Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Απειλούν με ποινικές διώξεις για την ύλη, τους εκπαιδευτικούς… που προσέλαβαν τον Γενάρη!


Απειλούν με ποινικές διώξεις για την ύλη, τους εκπαιδευτικούς… που προσέλαβαν τον Γενάρη!

«…εάν δεν βγάλετε την ύλη κινδυνεύετε να σας ασκηθούν ποινικές διώξεις»
Αυτό ήταν το μήνυμα του υπουργείου, που μετέφεραν ως κυνικοί αναμεταδότες και γνήσιοι εκφραστές της κυβερνητικής πολιτικής οι διοικητικοί της ΔΙΔΕ Σάμου, προς τους εκπαιδευτικούς των Φούρνων. Τι επιμελώς «ξεχνούν» οι αρχιερείς της παιδαγωγικής δικαιοσύνης; Ότι είναι οι ίδιοι (ΔΙΔΕ και υπουργείο) που τοποθέτησαν αναπληρωτές στο σχολείο των Φούρνων μόλις πριν τέσσερεις εβδομάδες! Τώρα τους εγκαλούν που έχουν μείνει πίσω στην ύλη και οι πάντα έτοιμοι διώκτες των «ατιμώρητων» εκπαιδευτικών τους προειδοποιούν για τους κινδύνους που εγκυμονεί η «ανεύθυνη» στάση τους.
Η αθλιότητα και η υποκρισία δεν έχουν πάτο και πραγματικά αποκρουστικός ο ρόλος αυτών που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν στο ακέραιο την κυβερνητική πολιτική της κατεδάφισης του δημόσιου σχολείου από τις θέσεις των τοπικών ηγεμόνων. Για δεύτερη συνεχή χρονιά το σχολείο των Φούρνων διανύει το σχολικό έτος χωρίς εκπαιδευτικούς, ενώ κενά εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη και σήμερα, με αποτέλεσμα κάποια μαθήματα να μην έχουν ξεκινήσει ακόμη. Τι απειλές περιμένουν άραγε τους εκπαιδευτικούς που για τα προσχήματα θα στείλει το υπουργείο το Μάρτη;
Επί της ουσίας, μέσω μιας προφορικής απειλής επέβαλαν στο σχολείο την αναμόρφωση του προγράμματος, πολλαπλασιάζοντας τις ώρες των πανελληνίως εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ λυκείου, εις βάρος των άλλων μαθημάτων και των μαθητών των άλλων τάξεων. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά για χάριν της ύλης, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα «μάθουν» σε τρεις μήνες, όσα θα έπρεπε να διδαχθούν σε ένα σχολικό έτος. Ενώ όλες οι άλλες τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου θα διδάσκονται πολλά μαθήματα λιγότερες ώρες ή και καθόλου, όπως συμβαίνει με τη χημεία στο Γυμνάσιο, που για δεύτερη χρονιά δεν θα διδαχθεί καθόλου. Παρόμοια κατάσταση και στην Α’ Λυκείου που θα κληθεί και αυτή να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις.
Αυτή είναι λοιπόν η «παιδαγωγική» φιλοσοφία του υπουργείου. Αφήνουν το σχολείο χωρίς καθηγητές παρά τις διαμαρτυρίες της εκπαιδευτικής κοινότητας κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Καλύπτουν κάποια από τα κενά στα μέσα Γενάρη και εκβιάζοντας τους εκπαιδευτικούς, απαιτούν να γίνει ένα πασάλειμμα σε όλες τις τάξεις και κυρίως στη Γ’ Λυκείου, ίσα για να φαίνεται ότι βγήκε η ύλη. Οι μαθητές όλων των προηγούμενων τάξεων διδάσκονται «ολίγη» από κάποια μαθήματα και για ότι πάει στραβά οι ευθύνες θα αναζητηθούν… στους εκπαιδευτικούς. Το αποτέλεσμα όλων αυτών βέβαια, είναι η απαξίωση του σχολείου και η εγκατάλειψη του από όλο και περισσότερους μαθητές, που δεν μπορούν να αρκεστούν στο θέατρο που στήνει στις πλάτες τους ΔΙΔΕ και υπουργείο
Για όλα αυτά η πλειοψηφία των συμβούλων στη καλύτερη περίπτωση, όταν δεν συνηγορεί, τηρεί σιγή ιχθύος. Παρακολουθούν να συμβαίνουν όλα αυτά σε βάρος των μαθητών και των εκπαιδευτικών της περιοχής τους, χωρίς να κρίνουν σκόπιμο να παρέμβουν. Παρακολουθούν ένα σχολείο να… κλείνει.
Ας αναλογιστούν καλύτερα τη στάση τους οι βασιλικότεροι του βασιλέως (έτσι όπως εξελίσσονται) αναμεταδότες της κυβερνητικές πολιτικής που κατοικοεδρεύουν στη ΔΙΔΕ Σάμου.
Να σταματήσουν να μέμφονται τους εκπαιδευτικούς για τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής που με ιδιαίτερη θέρμη εφαρμόζουν
Απαιτούμε από τη ΔΙΔΕ Σάμου κάθε «ιδέα», οδηγία, πρόταση ή «απειλή» προς τους συλλόγους και τους εκπαιδευτικούς να την απευθύνουν γραπτώς.


                               Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε Ικαρίας Φούρνων

                     Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γραμματέας

             Πετράκης Βασίλης                                                          Δάμαλος Χρήστος

 

 

 

                   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου