Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Αθωωτική απόφαση για το Στέφανο


Για την καλύτερή μας ενημέρωση μεταφέρω σχόλιο της Φωτεινής Κοσμοπούλου από σχήμα των Παρεμβάσεων στη Λάρισα για την αθώωση Γκουλιώνη.

Τάσος

Ένα σχόλιο για το πειθαρχικό στη Λάρισα καθυστερημένα γιατί ύστερα από το τρέξιμο του καλοκαιριού είχα ανάγκη απομόνωσης

1. H αθωωτική απόφαση για το Στέφανο είναι μια νίκη που μας δίνει μια δόση αισιοδοξίας μέσα στην πραγματικά δύσκολη περίοδο που βρισκόμαστε .

Μια απόφαση που οφείλεται αποκλειστικά στη δράση των παρεμβάσεων μιας και μόνο εμείς δόσαμε τη μάχη .

Αποδεικνύεται ότι η κινηματική υπεράσπιση δεν είναι μόνο το μοναδικό μας όπλο πέναντι στις διώξεις και την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης , αλλά είναι και αποτελεσματικό .

Η απόφαση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Λάρισα η οποία, έξαιτίας συγκεκριμένης σφηκοφωλιάς ακροδεξιού δικαστικού συρφετού , είναι πεδίο εφαρμογής των πιο αντιδραστικών νομοσχεδίων. Θυμίζω δίκη ανηλίκων με τον τρομονόμο, μαζικές δίκες για τα διόδια με μετεμφυλιακό νόμο που διώκει την άποψη.

2. Πρέπει να επισημανθεί ότι θα ήταν σίγουρη αν όχι η απόλυση , η επιβολή ποινής στο Γκουλιώνη αν δεν σηκωνόταν το ζήτημα. Η ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ με πάθος σε α/θμια και β/θμια ισχυρίζονταν ότι αυτό είναι θέμα που δεν αφορά τους σοβαρούς εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με τη δουλειά τους και στην τελική κάποιοι που εμπλέκονται σε επεισόδια ας έχουν την τύχη που τους αξίζει. ( δείχνοντας βασικά εμάς)

Όταν είδαν ότι δεν τους έπαιρνε η απόλυτη ταύτιση με τον ακραίο κυβερνητικό αυταρχισμό προσπάθησαν να επιβάλλουν τη σιωπή σαν την πιο αποτελεσματική μορφή πάλης.

Θλιβερή και η στάση του ΠΑΜΕ που κρυμμένο πίσω από τη φοβική ταλάντευση του Γκουλιώνη ρητόρευε αγωνιστικά περί πειθαρχικών ,αλλά στην πράξη σιωπούσε.

Αυτό που έχει σημασία για μας είναι ότι ακόμα και με τους πιο αρνητικούς συσχετισμούς -που υπάρχουν στο σύλλογο της Λάρισας -όταν δουλέψουμε αποφασιστικά σχολείο - σχολείο μπορούμε να ανατρέψουμε το κλίμα ,μπορούμε να αναγκάσουμε τη γραφειοκρατία να συρθεί. Ας το κρατήσουμε για τη σύγκρουση που πρέπει να δόσουμε το Σεπτέμβρη .

3. Να σας ενημερώσω ότι ο συνάδελφος δε γύρισε ακόμα δικαιωμένος στη δουλειά του όπως ανακοινώθηκε στον τοπικό τύπο. Αναμένει διαπιστωτική πράξη από το Μητσοτάκη. Ούτε βέβαια του επιστράφηκαν τα χρήματα που του κράτησαν. Έχει απλά το δικαίωμα να κινηθεί έννομα και οποτε εκδικαστεί η υπόθεση ... θα τα πάρει.

4. Η διαδικασία του πειθαρχικού θέλει ψάξιμο με βοήθεια κινηματικών νομικών. Οφείλουμε να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί στην υπεράσπιση των συναγωνιστών μας. Στην περίπτωση τη συγκεκριμένη ( αγνοώ αν είναι έτσι πάντα ) το πειθαρικό εξέτασε τη υπόθεση επί των συμβάντων δηλ. αν υπήρξε αντίσταση κατά της αρχής ή όχι. Στήθηκε ένα " δικαστήριο " που χωρίς μάρτυρες έκρινε την υπόθεση κατά τη γνώμη μου αυθαίρετα και απ΄ότι φαίνεται με βάση το πόσο τους έπαιρνε . Δεν αθωώθηκε γιατί δεν είναι αναξιοπρεπής η συμπεριφορά του, αλλά γιατί ο δικαστής θεώρησε ότι δεν αντιστάθηκε και οι ασφαλίτες μάλλον μέσα στον πανικό των επεισοδίων δεν είδαν καλά. Είναι δηλ. μια αθωωτική απόφαση που δεν δικαιώνει την πολιτική και συνδικαλιστική αγωνιστική δράση. Αφήνουν δε το ενδεχόμενο αν υπάρξει καταδικαστική απόφαση στο εφετείο να ξαναπαραπέμψουν στο πειθαρχικό με την ίδια κατηγορία.

5. Η ΔΟΕ έχει υποσχεθεί ότι θα καλύψει τα έξοδα του δικηγόρου,αλλά ακόμα περιμένει τη συγκρότηση.

Αυτά για ό, τι έγινε . Ελπίζω για τον πιο καυτο ανατρεπτικό φθινόπωρο. Ας ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις. Φιλιά πολλά

Φωτεινή                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου