης κατέβει για πρόεδρος θα ωφεληθεί η «Κίνηση των 58»

Χαρακτηρίζει «νέα δύναμη από αριστερά» την Κίνηση για την ανασυγκρότηση της ΚεντροαριστεράςΧαρακτηρίζοντας την «Κίνηση των 58» για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς ως τη νέα δύναμη από αριστερά, το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» εκτιμά σε σημερινό δημοσίευμά του ότι έάν ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Κώστας Σημίτης κατέβει για πρόεδρος της Δημοκρατίας, ίσως ωφελήσει ιδιαίτερα την Κίνηση.

Το «Spiegel» αναφέρεται στη δήλωση του κ. Σημίτη πως «η κίνηση αυτή μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το πολιτικό αδιέξοδο» και σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2015 γράφει ότι ο ίδιος θεωρείται ένας εκ των υποστηρικτών της νέας σοσιαλιστικής-φιλελεύθερης Κίνησης, η οποία μπορεί να «ωφεληθεί από αυτόν εάν όπως λένε, θέσει υποψηφιότητα».

«Τώρα το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει περίπου το 6% και ο πρόεδρος του κόμματος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, πρέπει να "καλωσορίσει" την δημιουργία της Κεντροαριστεράς», προσθέτει το «Spiegel».

Mεταξύ άλλων, το «Spiegel» επισημαίνει ότι «για πρώτη φορά από το τέλος της δικτατορίας των συνταγματαρχών το 1974, δημιουργείται μία ευρεία κίνηση της κοινωνίας των πολιτών», ενώ αναφερόμενο στις επιδιώξεις της κίνησης αναφέρει ότι 58 καθηγητές, συγγραφείς και ηθοποιοί ίδρυσαν την «Κεντροαριστερή Συμμαχία», «η οποία θέλει να είναι υποψήφια στης ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές της επόμενης χρονιάς».

Τέλος, όσον αφορά στον Νίκο Μπίστη, ένα από τα μέλη της Κίνησης, το περιοδικό αναφέρει ότι «ο πάλαι ποτέ υφυπουργός του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να ακολουθήσει έναν τρίτο δρόμο μεταξύ του ριζοσπαστικού ΣΥΡΙΖΑ και των κυβερνώντων δεξιών συντηρητικών» και ότι «η ελληνική πολιτική δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στις υπέρ ή κατά της λιτότητας θέσεις. Η χώρα χρειάζεται μία νέα πολιτική ταυτότητα».

http://www.protothema.gr/politics/article/321656/spiegel-an-o-simitis-katevei-gia-proedros-tha-ofelithei-i-kinisi-ton-58/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου