Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Η ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ διοργανώνει Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

 Η ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ διοργανώνει Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. 

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ-ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!

Συνάδελφοι/ισσες,

'Όσο η κυβέρνηση διατηρεί ενεργό το θεσμικό πλαίσιο που διατηρεί το βαθμολόγιο – μισθολόγιο – φτωχολόγιο, όσο παραμένουν ενεργά τα αντιλαϊκά εργασιακά μέτρα, όσο παραμένουν ενεργές οι δηλώσεις του Υπουργού Διοικητικής μεταρρύθμισης σχετικά με την αξιολόγηση στο δημόσιο, όσο η ακώλυτη βαθμολογική/μισθολογική εξέλιξη και συνέχιση της οικονομικής φτωχοποίησης των εργαζομένων στην εκπαίδευση εξαρτώνται από τις δεσμεύσεις και τις συμφωνίες με την Ε.Ε. το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να βγει μπροστά. Να διεκδικήσει τα αιτήματά του. Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας είναι η απόφαση να θέσει ως κριτήριο για την αντιμετώπιση των αιτημάτων του κινήματος το όριο της δημοσιονομικής προσαρμογής και του οικονομικού κόστους. Αυτή η πολιτική που παραπέμπει ευθέως στις μνημονιακές δεσμεύσεις υπονομεύει ακόμη και αυτό που σήμερα ονομάζουμε δημόσια δωρεάν εκπαίδευση καθώς και την οικονομική και εργασιακή αποκατάσταση των εργαζομένων στο δημόσιο. Δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική όσο η κυβέρνηση κινείται κάτω από τα ασφυκτικά όρια που θέτουν Ε.Ε.-ΔΝΤ-δανειστές.
Το ζήτημα των διαθέσιμων και απολυμένων συναδέλφων, το ζήτημα της αξιολόγησης, τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων που προβλέπεται να μπουν στη εξυπηρέτηση του χρέους, τα κενά στην εκπαίδευση απαιτούν άμεση κινητοποίηση.
Η ανασυγκρότηση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, ακόμα και τα μέτρα άμεσης και επείγουσας ανάγκης, όπως οι προσλήψεις για την κάλυψη των κενών ή μέτρα αυτονόητης οικονομικής ανακούφισης όπως η ακώλυτη βαθμολογική/μισθολογική εξέλιξη και πολύ περισσότερο οι εκπαιδευτικές πολιτικές που θα κάνουν πράξη το σχολείο των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων, έρχονται σε ευθεία σύγκρουση και ρήξη με τις μνημονιακές πολιτικές.
Σε αυτή την κατεύθυνση, καλούμε τους συναδέλφους/ισσες και όλους τους εργαζόμενους στον αγώνα για τη δικαίωση των αιτημάτων μας, για τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση των όλων και των ίσων.


ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ-ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ            Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων
ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ                                                      Η πρόεδρος Μαντζούτσου Αλέκα
18:30, ΑΚΑΔΗΜΙΑ                                                       Ο γ. γραμματέας Παπαθανάσης Λευτέρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου