Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Μικρά γεγονότα-σημαντικές ειδήσεις

ΜΕΡΙΚΑ ΜΙΚΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

Τα νέα μέτρα παίρνουν τον δρόμο τους. Για το ποσοστό Ελληνικής κυριαρχίας ποιός ασχολείται??? Και αυτό είναι το χείρων, και όχι το λιγότερο κακό. Ο Ελληνικός λαός αισθάνεται ότι βρίσκεται σε αποκλεισμό.
Ότι και να γίνει αυτή τη στιγμή δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ νόημα. Από την αντίδραση που υπάρχει είναι σίγουρο ότι όλη αυτή η φαρσοκωμωδία σύντομα θα τελειώσει...

------------------------------------------------------------------
ΟΛΑ τα κανάλια γύρω από τη Βουλή να περιμένουν ποιός θα βγει ή ποιός θα μπει και τι δήλωση θα κάνει. Και η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται...
------------------------------------------------------------------
Κάποτε λειτουργούσαν εκατοντάδες συνεταιριστικά σουπερμάρκετ και παντοπωλεία. Μετά έκλεισαν. Και τώρα, ανοίγουν πάλι το ένα μετά το άλλο, με ελληνικά προϊόντα που φτάνουν στο ράφι... δίχως την υπερεκτίμηση των μεσαζόντων!

Τη δεκαετία του '90 οι αγροτικοί συνεταιρισμοί είχαν φτάσει να έχουν 250 δικά τους σουπερμάρκετ σε όλη την Ελλάδα. Θυμάστε και τα Σούπερ Μάρκετ του Αγροτικού Συνεταιρισμού. Η χαρά δεν κράτησε πολύ. Λίγο οι πολυεθνικές, οι εικονικοί συνεταιρισμοί, οι χονδρέμποροι, η κακοδιαχείριση και λίγο έως πολύ... το κόμμα με τους κομματάρχες συνδικαλιστές, βούλιαξαν μια σημαντική ιδέα για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στα ράφια. Και μετά ήρθε η «μίζα εισόδου», η «αγορά της θέσης» σε μια μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ.

Εδώ και μερικούς μήνες, όμως, μετά το ξεκαθάρισμα σε μερικούς χιλιάδες αγροτικούς συνεταιρισμούς χωρίς κύκλο εργασιών (εκτίμηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης) έμειναν να παίζουν «μπάλα» μόνον όσοι ενδιαφέρονται για το προϊόν τους και σέβονται τον καταναλωτή.

ΣΧΟΛΙΟ:
Ύστερα από τα 4 σούπερ Μάρκετ "Επιλογή" στην Αθήνα θα ακούσουμε και για άλλα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αν όλα πάνε καλά στην χώρα μας το επόμενο διάστημα η καινούργια ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη όσους προωθούν Ελληνικά προϊόντα και μάλιστα χωρίς μεσάζοντες. Ελπίζω το πάθημα να γίνει μάθημα σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Γιάννης Τροχόπουλος: Ο άνθρωπος πίσω από τη Βιβλιοθήκη της Βέροιας...
και το βραβείο ως επιτυχούς προτύπου βιβλιοθήκης στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο για την πρωτοπορία της στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών με ενα εκατομμύριο δολλάρια από τον Μπιλ Γκέιτς
Ανέλαβε τη διεύθυνσή της το 1990. Σε 20 χρόνια την έκανε κέντρο της πόλης. Εχει 25.000 μέλη και εξυπηρετεί 70.000 αναγνώστες στον νομό Ημαθίας. Είναι η μοναδική ελληνική βιβλιοθήκη που έχει γίνει γνωστή στο εξωτερικό «Το Σάββατο και τη Δευτέρα ο επισκέπτης θα μείνει έκπληκτος από τις ουρές που γίνονται στο δανειστικό τμήμα» μας λέει. Του ζητήσαμε να μας περιγράψει μια τυπική ημέρα στη βιβλιοθήκη: «Γυναίκες μεγάλης ηλικίας δανείζονται βιβλία μαγειρικής ή διαβάζουν μυθιστορήματα έρωτα και αγάπης. Μετανάστες έρχονται σε επαφή με τους δικούς τους μέσω email. Νέοι γονείς διαβάζουν στους καναπέδες απίστευτα πράγματα, ενώ τα παιδιά τους παίζουν με τις οθόνες αφής ή διαβάζουν παραμύθια. Φοιτητές πραγματοποιούν την έρευνά τους. Συμπολίτες μας ξεφυλλίζουν τις εφημερίδες τους».
«Το 1991 η βιβλιοθήκη απέκτησε ηλεκτρονικό δελτιο-κατάλογο, το 1994 αρχίζουμε να συμμετέχουμε σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το 1997 αποκτήσαμε τον δικό μας διαδικτυακό τόπο και τον δικό μας σέρβερ. Πιστέψαμε ότι το Διαδίκτυο θα δημιουργήσει νέες υπηρεσίες και θα φέρει κόσμο στη βιβλιοθήκη και επενδύσαμε σε αυτό» εξηγεί ο Γιάννης Τροχόπουλος.

"Ένας πολίτης σήμερα στην Βέροια και στην περιοχή της Ημαθίας μπορεί να επισκεφθεί και να γίνει μέλος δωρεάν της βιβλιοθήκης να απολαμβάνει υπηρεσίες δανεισμού, όχι μόνο έντυπων, βιβλίων, περιοδικών , αλλά και οπτικοακουστικού υλικού, ταινίες, μουσική, CD Rom, ηλεκτρονικό υλικό, μπορεί να συμμετέχει στα εργαστήρια που οργανώνουμε, είτε για παιδιά, είτε για εφήβους. Μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες δωρεάν από τους υπολογιστές που έχουμε στη διάθεση του κοινού, μπορεί να χρησιμοποιήσει τους δικούς του υπολογιστές γιατί έχουμε ασύρματο δίκτυο, μπορεί να παρακολουθήσει τα σεμινάρια για τις νέες τεχνολογίες, που διοργανώνουμε από το 2000 και μετά. Μπορεί να παρακολουθήσει εκδηλώσεις, να δει μια ταινία, όταν διοργανώνουμε τέτοιες εκδηλώσεις, και μπορεί να συμμετέχει στις δραστηριότητές μας εθελοντικά, γίνοντας μέτοχος αυτής της δημιουργικής παρέμβασης στον τόπο. Όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης όπως υπάρχει στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις."

Μέσα από το πρόγραμμα «Future Library»,που χρηματοδοτεί το Ιδρυμα Νιάρχος το οποίο έχει αναλάβει τη δαπάνη της ανέγερσης της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Φάληρο, επιχειρείται η χαρτογράφηση των δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών στην Ελλάδα.

Έχουν γίνει ήδη επτά συναντήσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με μέλη των τοπικών αρχών και φορέων, επαγγελματίες, μετανάστες, ανέργους και μαθητές για να καταγραφούν οι ανάγκες τους.

Το πρόγραμμα του οποίου είναι υπεύθυνος ο κ. Τροχόπουλος θα καταλήξει σε προτάσεις προς την Πολιτεία τον Αύγουστο, ώστε με την εγκαινίαση της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης το 2015 να υπάρχει ένα δυναμικό δίκτυο βιβλιοθηκών. «Οι Έλληνες διαβάζουν», πιστεύει, «και αξίζουν καλύτερες και περισσότερες υπηρεσίες από τους Ευρωπαίους».

ΣΧΟΛΙΟ:
Δες πότε δημοσιεύτηκε και πότε το πήρα χαμπάρι. Τόσα χρόνια γίνονται καταπληκτικές προσπάθειες που στοχεύουν στην πνευματική ανάταση του ανθρώπου, στην ισότητα, στην ανάπτυξη ιδεών που διαφημίζουν την Ελλάδα και στην καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου και τόσες άλλες θετικές ειδήσεις και τα κανάλια ασχολούνται με την στήριξη των κομμάτων απ΄ το πρωί μέχρι το βράδυ γιατί κάποιοι ακατανόμαστοι τόσα χρόνια στηρίζουν το προσωπικό τους εγώ και δεν θέλουν να δώσουν τη θέση τους σ΄ αυτούς που το αξίζουν. Τα λεγόμενα "κομματόσκυλα". Που ξέρουν να κερδίζουν με τις πλάτες άριστων ανδρών.

---------------------------------------------------

Μόλις αφίχθη: Ψηφίζουμε-άρση εντολής εκπροσώπησης σε όλους τους βουλευτές

Ηλεκτρονικό Δημοψήφισμα για την άρση της εντολής εκπροσώπησης σε όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Με όλα τα μέσα πρέπει να  ανατραπούν

ΔΙΑΔΩΣΤΕΤΟ !!!!
http://www.gopetition.com/petitions/%CE%B1%CF%81%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%83-%CF%83%CE%B5-4.html

ΣΧΟΛΙΟ:

ΝΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ της Ενιαίας Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (Ε.ΛΑ.Δ.Α) των ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ-ΚΑΣΙΜΑΤΗ-ΓΛΕΖΟΥ
Να δημιουργηθεί ένα πανελλήνιο ψηφοδέλτιο που με πραγματικό και μοναδικό κωδικό ο καθένας (για αποφυγή διπλοψηφισμάτων) θα μπορούσε να συμμετέχει σε ψηφίσματα με αιτιολογία απόφασης. Πανεύκολα ο λαός θα μπορούσε να ψηφίζει για την τύχη του κάθε βδομάδα. Ας το δούνε όσοι ασχολούνται με κινήματα ακομμάτιστα (έχουν δημιουργηθεί αρκετά τον τελευταίο καιρό).
Ας μην τρομάζουν μερικοί και σκέφτονται ανατροπές, επαναστάσεις ή χάος. Ένα απλό γκάλοπ θα είναι όπως όσα ακούμε και διαβάζουμε, το μόνο που θα διαφέρει θα είναι η εγκυρότητά του, τα ερωτήματα θα τα βάζει μια πλειοψηφία και όχι μια μειοψηφία, όπως και η τυχαία κατανομή δειγμάτων που δεν θα εστιάζει σε περιοχές ή κρυφές επιλογές.
 
Για την αντιγραφή και τον σχολιασμό
Aris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου