Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Καρδίτσα 23/ 4 / 2014

ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 3

ΤΗΛ.: 2441026197 – 27646 ΠΡΟΣ:Σχολεία του νομού- MME

FAX : 24410 26197Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Σας ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλά και σας υπενθυμίζουμε πως η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ Καρδίτσας έχουν προκηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας, που καλύπτουν το ωράριο των σχολείων για τις 23, 24, και 25 Απριλίου,ημέρες Τετάρτη Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα, ώστε να καλυφθούν οι συνάδελφοι που δεν θα παρουσιαστούν στα σχολεία τους. Οι στάσεις εργασίας είναι η απάντηση που οφείλουμε να δώσουμε στην αυθαίρετη,αντιπαιδαγωγική και τιμωρητική απόφαση του Υπουργείου για αναπλήρωση μαθημάτων μέσα στις διακοπές του Πάσχα.

Επιπλέον, χθες, 22 Απρίλη, ο Υφυπουργός Παιδείας φρόντισε να επιβεβαιώσει πως η αυθαιρεσία του Υπουργείου δεν εξαντλείται στο υποκριτικό και έωλο ενδιαφέρον του για τις χαμένες διδακτικές ώρες, αλλά απείλησε με ενδεχόμενες διώξεις τους εκπαιδευτικούς που δεν θα συμμετάσχουν στην ψευτο-αναπλήρωση, κάνοντας στάση εργασίας. Τα Μ.Μ.«Ε»,επιδεικνύοντας τον χαρακτηριστικό περισσό ζήλο, όπως πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ανέλαβαν τη διασπορά της απειλής, χρησιμοποιώντας τις αοριστίες του υφυπουργού και μεγαλώνοντας το σκιάχτρο των διώξεων.

Πρόκειται για απροκάλυπτη απόπειρα εκφοβισμού, η οποία μάλιστα είναι και εντελώς ανυπόστατη, αφού, απ’ όσο ξέρουμε, το δικαίωμα σε απεργίες και στάσεις εργασίας δεν έχει ακόμη καταργηθεί. Εκτός κι αν οι αρμόδιοι του Υπουργείου,επηρεασμένοι από την πρόσφατη, μόλις δύο ημερών, μαύρη επέτειο της Απριλιανής δικτατορίας, θυμήθηκαν και ζήλεψαν την ακινητοποίηση του εφτάχρονου γύψου και προσπαθούν να επαναφέρουν στην ίδια ακινησία όσους αποφασίζουν να υπερασπιστούν το δικαίωμα στον αγώνα και στη συνδικαλιστική δράση.

Καταγγέλλουμε την υποκρισία και τον αυταρχισμό του Υπουργείου και δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου