Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Σκόρπιες καλοκαιρινές φράσεις

Άρης Γκατσης: "Μετά την καλοκαιρινή ραστώνη, Σιγά-σιγά μπαίνουν τα γίδια στο μαντρί... (που λέει και ο λαός). Άντε και καλό Σεπτέμβριο"
Παραθέτω σκόρπιες καλοκαιρινές φράσεις (τα παρακάτω σχόλια είναι προσωπικά... Μπορείς να συμπληρώσεις ότι φράση ή σχόλιο νομίζεις και συ)


Α. Παπανδρέου (καλοκαίρι 1984) :
«Δικαιούται ο ... (κάποιος) λειτουργός του κράτους να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του, αλλά όχι και πεντακόσια εκατομμύρια».

Σχόλιο: Δεν διευκρίνισε σε τι νόμισμα γι αυτό μέχρι τώρα κανείς δεν πάει φυλακή... Άμεσα ο Eλλαδίτης βεβαιώθηκε ότι η κλοπή κοινωνικού χρήματος είναι επισήμως απενοχοποιημένη, απλώς παζαρεύεται το «πλαφόν».


Αντ. Σαμ. (27/08/2012):
«Αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα. Θα είναι το τελευταίο πακέτο»

Σχόλιο: Αφού μας πάρει τα τελευταία διορθωτικά μέτρα μετά θα μας φτιάξει και το τελευταίο φέρετρο-πακέτο... Τα έξοδα της κηδείας θα τα πληρώσουμε προκαταβολικά!!!
Αντ. Σαμ. (Σάββατο, 14 Ιούλιος 2012):
"Πρόθεσή μου είναι να αναλάβω προσωπικά την παρακολούθηση της διοικητικής μεταρρύθμισης και την αξιολόγηση της δημόσιας διοίκησης" είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σχόλιο: Δηλαδή από τις 14 Ιουλίου, ο Σαμαράς εγκρίνει ΚΑΙ τους διορισμούς συγγενών των βουλευτών και κομματικών στελεχών, σε καλοπληρωμένες θέσεις του Δημοσίου;
Ν.Νικολόπ. (09.07.2012) (πρώην Υφυπ. Εργασίας):
"Παραιτούμαι γιατί η κυβέρνηση δεν επαναδιαπραγματεύεται το Μνημόνιο όπως δεσμεύτηκε προεκλογικά... Μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή."

Σχόλιο: Καλά εδώ και ένα παιδάκι ξέρει (πόσο μάλλον ένας ενήλικας) ότι καμμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν τήρησε τις προεκλογικές δεσμεύσεις της. Τι περίμενε ότι θα άλλαζε με τον Σαμαρά;

Ευαγ. Βενιζ. (Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012):
«Δεν προσέρχομαι να συζητήσω ένα πακέτο μέτρων ούτε επιμέρους σημεία του, όπως η εφεδρεία ή τα ειδικά μισθολόγια, αλλά για την εθνική στρατηγική, ... το ΠΑΣΟΚ θα ασκήσει μέχρι το παρά πέντε πιέσεις ούτως ώστε τα μέτρα να μην είναι οριζόντια και πρωτίστως κοινωνικά άδικα.»

Σχόλιο: Ότι κατάλαβες εσύ κατάλαβα και γω. Δηλαδή αν συζητούσε για τα μέτρα θα έλεγε να καταργηθεί το χαράτσι ας πούμε; Μήπως ξέχασε σε ποιά κυβέρνηση και πότε πρωτοσυζητήθηκαν το "χαράτσι", η "εφεδρεία" και τα "ειδικά μισθολόγια";

Αλ. Τσίπρ. (20/06/2012):

“Η αλληλεγγύη και η αντίσταση είναι εξίσου σημαντικές, αλλά αυτή τη στιγμή η αλληλεγγύη είναι πιο σημαντική. Ο ρόλος μας είναι να είμαστε και μέσα και έξω από τη Βουλή, να χειροκροτούμε οτιδήποτε θετικό, να καταδικάζουμε τα αρνητικά και να προτείνουμε εναλλακτικές”.

Σχόλιο: Θεωρητικά είναι σωστή άποψη, έλα όμως που τώρα οι συνδικαλιστές που προσχώρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτοί της ΔΕΗ και της ΟΛΜΕ θέλουν αντίσταση... Πως θα χωρέσουν δυο πόδια σ΄ένα παπούτσι????

Χρήστος Γιανναράς:

 "Για να ξεπεράσουμε την κρίση (αν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιο ενδεχόμενο) χρειάζεται ρεαλιστική πιστοποίηση της πραγματικότητας. Δίχως σωστή διάγνωση δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας. Σήμερα μοιάζει να πολεμάμε με ασπιρίνες τις δευτερογενείς (οικονομικές) επιπτώσεις της κρίσης, χωρίς να θίγουμε τα πρωτογενή αίτια...
...Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι το αυτονόητο της κλοπής του κοινωνικού χρήματος είναι το υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα, ο πρωταρχικός παράγων που αποκλείει τη συγκρότηση λειτουργικού κράτους. Παραβλέπουμε τον αυτονόητο χαρακτήρα του συμπτώματος, γι’ αυτό και προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε σαν «ηθικό» πρόβλημα, με νουθεσίες, συναισθηματικές εκκλήσεις, ποινικές διώξεις – μια τρύπα στο νερό. Όσα συμπτώματα αντικοινωνικής συμπεριφοράς, εγωκεντρικής ιδιοτέλειας έχουν απενοχοποιηθεί και λειτουργούν με τους όρους του συλλογικού αυτονόητου (το κομματικό ρουσφέτι, η φοροδιαφυγή, το «μαύρο χρήμα», η διανομή αξιωμάτων για ανταμοιβή κομματικού λακεδισμού, η «διαπλοκή» της εξουσίας με οικονομικά συμφέροντα της κ.ό.ά.) αποκλείεται να εκλείψουν με ηθικολογίες και τιμωρίες.
Aποκλείεται – το βεβαιώνει η πανανθρώπινη πείρα."

Σχόλιο: Λογικό. Όσο υπάρχουν τα πρωτογενή αίτια άθικτα με την επιμονή για ατιμωρησία των πρωτεργατών της κρίσης και την πληρωμή των ευθυνών τους, τόσο τα ρουσφέτια, η διαπλοκή, η παραβατικότητα, η συναλλαγή, η κλοπή, η κατάχρηση και η εγκληματικότητα θα συνεχίζουν το έργο τους με αυξητικό ρυθμό. Τα οικονομικά μετρα από μόνα τους όχι απλά δεν φτάνουν, αλλά κάνουν και κακό στην αλλαγή νοοτροπίας που θάπρεπε να στοχεύσουμε
Άκης Τσοχατζό (30-8-2012):
"Κατηγορώ τον κ. Γ. Παπανδρέου ως εμπνευστή του σχεδίου της πολιτικής εξόντωσής μου, με στόχο «την απρόσκοπτη μετάβαση από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου στο σημερινό ομότιτλο μεταλλαγμένο μόρφωμα»".

Σχόλιο: Δηλαδή κάτι όπως λέμε από τη Σκύλα στη Χάρυβδη;

και η ζωή συνεχίζεται...

ΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου