Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο τύπου της Εκπαιδευτικής Δράσης για τις εκλογές του ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας

Συνάδελφοι και συμπολίτες

Μας χαροποίησε το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί επέλεξαν με την ψήφο τους να εμπιστευθούν  και να ελπίσουν σε μια νέα συλλογικότητα που μίλησε με ειλικρίνεια για
·  την ανάγκη για συλλογικές προσπάθειες ενάντια στο ατομικό βόλεμα
·  την διαφάνεια ενάντια στη θολούρα 
·  την προάσπιση του δίκαιου και της ίσης μεταχείρισης όλων των συναδέλφων απέναντι στο νόμο, ενάντια στα κομματικά και προσωπικά παιχνίδια.
·  τη σύνδεση των προβλημάτων των συναδέλφων με τη δράση του σωματείου
·  την ανάγκη κατάργησης των υπηρεσιακών συμβουλίων και την αντικατάστασή τους από άλλα όργανα, απαλλαγμένα από τον κομματικό και κυβερνητικό έλεγχο.
Μας λύπησε το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό συναδέλφων στις κρίσιμες αυτές στιγμές για όλους μας, αλλά και για τις επόμενες γενιές, επέλεξε να μην αμφισβητήσει το πελατειακό σύστημα, το οποίο δημιούργησαν και συντηρούν οι γνωστοί μηχανισμοί των κομμάτων εξουσίας, λειτουργώντας με κριτήριο το φόβο ή το βόλεμα. Από τον καθαρό προεκλογικό αγώνα που κάναμε, κρατάμε τις ουσιαστικές συζητήσεις με τους συναδέλφους στα περισσότερα σχολεία, όπου δόθηκε αυτή η δυνατότητα, και οι οποίες θα είναι ο οδηγός για τη δράση μας.
Θέλουμε να επισημάνουμε  ότι για πρώτη φορά εκλέχθηκε γυναίκα στο ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας, ένα από τα νέα στοιχεία που σηματοδοτούν την εξελισσόμενη φυσιογνωμία της ομάδας μας.
Στους ακόμη πιο δύσκολους καιρούς που έρχονται (συγχωνεύσεις σχολείων, προσπάθειες για μεγαλύτερη υποταγή και εξαθλίωση του εκπαιδευτικού και ένα ακόμη πιο φτωχό σχολείο) θα συνεχίσουμε τον αγώνα, μέσα από τους κόλπους της Κοινής Δράσης, στην οποία ανήκουμε οι περισσότεροι, καθώς και μέσα από τα σωματεία μας, για να μην περάσει η διάλυση της εκπαίδευσης και της ζωής όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου