Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Iσπανία: Διαδήλωση των Πορειών της Αξιοπρέπειας


Iσπανία: Διαδήλωση των Πορειών της Αξιοπρέπειας

19:56, 22 Μαρ 2014 | tvxsteam tvxs.gr/node/150878

 

 

Διαδήλωση των Πορειών της Αξιοπρέπειας πραγματοποιείται το βράδυ του Σαββάτου στη Μαδρίτη. Πρόκειται για μια συντονισμένη κινητοποίηση από διάφορα μέρη της Ισπανίας. Όπως προκύπτει από το μανιφέστο τους, οι Πορείες της Αξιοπρέπειας, έχουν ως βασικά τους αιτήματα την αξιοπρεπή εργασία και στέγαση, τα κοινωνικά δικαιώματα, την αντίθεση στις περικοπές του προϋπολογισμού και στην πληρωμή του χρέους, ενώ αντιτίθενται στα προγράμματα της τρόικας.
Στο μανιφέστο των Πορειών της Ανεξαρτησίας αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να αρθρώσουμε μια κινητοποίηση ενωτική, μαζική και αποφασιστική εναντίον των πολιτικών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη. Μια κινητοποίηση ενάντια στην πληρωμή του χρέους, για αξιοπρεπή εργασία, για το βασικό εισόδημα, τα κοινωνικά δικαιώματα, τις δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στις περικοπές, στην καταστολή, για μια κοινωνία ελεύθερων ανδρών και γυναικών, μια κινητοποίηση ενάντια σε ένα σύστημα, ένα καθεστώς και μια κυβέρνηση που μας προσβάλλουν και δεν μας εκπροσωπούν».
«Για αυτό απαιτούμε να φύγουν. Να φύγει η κυβέρνηση του ΡΡ, και επίσης, όλες οι κυβερνήσεις που περιορίζουν τα θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα, όλες οι κυβερνήσεις που συνεργάζονται με τις πολιτικές της Τρόικας. Για αυτό καλούμε να γεμίσουμε με αξιοπρέπεια και εξέγερση τη Μαδρίτη, πρωτεύουσα του ισπανικού κράτους, στις 22 Μαρτίου», σημειώνεται επίσης.
TVXS.GR
 
FOTO NEWSBOMB
 
foto: realnews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου