Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

«ΠΟΤΕ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΧΟΥΝΤΑ;;;»


            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ-Β/ΘΜΙΑΣ

 

«ΠΟΤΕ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΧΟΥΝΤΑ;;;»

 

Τρεις μέρες μετά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων στην Αθήνα και τη σύλληψη του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου η κυβέρνηση ξαναχτύπησε. Απαγόρευσε στους συναδέλφους από τη Βόρειο Ελλάδα να περάσουν τα διόδια του Πυργετού και να ενωθούν με τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς αλλά και σχολικούς φύλακες και άλλους εργαζόμενους από τη Λάρισα, τη Καρδίτσα, την Φθιώτιδα και την Αθήνα. Οι συγκεντρωμένοι αντιμετωπίστηκαν με ξύλο και χημικά που προκάλεσαν τραυματισμούς σε συναδέλφους και κάταγμα του χεριού του συναδέλφου και πρώην προέδρου της ΟΛΜΕ και μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Γρ. Καλομοίρη και μεταφορά του στο νοσοκομείο της Λάρισας. Τελικά η διαδήλωση έγινε το απόγευμα στους δρόμους της Λάρισας χωρίς τη συμμετοχή των συναδέλφων από Θεσσαλονίκη, Έβρο, Κοζάνη κλπ.

            Η χθεσινή, φασιστικού χαρακτήρα απαγόρευση αποτελεί ακόμα ένα επεισόδιο στην όλο και εντεινόμενη  φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής. Αποτυπώνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της κυβέρνησης και αυτών που τη στηρίζουν. Θέλουν να επιβάλουν ένα γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης του λαού και των εργαζομένων, να κάνουν καθεστώς τη καταστολή των κινητοποιήσεων, στοχεύουν στη καταπάτηση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, το τσάκισμα του λαϊκού εργατικού κινήματος. Μέσα από τις διώξεις και συλλήψεις αγωνιστών και συνδικαλιστών που υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα, επιχειρούν να καθυποτάξουν και να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης.

          Δε θα τους περάσει!!!

ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΜΑΤ ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

            Συνεχίζουμε!!! Μαζικά και μαχητικά εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, νεολαίοι όλος ο λαός πρέπει και μπορούμε να εντείνουμε την πάλη μας για την απόκρουση και ανατροπή αυτής της πολιτικής, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να συμμετέχουμε  στις Γενικές Συνελεύσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα για να αποφασίσουμε μαζικά συλλογικά και οργανωμένα τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων μας.

Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης

Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις και τους αγωνιστές!

Στους δρόμους σπάμε την τρομοκρατία

ΚΑΡΔΙΤΣΑ 12/1/2014


 

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου