Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Προγραμματίζουν τα σεμινάρια των διευθυντών μέσα στις εξετάσεις!!


ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ     


ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 3


ΤΗΛ. : 244102619727646                                      ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΟΜΟΥ- M.M.E.

FAX   : 2441026197                                                              

 

 

 

Προγραμματίζουν τα σεμινάρια των διευθυντών μέσα στις εξετάσεις!!

 

Με γοργά βήματα το ΥΠΑΙΘ και ο διοικητικός μηχανισμός προχωρούν στην υλοποίηση των διαδικασιών που στήνουν το πλέγμα της αυτοαξιολόγησης –αξιολόγησης. Για να βάλουν στο χέρι σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς, για να ανοίξει πολύ πιο άγρια ο χορός των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων και της κατηγοριοποίησης των σχολείων.

Ήδη μέσα στον Ιούνιο αποφασίστηκε να γίνουν τα «σεμινάρια επιμόρφωσης» για τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για να εφαρμόσουν την ατομική αξιολόγηση. Τα σεμινάρια αυτά δηλαδή δεν είναι παρά η προσχηματική  διαδικασία, μέσω της οποίας το ΥΠΑΙΘ θα δώσει την αρμοδιότητα στους διευθυντές να ονοματίζουν τους προς απόλυση εκπαιδευτικούς και  να δημιουργήσουν καθεστώς φόβου και ομηρίας στα σχολεία.

 Πρόκειται για άλλο ένα μεγάλο βήμα στην προώθηση της πολιτικής που διώχνει χιλιάδες μαθητές από το δημόσιο σχολείο , συντρίβει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και στέλνει χιλιάδες από αυτούς να προστεθούν στις ουρές των ανέργων.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ,η Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας προγραμματίζει τα σεμινάρια αυτά να πραγματοποιηθούν στη Καρδίτσα  στις 19/6 και 23/6 δηλαδή ενώ ακόμα διαρκούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Γυμνάσια και τα Λύκεια και ενώ είναι δεδομένο πως οι εκπαιδευτικοί θα αντιδράσουν στην πραγματοποίηση τους με στάσεις και κινητοποιήσεις!!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας καλεί και απαιτεί για το μπλοκάρισμα αυτής της διαδικασίας που μόνο δεινά θα φέρει για τους μαθητές τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς. Σε κάθε περίπτωση καταγγέλλουμε την πρακτική της Περιφερειακής Διεύθυνσης που αν επιμείνει σε αυτό τον προγραμματισμό δείχνει ότι αδιαφορεί  για την ομαλή ολοκλήρωση των εξετάσεων σε Γυμνάσια-Λύκεια και επιχειρεί να μετατρέψει τους μαθητές σε ομήρους για την υλοποίηση της αντιδραστικής κυβερνητικής πολιτικής.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας μέσω της προέδρου του, ενημέρωσε την περιφερειακή Διεύθυνση για τις συνέπειες αυτού του προγραμματισμού. Με νεώτερη ανακοίνωση μας, θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους, γονείς, και μαθητές για την εξέλιξη της κατάστασης.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου