Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Τρέξτε και ζητήστε εδώ και τώρα ρουσφέτι !!!

Καλημέρα,

Πες μου τι απαντάμε στα παρακάτω κείμενα;

Για όλες τις τοποθετήσεις σε καλοπληρωμένες θέσεις-κλειδιά από βουλευτές και Υπουργικά στελέχη της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Χρυσή Αυγή κλπ, σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Τι απαντάμε επίσης για τα 1700 και πλέον άτομα (που συνεχώς αυξάνονται), διορισμένοι υπάλληλοι της Βουλής που κανείς δεν ξέρει που είναι και τι κάνουν;

Μήπως θα πρεπε και μεις να γλύφαμε και νάχουμε τώρα 10 θέσεις και 10 τσέπες για να πίνουμε "εις υγεία των κορόιδων" που τα δίνουν και δεν μπορούν να αντιδράσουν;

Μήπως αυτή την κατάντια με τα ρουσφέτια να μπάζουν απ' όλα τα παραθυράκια το λέμε  "Εκσυγχρονισμός της ΕΛΛΑΔΑΣ";

Το ψάρι βρωμάει απ΄το κεφάλι και όσο ισχύει το ίδιο σύστημα, δεν θα αλλάξει τίποτα προς τα κάτω. "Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια..." λέει ο λαός.
Πρέπει να "παρθούν τα λάθος κεφάλια" όσο είναι καιρός και όχι αυτά τα κεφάλια που στέκονται όρθια και προβάλλουν με θάρρος τη γνώμη τους.

Στην χώρα μας γίνεται το εξής: Δεν ακούμε κανέναν και συνεχίζουμε τη λάθος πορεία των προηγουμένων. Χωρισμένοι σε αντίθετες κατευθύνσεις και χρώματα.

Πόσο πρέπει να περιμένουμε για να βρεθεί κάποιος να αλλάξει όλο αυτό το σάπιο σύστημα;
Αλλά δυστυχώς στην πολιτική της Ελλάδας: "ΤΑ ΛΑΘΗ... ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ"


Φιλικά, Α_Γ

Από το "Στοχασμός-Πολιτική"

Ο Κουτμερίδης (ΠΑΣΟΚ) μετακόμισε στη Νέα Δημοκρατία ή απλώς ρουσφέτια και τακτοποιήσεις συγκυβέρνησης;
Γράφει η Μαριάννα Τσήπα
Τέτοιο ρουσφέτι ούτε οι τροϊκανοί δεν θα το κατανοήσουν
Ο κ. Κουτμερίδης ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Σερρών και όπως είναι φυσικό δεν μπόρεσε να επανεκλεγεί. Συνεπώς όφειλε να επανέλθει -ως απλός δημόσιος υπάλληλος (εφοριακός)- στη ΔΥΟ Σερρών για να εξυπηρετεί τους πολίτες. Όμως η «τύχη» είναι στο πλευρό του!
Ο Γ. Μαυραγάνης, τεχνοκράτης υφυπουργός Οικονομικών της τροϊκανής συγκυβέρνησης, ο άνθρωπος που αποφασίζει τα μέτρα για μισθούς, συντάξεις και τη συλλογή φόρων σκέφτεται για τον κ. Κουτμερίδη και του προσφέρει ένα δωράκι!
Τον διορίζει Οικονομικό Επιθεωρητή παρακαλώ!
Τι κερδίζει, μέρες που είναι με την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, ο τέως βουλευτής κ. Κουτμερίδης;
- Α΄ Βαθμό στην δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία
- Γενναίο μισθό…
- Πήδημα όλων των συνάδελφων του εφοριακών, στην επετηρίδα προσόντων και...
μορίων…
- Δεν θα περιμένει στη σειρά να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα προσόντα -όπως χιλιάδες άλλοι εφοριακοί υπάλληλοι- και να ελπίζει σε μια τέτοια χρυσοφόρα θέση, αλλά μπορεί πλέον να γίνει και Γενικός Διευθυντής…
- Δεν επιστρέφει ΠΟΤΕ στην εργασία του και κανένας δεν τον αναζητεί… εργάζεται κατ’ οίκον στη Θεσσαλονίκη; στη Συγγρού; ή την Ιπποκράτους; για να προετοιμαστεί να τον ψηφίσουν οι συμπολίτες του… ώστε να προσφέρει ως εθνοπατέρας στον εκσυγχρονισμό του κράτους, την αξιοκρατία, την καταπολέμηση της ανεργίας, του ρουσφετιού…
Πως τον διορίζει αφού οι θέσεις Οικονομικών Επιθεωρητών προκηρύσσονται και καταλαμβάνονται με μόρια και αξιοκρατικά; Με μια ξεχασμένη διάταξη του 1995 που του δίνει το «δικαίωμα» αν υπάρχουν κενά και δεν έχουν πληρωθεί θέσεις… Και τι συμβαίνει όταν θέλουν να τακτοποιήσουν κάποιους σαν τον κ. Κουτμερίδη στο μέλλον; Διαμορφώνουν μια προκήρυξη θέσεων και ζητούν να γνωρίζει π.χ. την κινέζικη διάλεκτο των Δαλάι Λάμα, συνεπώς δεν υπάρχουν υποψήφιοι και η Υπουργάρα κάνει τα ρουσφέτια του χωρίς κανέναν έλεγχο.
Νομότυπο; Ίσως…
Ηθικό; Σ΄ αυτό θα πρέπει να απαντήσουν:
• Ο πρωθυπουργός της χώρας που κάθε τόσο δίνει εντολές για σχετικά ζητήματα
• Ο αρχηγός του νέου ΠΑΣΟΚ, που διατέλεσε και υπουργός Οικονομίας… και θα γιορτάσει την επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ
• Ο σύντροφός του κ. Κουτμερίδη και βουλευτής Σερρών κ. Μπόλαρης, ο μεγάλος υπερασπιστής της διαφάνειας και της αξιοκρατίας
Όσο για τους ψηφοφόρους του κ. Κουτμερίδη, ένα έχουμε να πούμε:
Τρέξτε και ζητήστε εδώ και τώρα ρουσφέτι από τον εκλεκτό σας. Μην σας παραμυθιάζει ότι δεν γίνονται ρουσφέτια κι έχετε και τη σχετική δική του τακτοποίηση με τη βούλα της Εφημερίδας της Κυβέρνησης!
Oι αλαξωκωλιές και τα όργια ανηθικότητας & διαφθοράς δεν έχουν όρια στη συγκυβέρνηση των δωσίλογων...

----------------------------------
ΚΕΙΜΕΝΟ 2
(από την «Καθημερινή της Κυριακής» 2-3-2012)


Το «κράτος» της Βουλής με τους 1.700 εργαζομένους

Οι απόρρητες καταστάσεις προσωπικού και ο προϋπολογισμός του Κοινοβουλίου
Του Γιωργου Σ. Μπουρδαρα
Ο... πληθυσμός στο συγκεκριμένο «κράτος εν κράτει», στο κέντρο των Αθηνών, είναι όσος καταμετρήθηκε και στην Κορώνη κατά την απογραφή του 2001: Σχεδόν 1.700 άτομα! Και αν στην όμορφη κωμόπολη της Μεσσηνίας, σύμφωνα με το γνωστό ρητό, έτσι και βρεις «μπάρμπα» έχεις λύσει κεντρικά βιοποριστικά προβλήματα, στο περί ου ο λόγος «κράτος» μπορεί κάποιος να εντοπίσει τουλάχιστον 300 «μπαρμπάδες». Ο λόγος για το ελληνικό Κοινοβούλιο, εντός του οποίου βάσει της επίσημης απογραφής και των κατά καιρούς αναφορών αρμοδίων παραγόντων, «αυτή τη στιγμή» απασχολούνται περίπου 1.700 εργαζόμενοι! Πρόκειται για 670 «τακτικούς» υπαλλήλους, 541 με σχέση «ιδιωτικού δικαίου», κάτι λιγότερο από 100 μετακλητούς, και 360 αστυνομικούς.
Σε σχέση, βεβαίως, με το προ κρίσης παρελθόν, το προσωπικό της Βουλής είναι αριθμητικά λιγότερο. Στις αρχές του καλοκαιριού του 2006, οι τακτικοί υπάλληλοι ήταν 945, οι μετακλητοί 97 και οι «ιδιωτικού δικαίου» 671. Τα επόμενα χρόνια και καθώς η χώρα βάδιζε προς τον γκρεμό, ο χορός των προσλήψεων από τους εκπροσώπους του έθνους καλά κρατούσε: Στις 31/5/2007 οι τακτικοί ήταν 938, οι μετακλητοί 136, και οι «ιδιωτικού δικαίου» 728. Ενα χρόνο αργότερα, καταγράφονταν ακόμα περισσότεροι: 935 - 136 - 728 στις αντίστοιχες κατηγορίες. Το καλοκαίρι του 2009, έτος «σταθμός» πριν από την προσφυγή στον μηχανισμό αποφυγής της χρεοκοπίας, έσπασαν όλα τα κοντέρ: 989 τακτικοί, 164 μετακλητοί και 865 «ιδιωτικού δικαίου»!
Στα κρυφά

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι εκείνη ήταν και η τελευταία χρονιά που επισήμως δίνονταν τα σχετικά στοιχεία: Από τότε έως σήμερα, εγγράφως, η Βουλή αποφεύγει να δώσει αναλυτικές καταστάσεις με το προσωπικό. Με τον ίδιο ακριβώς σκανδαλώδη τρόπο που κρατά ως... απόρρητα δημόσιου ενδιαφέροντος έγγραφα, όπως είναι ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος της Βουλής, ή το μέρος εκείνο του Κανονισμού, μέσω του οποίου γίνονται τα ρουσφέτια (προσλήψεις μετακλητών, προνόμια αξιωματούχων κ.ά.). Για ζητήματα, δηλαδή, που εκτός των άλλων συντηρούνται με χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου.
Οποιος βρίσκεται καθημερινά και επί πολλές ώρες εντός του Κοινοβουλίου, όπως ένας κοινοβουλευτικός συντάκτης, μπορεί να δει πολλά «οικεία» πρόσωπα: υπαλλήλων που πράγματι από το πρωί έως αργά το βράδυ, σχεδόν κάθε ημέρα της εβδομάδας, εργάζονται. Ανάμεσά τους οι πρακτικογράφοι, στενογράφοι, ή και υπάλληλοι άλλων γραφείων, σαν κι εκείνον που πρόσφατα έκλαιγε καθώς έβλεπε τα «οριζόντιας μορφής» επικριτικά δημοσιεύματα να τον συμπεριλαμβάνουν αδίκως στους «κηφήνες» του Κοινοβουλίου. Υπάρχουν, ωστόσο, και αρκετοί άλλοι, οι οποίοι -όπως χαρακτηριστικά λέγεται απʼ όλους- «δεν πατάνε το πόδι τους καν στη Βουλή, αλλά πληρώνονται». Ποιοι και πόσοι; Ουδείς ανοίγει το στόμα του.
Οπως, επίσης, υπάρχουν και άλλες πτυχές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Στις 31/5/2009 υπήρχε 10μελές Επιστημονικό Συμβούλιο, αλλά και: 18 «επιστημονικοί συνεργάτες και ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες του επιστημονικού συμβουλίου», 2 «ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες για υποστήριξη επιστημονικού συμβουλίου», ένας γραμματέας «για την υποβοήθηση του επιστημονικού συμβουλίου», καθώς και άλλοι 48 επιστημονικοί συνεργάτες που προσλήφθηκαν βάσει του ίδιου άρθρου του «αόρατου» Κανονισμού (Αρθρο 162 Κ.τ.Β.). Ολοι αυτοί εντάσσονται στον κύκλο των με σχέση «Ιδιωτικού Δικαίου». Στον ίδιο... κύκλο, και το αγνώστων λοιπών στοιχείων οκταμελές «προσωπικό ειδικού λογαριασμού (Αρθρο 104Α Κ.τ.Β.)», και το πλέον των 70 «προσωπικό σταθμού οχημάτων και περιβάλλοντος χώρου για παροδικές και περιοδικές ανάγκες»!
Ολα τα προαναφερόμενα, βεβαίως, έχουν και συγκεκριμένο οικονομικό κόστος. Οι αριθμοί και η σύγκρισή τους είναι αποκαλυπτικοί: Το 2005 οι αμοιβές για τους τακτικούς, τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, τους υπαλλήλους «ειδικών κατηγοριών», μαζί με τις «πρόσθετες και παρεπόμενες παροχές πολιτικών υπαλλήλων, στρατιωτικών και οργάνων της ΕΛΑΣ στο Κοινοβούλιο, ανέρχονταν στο ποσό των 71.570.200 ευρώ. Πέντε χρόνια αργότερα, και αφού είχαν γίνει και άλλες προσλήψεις, το αντίστοιχο ποσό παρουσιάζει αύξηση σχεδόν 43% και αγγίζει πλέον τα 102,4 εκατομμύρια ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου