Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Έχουμε Χούντα! Χωνέψτε το!


Έχουμε Χούντα! Χωνέψτε το!

 

- "Δεν έχεις ιδέα τι εστί Χούντα!"
- "Είσαι πολύ μικρός για να μιλάς για Χούντα!"
- "Αν είχαμε πραγματικά Χούντα δεν θα τολμούσες να λες αυτά που λες."


Οι παραπάνω φράσεις είναι μόλις μερικά από τα επιχειρήματα που προτάσουν όσοι επιχειρούν να σε πείσουν ότι δεν έχουμε Χούντα, αλλά απλά μια Δημοκρατία με ψεγάδια που δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Εκτός από τους κυβερνητικούς, συνήθως αυτοί οι τύποι είναι και οι λεγόμενοι νεοφιλελεύθεροι.

Κάποιοι τύποι που κάνουν μεν κριτική στην κυβερνητική πολιτική αλλά σε θέματα όπως η φορολογία της μεσαίας τάξης, ο φόρος ακινήτων στα βόρεια προάστια και η επέμβαση του κράτους στην ελεύθερη αγορά τους που τους στερεί το ανθρώπινο δικαίωμα του αναρχοκαπιταλισμού και του όλο και περισσότερου κέρδους. Άνθρωποι που πέρα από την κριτική την οποία κάνουν στην κυβέρνηση, τρομοκρατούνται μόνο και μόνο στην ιδέα ότι αυτή ίσως πέσει και αντικατασταθεί από αριστερή.

Τα επιχειρήματα συνήθως συνεχίζουν με φράσεις όπως "γίνονται εκλογές, οπότε μπορείς να ψηφίσεις ελεύθερα για το ποιος θα σε κυβερνά", "έχουμε το ελεύθερο να γράφουμε ότι θέλουμε στο ίντερνετ και να βγαίνουμε ελεύθερα στους δρόμους".

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι "ορθολογιστές" νεοφιλελεύθεροι -ή τουλάχιστον επιλέγουν να μην γνωρίζουν- είναι ότι και οι Χούντες εξελίσσονται. Τα τανκς και τα όπλα μπορούν κάλλιστα να αντικατασταθούν με ΜΜΕ και δημοσιογράφους αν το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Δηλαδή η επιβολή καταστάσεων και κυβερνήσεων. Ο Παπαδόπουλος σε παλαιότερη Χούντα επιβλήθηκε με τον στρατό και τα όπλα. Ο Σαμαράς επιβάλλεται και συντηρείται με την Digea, τον Πρετεντέρη και τον Πορτοσάλτε. Η ατυχία του στρατιωτικού δικτάτορα ήταν ότι η δύναμη της τηλεόρασης τότε δεν ήταν η σημερινή. Αν υπήρχε τότε Digea, δεν θα υπήρχαν τανκς. Απλά τα πράγματα. Ζούμε σε μια εκσυγχρονισμένη Χούντα.

Η Χούντα δεν γράφεται επίσημα στο καταστατικό του κράτους από την μια μέρα στην άλλη. Την βιώνεις σταδιακά και με απώλειες βασικών δημοκρατικών και συνταγματικών δικαιωμάτων.
- Τα βασανιστήρια και οι δολοφονίες κρατουμένων από σωφρονιστικούς είναι Χούντα!

- Τα βασανιστήρια αντιφασιστών στην ΓΑΔΑ από χρυσαυγίτες μπάτσους είναι Χούντα!

- Η ενημέρωση του Mega, του Σκάι και των άλλων κυβερνητικών λυσσαλέα προπαγανδιστικών μαγαζιών της Digea είναι Χούντα!

- Η κατασυκοφάντιση από τα ΜΜΕ κάθε επαγγελματικής τάξης που απεργεί είναι Χούντα!

- Τα νομοσχέδια με την διαδικασία του κατεπείγοντος είναι Χούντα!

- Το κλείσιμο της ΕΡΤ με στόχο να αντικατασταθεί από κυβερνητικό φερέφωνο Δημόσια Τηλεόραση είναι Χούντα!

- Οι παρεμβάσεις της Εκκλησίας (λέγε με Άνθιμο Θεσσαλονίκης) στην πολιτική ζωή του τόπου με ύμνους προς Σαμαρά, Στουρνάρα και προς τις Τράπεζες από άμβωνος είναι Χούντα!

- Οι αισχρές απόπειρες αποδόμησης αντιπολιτευτικών πολιτικών (βλέπε Ραχήλ Μακρή, Ζωή Κωνσταντοπούλου) με το πρόσχημα του χιούμορ, είναι τακτικές Χούντας και μαφιόζων!

- Η απόλυση καθηγήτριας επειδή έπιασε γιο πρωθυπουργού να αντιγράφει είναι Χούντα!

- Η ιστορία με τις Σκουριές είναι Χούντα!

- Το ότι όλο το κράτος χορεύει στους ρυθμούς και στα "ΘΕΛΩ" 10 μεγαλοοικογενειών (λέγε με Μπόμπολας, Ψυχάρης, Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος, Μαρινάκης, Σάλλας) είναι Χούντα!

- Το ότι ο τόπος κυβερνάται από έναν εντολοδόχο των τραπεζών (λέγε με Στουρνάρα) και για λογαριασμό των συμφερόντων των τραπεζών, είναι Χούντα!

- Η φυλάκιση δημιουργών σατιρικών σελίδων στο facebook (λέγε με Παστίτσιος) είναι Χούντα!

- Η ύπαρξη ναζιστικών πογκρόμ τα βράδια στην Αθήνα με την ανοχή της αστυνομίας και της κυβέρνησης είναι Χούντα!

- Η ματαίωση θεατρικών παραστάσεων από νεοναζί βουλευτές και παραθρησκευτικές οργανώσεις με την ανοχή της κυβέρνησης είναι Χούντα!

- Η οικογενειοκρατία και οι αλλαγές σκυτάλης σε θεσμικές πολιτικές θέσεις πατεράδων-υιών είναι Χούντα!


Όποιος δεν βλέπει καμιά Χούντα εν έτει 2014 είναι πολύ απλά βολεμένος μέσα σε αυτή και κερδίζει από αυτή. Συνεπώς και είναι μέρος αυτής. Και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.




ΠΗΓΗ:
Projector Revolt



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου