Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΔΡΟΜΗ …

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΔΡΟΜΗ …
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014
Στέλιου ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ο πανικός της κυβέρνησης είναι πλέον ξεκάθαρος και την οδηγεί σε επικοινωνιακού τύπου σπασμωδικές κινήσεις, που επιβεβαιώνουν τη βαθιά αποξένωσή της από την ελληνική κοινωνία.
Προσπαθεί να συσκοτίσει τα πραγματικά πολιτικά επίδικα, δείχνοντας ότι παίρνει οριστικό διαζύγιο από τις ανάγκες των πολιτών.
Σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού από τις μνημονιακές επιλογές, οι συνεργάτες του κ Σαμαρά προχωρούν στην αισχρή προπαγάνδα και σιωπούν στο θέμα της πολιτικής στρατηγικής και του προσανατολισμού της χώρας. Η κυβέρνηση επιλέγει το ρόλο του σχολιαστή και του λασπολόγου «θέσεων» του ΣΥΡΙΖΑ που μόνο η ίδια έχει ανακαλύψει, ανακαλύπτει τρομοκράτες, παίζει το ρόλο του Ιεροεξεταστή για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η φαιδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εντείνεται τη στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο καθώς στελέχη της εμπλέκονται σε σκάνδαλα και παράνομες δραστηριότητες ενώ βρίσκονται «επί θύραις» νέα μνημονιακά μέτρα. Για να ξεφύγει απ' τον όλο και στενότερο για τον ίδιο κλοιό, και το φιάσκο του success story ο κ. Σαμαράς καταφεύγει στην εμφυλιοπολεμική ρητορική καθώς δεν τον ενδιαφέρει, ούτε η κοινωνική συνοχή του λαού που τον ανέδειξε πρωθυπουργό.
Σε αυτόν της τον κατήφορο η κυβέρνηση δεν διστάζει να εντάξει στους σχεδιασμούς της ακόμα και την Προεδρία της Δημοκρατίας. Τα δε κόλπα με την ημερομηνία των δημοτικών εκλογών, έτσι ώστε να βρεθεί ένας τρόπος διαχείρισης της επερχόμενης εκλογικής ήττας, δείχνουν ότι τα στελέχη του Μαξίμου δε διστάζουν να προχωρήσουν σε άθλιες μεθοδεύσεις για την παραμονή τους στην εξουσία.
Όμως δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματική εικόνα: τα νέα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού ύψους ...15δις (!!), τις νέες απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων και τις ηχηρές διαψεύσεις σε διεθνές επίπεδο, των υποσχέσεων για «φως στο τούνελ», έξοδο στις αγορές, διόρθωση των αδικιών κτλ. Αλήθεια, πόσες φορές δεν ακούσαμε από κυβερνητικά χείλη, τον κ. Στουρνάρα και από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο για «ανάκαμψη» ή «ανάπτυξη» το 2011, το 2012, το 2013, το 2014...;
Από την άλλη, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει στήριξη από ολοένα και πιο πλατιά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και ότι η αύξηση της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων, με εκτενείς αναφορές στην υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Κομισιόν, και μέσω αυτής της υποψηφιότητας, για το ελληνικό πρόβλημα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ απόλυτα συνεπής με τη δική του στρατηγική, αναδεικνύει το ελληνικό ζήτημα, σε ευρωπαϊκό πρόβλημα και τονίζει την αναγκαιότητα ρήξης με τις κυρίαρχες επιλογές της λιτότητας σε όλη την Ευρώπη.
Υπάρχουν επομένως δύο δρόμοι. Ο δρόμος του μνημονίου και της περαιτέρω συρρίκνωσης της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας από τη μία και ο δρόμος της ανατροπής της βάρβαρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής και της αλλαγής των συσχετισμών σε επίπεδο Ευρώπης. Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έχει επιλέξει τον πρώτο δρόμο. Απόλυτα συνεπής με την στρατηγική εθελόδουλης υποταγής, διακηρύττει σε όλους τους τόνους ότι το μνημόνιο θα συνεχιστεί με κάθε κόστος. Ο κ. Σαμαράς δεν θα αξιοποιήσει την οποιαδήποτε δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Ο κόσμος το συνειδητοποιεί. Για αυτό και η κυβέρνησή του είναι μια κυβέρνηση σε αποδρομή.
24-01-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου