Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Εκτακτη Γενική Συνέλευση


Την Πέμπτη, στις 30 του Οκτώβρη, έχουμε  έκτακτη Γενική Συνέλευση
στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, στις 7 το απόγευμα.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Μετά και την πρόσφατη  υπουργική απόφαση για άμεση εφαρμογή της αξιολόγησης, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας στις 25-10-14, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας θεωρεί αναγκαία τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, με αποκλειστικό θέμα την αξιολόγηση.
Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος,
ξεκινά η αξιολόγηση των Διευθυντών Σχολείων
διαψεύδοντας όλες τις καθησυχαστικές διαρροές, πως η εφαρμογή του νομικού πλαισίου της αξιολόγησης θα καθυστερήσει.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
-       για τους (συναδέλφους μας ) εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, σταθεροποιείται η αστάθεια, αφού για 16 μήνες εμπαίζονται μέσα σε ένα όργιο ψεύδους. Oι περίφημοι πίνακες έχουν παγώσει, σε 85 απ’ αυτούς διεκόπη αυθαίρετα η μισθοδοσία και πολλοί, ίσως και όλοι, θα απολυθούν!
-       στο σώμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων η πληγή παραμένει ανοιχτή και βαθαίνει, αφού ετοιμάζεται το ίδιο μέλλον για όλους μας σταδιακά μέσα και από την «αξιολόγηση».
Απαιτείται η άμεση και συνεχής ενημέρωσή μας μέσα από τα συλλογικά μας όργανα, ώστε να αντιδράσουμε συλλογικά. Είναι η ώρα να οργανώσουμε τον αγώνας μας, για να ανατρέψουμε το θεσμικό πλαίσιο της «αυτοαξιολόγησης» και της «αξιολόγησης», που απειλεί το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία, υπονομεύει το δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά και μας καθιστά όλους δυνητικά διαθέσιμους.
Οφείλουμε να ορθώσουμε φραγμό απέναντι στο πλέον σκληρό και αυταρχικό πλέγμα που  έχει σχεδιαστεί ποτέ ενάντια στο Δημόσιο Σχολείο και στον Εκπαιδευτικό.
Να είμαστε όλοι παρόντες την Πέμπτη, στις 30 του Οκτώβρη,
στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας,

στις 7 το απόγευμα.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου