Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Θέμα: «Συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α'/ΘΜΙΑΣ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
                       ΝΙΚ.ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ 
            Καρδίτσα    20/03/2014
             ΑΠ  54
 
         Προς:   όλα τα μέλη του      
                      Συλλόγου μας  

ΒΑΛΒΗ 3Α – 43100 ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΤΗΛ.& FAX: 24410 26074
 Email: Sekpekar@otenet.gr
               
 


 

Θέμα: «Συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων»

 


 Συνάδελφοι,

Επειδή κάποια σχολεία, όπως πληροφορούμαστε, σκέφτονται να πραγματοποιήσουν Συλλόγους Διδασκόντων για την «αυτοαξιολόγηση», τις μέρες γύρω από την 25η Μαρτίου, σας ενημερώνουμε πως ήδη όσα σχολεία έχουν συνεδριάσει στο νομό μας, έχουν υπογράψει το πρακτικό της ΔΟΕ που σας έχουμε στείλει, με καθολική άρνηση συμμετοχής στις ομάδες εργασίας (19o Καρδίτσας, Καρποχωρίου, Σταυρού, Καλλιφωνίου, 4ο Σοφάδων, 4ο Νηπ. Σοφάδων).
Δεν μας έχει αναφερθεί κανένα σχολείο που να έχει άλλη απόφαση. Αντίθετα, υπάρχουν αρκετά ακόμα σχολεία που έχουν συζητήσει για καθολική άρνηση, αλλά δεν έχουν υπογράψει ακόμα πρακτικό.

Υπενθυμίζουμε ότι:
Η συμμετοχή στις ομάδες εργασίας για την Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Έργου ΔΕΝ είναι υποχρεωτική.
Επιπλέον η αναγραφή στο πρακτικό των ονομάτων των συναδέλφων/ισσών οι οποίοι/ες δεν συμφωνούν στη δημιουργία ομάδων εργασίας επίσης ΔΕΝ είναι υποχρεωτική εκτός αν οι ίδιοι/ες το ζητήσουν.
Η κατ’ αναγκασμό σύσταση ομάδων εργασίας, χωρίς την ελεύθερη βούληση των εκπαιδευτικών, καθώς και η αναγραφή στο πρακτικό χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και υπόδειξη των εκπαιδευτικών, συνιστά υπέρβαση των ορίων δικαιοδοσίας της διοίκησης.
Κλείνοντας σας επισυνάπτουμε και την συνέντευξη τύπου που έδωσε η ΔΟΕ σχετικά με την συλλογή υπογραφών, που φτάνει πανελλαδικά το 93%.
Παράλληλα σας ενημερώνουμε πως οι συνάδελφοι της Αθήνας, ήδη έχουν μπλοκάρει και τα νέα σεμινάρια των στελεχών σχετικά με την «αξιολόγηση», που θέλει να υλοποιήσει το ΥΠΑΙΘ (επισυνάπτεται ανακοίνωση της ΔΟΕ).

Όλοι μαζί μπορούμε. Κανένας μόνος.

Ειδοποιήστε μας αν χρειάζεστε διευκρινίσεις ή την παρουσία του ΔΣ ενόψει των συνεδριάσεων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Τάσος Γκαραγκάνης                                         Γιώργος Τσιτσιμπής

Συνέντευξη τύπου Δ.Σ. ΔΟΕ 
Το 93% των εκπαιδευτικών αντίθετο στην «Αξιολόγηση - Χειραγώγηση»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 18/3/2014 συνέντευξη τύπου του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με θέμα την «Αξιολόγηση - Χειραγώγηση».

Κατά τη συνέντευξη έγινε αναφορά στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη Δημόσια Εκπαίδευση και τον Έλληνα εκπαιδευτικό, παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι θέσεις της Ομοσπονδίας - όπως αυτές διαμορφώθηκαν μέσα από συνδικαλιστικές και επιστημονικές διαδικασίες - για την Αξιολόγηση καθώς και οι δράσεις που υλοποιούνται από τη Δ.Ο.Ε. ενάντια στην «Αξιολόγηση - Χειραγώγηση» που προωθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Παρουσιάστηκαν οι 58.560 υπογραφές (ποσοστό 93% των υπηρετούντων) των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δ.Ο.Ε. και δήλωσαν την αντίθεσή τους στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, στο διωγμό των εκπαιδευτικών και στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.  

Επισημάνθηκε, τέλος, η αδιαλλαξία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που αντί να αναλάβει τις ευθύνες του και να στηρίξει τη Δημόσια Εκπαίδευση στοχοποιεί τους εκπαιδευτικούς και αρνείται το διάλογο με τη Δ.Ο.Ε.

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΠΕΤΥΧΕ

  Η επιχείρηση της έναρξης των σεμιναρίων των στελεχών εκπαίδευσης για την αξιολόγηση το Σάββατο 15 Μαρτίου στο Υπουργείο Παιδείας, απέτυχε παταγωδώς.

  Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επιστράτευσε πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ για να αντιμετωπίσει τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς. Δακρυγόνα και βίαχρησιμοποιήθηκαν σε αφθονία, για μια ακόμη φορά, ως «εργαλεία» για την εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής.

  Στελέχη της εκπαίδευσης, επίδοξοι αξιολογητές, είχαν φροντίσει να μπουν κρυφά από νωρίς το πρωί στο Υπουργείο, αν και το σεμινάριο άρχιζε στις 15.30, για να μην αντικρύσουν στα μάτια τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς. Άλλοι πάλι χρησιμοποιώντας επιταγμένα ταξί και με συνοδεία ισχυρών αστυνομικώνδυνάμεων κατάφεραν να μπουν στο χώρο του Υπουργείου πολύ αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα.

  Ό, τι κι αν έκαναν, όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών εκπαίδευσης δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο σεμινάριο, με κάποιους να φθάνουν μέχρι τους συγκεντρωμένους και να δηλώνουν ότι επιλέγουν να μην είναι παρόντες στα σεμινάρια.

  Οι μόλις 62 παρόντες (από τους 160 που κλήθηκαν να συμμετέχουν) που καταδέχτηκαν να παρακολουθήσουν το ακυρωμένο σεμινάριο της βίας και της ντροπής είναι κόλαφος για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

  Η νίκη αυτή του εκπαιδευτικού κινήματος είναι ο προάγγελος της ακύρωσης της αξιολόγησης - χειραγώγησης. Τα σχέδια του Υπουργείου θα μείνουν στα χαρτιά. Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται. Καλούμε όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης να ακολουθήσουν το παράδειγμα της μεγάλης πλειοψηφίας των στελεχών που το Σάββατο επέλεξαν να βρίσκονται με την πλευρά του οργανωμένου Κλάδου, του οποίου είναι αναπόσπαστο κομμάτι, κι όχι του Υπουργείου και δε συμμετείχαν στο σεμινάριο της ντροπής.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/3 ΣΤΙΣ 14:30 ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου