Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Νοέμβρη


Οργανωμένη μαζική αντίσταση στην επίθεση του συστήματος!

ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Νοέμβρη

Η επίθεση στα όποια δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων έχουν απομείνει δεν γνωρίζει ανάπαυλα. Στο φόντο του καυγά ΕΕ και ΔΝΤ στα (ή για τα) ερείπια της χώρας, και την πλήρη παράδοση των εργαζομένων στα ντόπια και ξένα αφεντικά,ετοιμάζουν νέο μνημόνιο, αποφασίζουν και διατάζουν χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες μέχρι το τέλος του έτους, διαλύουν εκπαίδευση, περίθαλψη. Οι άνεργοι ξεπερνούν το 1.500.000, χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν ως σύγχρονοι δούλοι απλήρωτοι κι ανασφάλιστοι ενώ οι συντάξεις έχουν φτάσει σε επίπεδα επαιτείας.

Την ίδια στιγμή, οξύνεται η καταστολή και στοχοποίηση του λαϊκού κινήματος. Είναι σε όλους φανερό ότι η δολοφονική επίθεση στο Ν. Ηράκλειο με θύματα τους δύο χρυσαυγίτες θα χρησιμοποιηθεί από τα κέντρα του συστήματος που προβάλλοντας την ανιστόρητη και φασίζουσα θεωρία των δύο άκρων θα επιδιώξει να χτυπήσει την αριστερά, το εργατικό λαϊκό κίνημα, καθένα που τολμά να αντιστέκεται, να αγωνίζεται και να διεκδικεί.

Σε όλους τους κοινωνικούς χώρους, σε όλους τους χώρους δουλειάς, ο λαός παρακολουθεί ανήσυχος το σύστημα να έχει ανοίξει σε κάθε επίπεδο όλους τους ασκούς του Αιόλου στην κατεύθυνση της αποφασιστικής παραπέρα μετατόπισης του σκηνικού σε επικίνδυνα αντιδραστικά μονοπάτια.

Το γεγονός ότι η απεργία του κλάδου στα μέσα Σεπτέμβρη έμεινε μισή (καθώς «αδειάστηκε» από την ηττοπάθεια που χαρακτηρίζει τη συνδικαλιστική ηγεσία και δυνάμεις εντός του κινήματος) αποθράσυνε παραπέρα την κυβέρνηση: αύξηση του ορίου μαθητών  ανά τμήμα, αμφισβήτηση – ευελιξία της οργανικότητας, υποχρεωτικές μετακινήσεις, κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων, παρουσιολόγιο στα σχολεία, προχώρημα της υλοποίησης του «νέου λυκείου» κ.α. Η ανησυχία που υπάρχει σε όλους τους συναδέλφους για διάφορους λόγους (μηδενικά ωράρια, μη συμπλήρωση, αναθέσεις κλπ) μετατρέπεται σε θλιβερό κλίμα στα σχολεία, αν δεν υπάρξει αγωνιστική διέξοδος.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ κάνει μια 24ωρη απεργία για να την υπονομεύσει. Την θέλουν σαν μια άσφαιρη τουφεκιά, για να  βγουν από την υποχρέωση. Δεν την προκήρυξαν για να στηρίξουν κλάδους εργαζομένων που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις αυτό το διάστημα. Το απέδειξαν περίτρανα, όταν αρνήθηκαν να στηρίξουν και να συμπαραταχθούν στον πρόσφατο αγώνα  μας αλλά και των άλλων κλάδων εργαζομένων. Σ’ αυτό συμπορεύτηκαν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΟΛΜΕ. Τώρα ξέρουμε ότι, όταν μας έλεγαν στις 20 Σεπτέμβρη για «κλιμάκωση», εννοούσαν μια 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 6 Νοέμβρη! Τώρα ξέρουμε ότι, όταν μας έλεγαν για «άλλες μορφές», εννοούσαν τις παραστάσεις διαμαρτυρίας σε διευθύνσεις και περιφέρειες, όπου, όταν δεν υπάρχει το βάρος του απεργιακού αγώνα ή δε χρησιμοποιούνται για να τον προετοιμάσουν, εκφυλίζονται σε μάταιες ανταλλαγές επιχειρημάτων, όπου γίνεται τελικά αυτό που θέλει η διοίκηση. Η ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία καλεί σε αυτήν την 24ωρη με σκοπό να υπονομεύσει την ίδια την έννοια της απεργίας. Την κάνει για να μην απεργήσουμε!

Δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη! Στην πραγματικότητα, στην απεργία δε μας καλεί καμία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Μας καλεί η πραγματικότητα, μας καλεί το μέλλον για να τους εμποδίσουμε να το σαρώσουν. ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, κατεβαίνουμε στους δρόμους. Δείχνουμε ότι επιμένουμε στο δρόμο του απεργιακού αγώνα. Συμπορευόμαστε και συμπαραστεκόμαστε στους εργάτες και εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, που με μια μέρα απεργίας παίζουν το κεφάλι τους.

Ταυτόχρονα, η εξέλιξη της «μισής» απεργίας μας και αυτών που ακολουθούν δείχνει ποια είναι η πραγματική ανάγκη, ποιος είναι ο μόνος δρόμος: η προετοιμασία ενός μεγάλου απεργιακού αγώνα, ενός αγώνα με μεγαλύτερη διάρκεια, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση.

ü      Ενός αγώνα που θα ψάχνει τις συμμαχίες με άλλους εργαζόμενους χωρίς όμως να περιμένει μάταια τους εργατοπατέρες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ενός αγώνα που θα χτιστεί από τα κάτω και δε θα περιμένει την επόμενη απογοήτευση από τη συνδικαλιστική ηγεσία που, χωμένη για χρόνια στη συνδιαλλαγή και την ήττα, δεν πιστεύει ούτε και θέλει πια κανέναν αγώνα που οδηγεί σε πολιτική σύγκρουση με το σύστημα.

ü      Ενός αγώνα που δε θα ξεχάσει τους απολυμένους συναδέλφους μας και που θα βάλει στόχο την επιστροφή τους, την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων σε όλη την κοινωνία και στην εκπαίδευση.

Κάτω τα μνημόνια παλιά και νέα – Μαζική αντίσταση στην καπιταλιστική επίθεση

ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Νοέμβρη

ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ έναν μεγάλο απεργιακό αγώνα

deltioake.blogspot.com                                                                                                                                                       04/11/2013

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου