Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Πόσο κοστολογείται το μέλλον ενός παιδιού, του παιδιού σου ας πούμε;


Επείγον

έκτακτο ενημερωτικό δελτίο

  Δε θα γίνει καμιά υποχρεωτική μετακίνηση και δε θα αυξηθεί  ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα. Τα ολοήμερα σχολεία στελεχώνονται από δασκάλους και όλα τα τμήματα ένταξης θα λειτουργήσουν κανονικά. Η αξιολόγηση έχει ως βασικούς στόχους την βελτίωση της επιστημονικής μας κατάρτησης και την αξιοκρατική στελέχωση της εκπαίδευσης . Άσε που θα παίρνουμε το ένα κλιμάκιο (μισθολογικό μετά συγχωρήσεως) μετά το άλλο. Γενικότερα όμως γνωρίζεις πολύ καλά  πως  ο μισθός  σου ανταποκρίνεται στις βιοτικές σου ανάγκες ( η πολυτελής διαβίωση άλλωστε δεν συνάδει με το παιδαγωγικό μας προφίλ) και ένα λαμπρό μέλλον περιμένει τα παιδιά σου με σταθερές και αδρά αμειβόμενες συμβάσεις εργασίας. Οι συντάξεις είναι στα ύψη και οι γιατροί κάνουν ουρά για να σε εξετάσουν. Στα φάρμακα υπάρχουν κάποιες δυσκολίες αλλά, μορφωμένοι είμαστε, η πολυφαρμακεία είναι ακόμα πιο επικίνδυνη. Σε επίπεδο διακυβέρνησης  όλες οι αποφάσεις παίρνονται από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας  -μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο  ( πιο μέσα δεν γίνεται) -  οι  οποίοι λογοδοτούν στους ψηφοφόρους της περιφέρειάς τους  και μόνο σ’ αυτούς. ...άντε και στη συνείδησή τους. Με λίγα λόγια η χώρα βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο Φιλανδικό κοινωνικό μοντέλο και την Ιδανική Πολιτεία του Πλάτωνα την Ουτοπία. Έτσι εμείς μπορούμε να αναθέτουμε τα βαρετά πολιτικά μας καθήκοντα στους ιδιαιτέρους των βουλευτικών γραφείων και τους πάσης φύσεως έμμισθους διαμεσολαβητές οι οποίοι φροντίζουν για το καλό μας ( πολλές φορές πριν από μας για μας). Μπορούμε να πίνουμε τον καφέ μας αδιατάρακτα όταν κάποιοι γραφικοί συζητούν στις συνελεύσεις (μας  ενοχλούν λίγο όταν φωνάζουν στις πλατείες) αλλά αλλιώς θα ήταν όλα λίγο βαρετά.

 Συνάδελφε  είναι έτσι τα πράγματα ;

Ξέρεις και ξέρουμε όλοι μας πια είναι η κατάσταση. Δεν θα την αναλύσουμε.

Θέλουμε να μιλήσουμε για την απάντηση.

Αυτή που η πεφωτισμένη συνδικαλιστική μας  ηγεσία αρνείται να δώσει αφού τους συνδέει πολιτικός και όχι μόνο ομφάλιος λώρος με την Κυβέρνηση, αφού κάνουν τα πάντα για να σπείρουν την απογοήτευση με αποσπασματικές κινητοποιήσεις και  διασπαστικές λογικές. Δεν θέλουν την απεργιακή συμπόρευση των  εργαζομένων  και την δημιουργία μετώπου που θα στοχεύει στην ανατροπή αυτής της πολιτικής που μας πήρε τις ζωές, το μέλλον απ’ τα παιδιά μας και την Πατρίδα μας τη ίδια. Αυτοί είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.

 Η απάντηση βρίσκεται σε μας . Όχι σε μας που σου απευθυνόμαστε αλλά σε ΕΜΑΣ. Σε όλους εμάς: εργαζόμενους,ανέργους,συνταξιούχους ,νέους...

 Η απάντηση είναι αγώνας. Με  τον ένα δίπλα στον άλλο . Με ενότητα και αλληλεγγύη γιατί μόνο έτσι μπορούμε να γίνουμε δυνατοί. Κι ο αγώνας δεν είναι μόνο επιταγή που εξοφλείται «άμα τη εμφανίσει». Είναι στάση ζωής και Παρακαταθήκη. Ο αγώνας θέλει συλλογική απόφαση γιατί οι τύχες μας συνδέονται και αποφασιστικότητα απ’ το καθένα μας . Ο αγώνας χρειάζεται θυσίες. Κι όχι μόνο οικονομικές. Αλλά μιας και τό ‘φερε ο λόγος πόσο κοστολογείται το μέλλον ενός παιδιού, του παιδιού σου ας πούμε;

Γι αυτό εμείς θα σε καλέσουμε να συναντηθούμε.

 Στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τρίτης και της Τετάρτης ,24 και 25/9.

 Στη Γ.Σ του Συλλόγου μας την ........................... για να αποφασίσουμε να βάλουμε στην άκρη την ηγεσία της ΔΟΕ. Να ανατρέψουμε την διασπαστική και απεργοσπαστική της στάση .

 Να ενωθούμε με τους απεργούς της β/θμιας , των ΟΤΑ,των ΑΕΙ, των εργαζομένων στο ΙΚΑ και όλα τα ρυάκια μαζί κι αυτά που θα γεννηθούν να σχηματίσουν το μεγάλο ποτάμι του απεργιακού μετώπου που θα ανατρέψει αυτή την πολιτική, θα διώξει τρόικες και δανειστές , θα καταργήσει τα μνημόνια και θα κάνει το λαό αφέντη στη χώρα του.

Έτσι χρησιμοποιείται στην περίσταση αυτή το «είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ» του Μακρυγιάννη. Σ΄αυτό το «εμείς» είμαστε μαζί. Όλοι μαζί!!!

Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου