Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ολοκήρωτισμός και βίαια Ομοσπονδοιοποίηση της Ε.Ε.



Απ’ότι δείχνουν τα πράγματα, η Ευρώπη προχωράει προς μια βίαιη ομοσπονδιοποίηση, η οποία μετατρέπει την ΕΕ σε μια νεοφιλελεύθερη οικονομική αυτοκρατορία. Οι εξαντλητικές πολιτικές λιτότητας, εσωτερικής υποτίμησης και συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους λειτουργούν καθαρά προσχηματικά, ως τρόποι αντιμετώπισης του δημοσιονομικού χρέους. Είναι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι το μεγάλο τραπεζικό και εταιρικό κεφάλαιο προσπαθεί να επιβάλει τους όρους προς όφελός του, αδιαφορώντας για την κοινωνική και δημοσιονομική καταστροφή.
Με αφορμή την κρίση, καταργούνται βασικές προϋποθέσεις βάσει των οποίων χτίστηκε το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Μία από αυτές είναι η υποτιθέμενη ισοτιμία των κρατών-μελών ειδικότερα στην περιοχή της ευρωζώνης. Αποδεικνύεται ότι η συμμετοχή στο κοινό νόμισμα ήταν απλά ένας μηχανισμός ο οποίος μακροπρόθεσμα λειτούργησε κυρίως προς την κατεύθυνση επιβολής των επιθυμητών νεοφιλελεύθερων πολιτικών κυρίως από το Γερμανικό τραπεζικό κεφάλαιο, το οποίο επιβάλει ουσιαστικά όλες τις αποφάσεις διαχείρισης της κρίσης εντός της ευρωζώνης μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των μηχανισμών χρηματοπιστωτικού ελέγχου, εκφυλίζοντας παράλληλα, όλο και πιο πολύ, την ισχύ των πολιτικών Ευρωπαϊκών θεσμών.
Η βίαιη ομοσπονδιοποίηση έχει σαν στόχο την ολοκληρωτική επικράτηση της οικονομικής διαχείρισης της ενιαίας αγοράς, εξαφανίζοντας ταυτόχρονα κάθε δυνατότητα θεσμικής πολιτικής παρέμβασης προς όφελος των Ευρωπαϊκών λαών. Η ΕΚΤ αναλαμβάνει εξολοκλήρου την αγορά κρατικών ομολόγων με τις ενέργειες Ντράγκι, καθώς όλο και περισσότερα κράτη-μέλη αποκλείονται συστηματικά από τις διεθνείς αγορές. Δεν είναι τυχαίο το ότι η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα παράσχει ρευστότητα στην Κύπρο στο πλαίσιο των υφιστάμενων κανόνων. Το αντάλλαγμα είναι η περαιτέρω διάλυση των κρατικών θεσμών και των εργασιακών δικαιωμάτων, απορρύθμιση της αγοράς, εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, αρπαγή ενεργειακών κοιτασμάτων, νέα μέτρα λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης.
Αυτό δεν είναι Ευρώπη. Το είπε ο ίδιος ο Σαμαράς στους Ευρωπαίους ηγέτες στη σύνοδο κορυφής (έτσι δήλωσε τουλάχιστον) τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά παρ’όλα αυτά συνεχίζει να εφαρμόζει πιστά τις πολιτικές που του επιβάλουν. Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι είναι όμηρος των ηγετών του σκληρού πυρήνα, οι οποίοι με τη σειρά τους είναι όμηροι του μεγάλου κεφαλαίου που τους επιβάλει αυτές τις πολιτικές. Αποδεικνύονται πολύ λίγοι απέναντι στην Ουμανιστική Ευρωπαϊκή κληρονομιά, που την θυσιάζουν απροκάλυπτα στον βωμό των πλασματικών οικονομικών δεικτών.
Μόνο οι Ευρωπαϊκοί λαοί μπορούν δυναμικά και μαζικά να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση και να διεκδικήσουν την επιστροφή της Ευρώπης στις πραγματικές της αξίες.

system failure
απο τις anixneuseis.gr 
            (που το πάει η Ευρώπη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου