Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Κρίμα που η πατρίδα μου εξαφανίζεται !!!!


Στον εμίρη του Κατάρ νησάκι κοντά στην Ιθάκη

Στον εμίρη του Κατάρ νησάκι κοντά στην Ιθάκη


Περιουσία του εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι αποτελεί πλέον, σύμφωνα με την Daily Telegraph, το νησί Οξυά, γνωστό και ως «νησί της Ναυσικάς». Η αγγλική εφημερίδα αναφέρει πως ο Αλ Θάνι κατέβαλε 5 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει το εν λόγω νησί από την ελληνοαυστραλιανή οικογένεια Σταμούλη, αποκτώντας έτσι έναν μόνιμο τόπο διακοπών στο Ιόνιο, το οποίο επισκέπτεται συχνά.
Το ακατοίκητο νησάκι Οξυά ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων και βρίσκεται ανοικτά του λιμανιού του Αστακού, κοντά στην Ιθάκη, και, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αρχική τιμή που ζητούσαν οι ιδιοκτήτες του ήταν 7 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, ο εμίρης κατάφερε να διαπραγματευτεί και να ρίξει την τιμή στα 5 εκατομμύρια, επικαλούμενος την υψηλή φορολογία στη χώρα μας της ακίνητης περιουσίας.
Το μικρό νησί έκτασης 5.500 στρεμμάτων καλύπτεται από πευκοδάσος, έχει τρεις μεγάλους κόλπους κατάλληλους για σκάφη, αμμώδεις παραλίες, αλλά και μάρμαρο καλής ποιότητας. Ανήκε σε μια από τις επιφανέστερες και πλουσιότερες οικογένειες της Αυστραλίας, εκείνη του Σπύρου Σταμούλη, ο οποίος σχεδίαζε να ανεγείρει εκεί ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα που θα διαχειριζόταν η κόρη του Ναυσικά - εξ ου και το «νησί της Ναυσικάς».
Ωστόσο, η Ναυσικά Σταμούλη πέθανε σε ηλικία μόλις 24 ετών, γεγονός που επιδείνωσε την ήδη βεβαρημένη υγεία του πατέρα της που τελικά απεβίωσε το 2007 έπειτα από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο. Μετά το θάνατο του Σπύρου Σταμούλη, το νησί κληρονόμησαν η σύζυγος και τα άλλα δύο παιδιά του Χάρης και Μελίνα που τελικά το πούλησαν στον Αλ Θάνι.
Ο εμίρης του Κατάρ, ο οποίος είναι παντρεμένος τρεις φορές και έχει 24 παιδιά, ηγείται του εμιράτου από το 1995 και διαχειρίζεται πάνω από 60 δισ. δολάρια μέσω του κρατικού επενδυτικού fund Qatar Investment Authority που έχει στην ιδιοκτησία του μεταξύ άλλων και τα διάσημα καταστήματα Harrod's του Λονδίνου. Δεν έχουν καταστεί σαφείς οι προθέσεις του για την Οξυά, ενώ και εκπρόσωπος του εμιράτου δεν σχολίασε την αγορά.

πηγή: NewsKosmos.Com/news.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου