Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας για τη λεγόμενη αναπλήρωση μαθημάτων στις διακοπές του Πάσχα.


Καρδίτσα   14/ 4 / 2014

ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 

ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 3

ΤΗΛ. : 2441026197 – 27646                                      ΠΡΟΣ: Σχολεία του νομού – MME

FAX : 24410 26197                                                    ΚΟΙΝ: ΔΔΕ Καρδίτσας-ΠΔΕ Θεσσαλίας                                                     

 

 

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας για τη λεγόμενη  αναπλήρωση μαθημάτων στις διακοπές του Πάσχα.

 

Επανερχόμαστε στο ζήτημα της λεγόμενης αναπλήρωσης των μαθημάτων στις διακοπές του Πάσχα που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Τονίζουμε ξανά την απέραντη υποκρισία της κυβέρνησης! Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Καρδίτσα ειδικά στο 2ο ΕΠΑΛ που μπαίνει στο «πρόγραμμα αναπλήρωσης» έχουν χαθεί φέτος πολλές εκατοντάδες διδακτικές ώρες, γιατί υπήρχαν κενά εκπαιδευτικών, και εξακολουθούν ακόμα να υπάρχουν! Εξ άλλου οι ολιγοήμερες μαθητικές καταλήψεις με αυτό ακριβώς το αίτημα έγιναν: Οι μαθητές διεκδικούσαν καθηγητές για να κάνουν μάθημα! Το Υπουργείο λοιπόν θεωρεί ότι «καλώς χάθηκαν» και συνεχίζουν να χάνονται ώρες εξ αιτίας της πολιτικής των απολύσεων και διάλυσης των σχολείων. Αυτές που δεν αποδέχεται είναι μόνο οι ώρες των μαθητικών αγώνων!

Καμιά έγνοια δεν έχει το ΥΠΑΙΘ για τα παιδιά και τη μόρφωση τους! Αυτά θέλουν να τα συντρίψουν και να τα κάνουν δούλους στη μαθητεία και σε όλη τους τη ζωή. Στην πραγματικότητα στοχεύουν:

Ø      Να απαγορέψουν τους μαθητικούς αγώνες

Ø      Να κάνουν τους εκπαιδευτικούς χωροφύλακες αυτής της πολιτικής ενάντια σε κάθε δίκαιη μαθητική κινητοποίηση

Ø      Να χρησιμοποιήσουν ως ομήρους τους μαθητές για να ανατρέψουν εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις

Η απόφαση αυτή δεν πρέπει να περάσει! Πρέπει να σταματήσουμε την αχαλίνωτη κυβερνητική επίδειξη πυγμής που χτυπά αδιάκοπα τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία! Μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν είμαστε οι υποτακτικοί των κυβερνητικών αποφάσεων και σχεδιασμών. Χρειάζεται ενωμένοι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς να πούμε ΟΧΙ σε αυτή την απόφαση, να αντιταχθούμε με κάθε τρόπο.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να μην εφαρμόσει και να καταργήσει την 139628/Γ2 (ΦΕΚ τ. Β΄ 2530 ) Υπουργική Απόφαση και το ΠΔ 170/13 (ΦΕΚ τ. Α΄ 274). Ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να λάβει όλα εκείνα τα απαιτούμενα μέτρα για τη μείωση της ύλης σε όσα μαθήματα αυτό απαιτείται συνειδητοποιώντας τις δικές ευθύνες για την ελλείψεις που δημιουργήθηκαν και τη φετινή χρονιά. Οι σύλλογοι διδασκόντων με παιδαγωγικά κριτήρια, και σε συνεννόηση με τα συλλογικά όργανα των γονιών και των μαθητών σε κάθε σχολείο, εκτιμούν τα προβλήματα σε σχέση με την ύλη, με καθαρά παιδαγωγικά κριτήρια και οργανώνουν την αναπλήρωσή της.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ  έχει κηρύξει στάσεις εργασίας 8 – 11 π.μ. για τις ημέρες 23, 24 και 25/4/14, στα σχολεία όπου οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης ορίζουν μαθήματα μέσα στις διακοπές του Πάσχα και το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας έχει κηρύξει για τις υπόλοιπες ώρες 11-14μ στάση εργασίας ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να μην παραστούν στα «μαθήματα» αυτά.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς της Καρδίτσας να πάρουν μέρος στην τη Μ. Τετάρτη 16 του Απρίλη και ώρα 11:00 πμ σε συνεργασία με τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ της Θεσσαλίας.

Τα αυτοκίνητα προς τη Λάρισα θα ξεκινήσουν στις 10πμ από την πλατεία Πλαστήρα(Παυσίλυπο).

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου