Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Κείμενο του ΑΡΔΗΝ που μοιράστηκε στη συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ Σύνταγμα την Τετάρτη 9 Ιουλιου


ΔΗΜΟΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Κείμενο του ΑΡΔΗΝ που μοιράστηκε στη συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ Σύνταγμα την Τετάρτη 9 Ιουλιου

Τα τελευταία χρόνια, η υπαγωγή της χώρας μας σε καθεστώς ξένης επιστασίας έχει λύσει τα χέρια της «Γερμανικής Ευρώπης», των ντόπιων ολιγαρχών και της κυβέρνησης Συνεργατών για να προχωρήσουν στο ολοκληρωτικό ξεπούλημα του δημόσιου και εθνικού πλούτου της χώρας μας. Είναι κάτι που επιθυμούσαν εδώ και δεκαετίες, ήδη από τις αρχές του 1980, όταν εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ μιλούσαν για την «ελληνική εξαίρεση» στον νεοφιλελεύθερο κανόνα του Ρήγκαν και της Θάτσερ.
Το μεγαλύτερο ίσως κομμάτι του «φιλέτου-Ελλάδα» με δοσμένες τις συνθήκες ενεργειακής κρίσης στην οποία διέρχεται σταδιακά ο πλανήτης, και του ανελέητου παγκόσμιου ανταγωνισμού για την εξασφάλιση των ενεργειακών πόρων είναι η ΔΕΗ, οι υποδομές και το δίκτυο παραγωγής ενέργειας της χώρας, τα μεγάλα κοιτάσματα λιγνίτη της. Μια «βαριά», φυσική και τεχνική υποδομή, που στο πλαίσιο μιας άλλης διαχείρισης, υπέρ των συμφερόντων της χώρας και του λαού, θα μπορούσε να συμβάλει καθοριστικά στην εθνική ηλεκτρική αυτοδυναμία για πάρα πολλές δεκαετίες. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις άλλες διαστάσεις του ενεργειακού ζητήματος. Τόσο τα πιθανά κοιτάσματα πετρελαίου, όσο και τους αγωγούς φυσικού αερίου που περνούν από τη Βόρεια Ελλάδα και μεταβάλλουν τη «μικρή ΔΕΗ» σε στρατηγικό λάφυρο για όποιον θέλει να ελέγχει την ενέργεια της χώρας συνολικά.
Σήμερα αποτελεί το τρόπαιο ενός σκληρού «σαφάρι» στο οποίο εμπλέκονται μεγάλες, κυρίως γαλλικές και γερμανικές πολυεθνικές. Οι τελευταίες, διατηρούν σημαντικό προβάδισμα, όχι μόνον διότι απολαμβάνουν την ιδιότυπη δικτατορία που έχουν εγκαθιδρύσει εντός της χώρας μας –αλλά γιατί ήδη διαχειρίζονται τους καθοριστικότερους κόμβους του τόξου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε όλα τα Βαλκάνια (βλέπε τι γίνεται στο Κόσοβο).
Η κυβέρνηση των Συνεργατών προχωράει με ζήλο στην «εκτέλεση» κι αυτού του συμβολαίου, υποσχόμενη πως μαζί με την εκποίηση των ακτών θα είναι η «τελευταία», εξαπολύοντας μια χυδαία εμφυλιοπολεμική προπαγάνδα εναντίον των «αδηφάγων συνδικαλιστών» και της ΔΕΗ ως «γραφειοκρατικού φέουδου». Προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε, βέβαια, ότι αυτό που καταγγέλλουν είναι αποκλειστικά δικό τους δημιούργημα.
Και σήμερα το μεγάλο πρόβλημα της ΔΕΗ δεν είναι η εκπασοκισμένη γραφειοκρατική συνδικαλιστική ηγεσία, αλλά τα παιχνίδια με την απελευθέρωση της ενέργειας που η ίδια η Ε.Ε. επέβαλε από το 1999 κι ύστερα, τα οποία άνοιξαν τον δρόμο για την διασπάθιση των κεφαλαίων της επιχείρησης από τους γνωστούς Εθνικούς Εργολάβους και άλλους μεγαλοκαρχαρίες, που συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι της επιδοτούμενης παραγωγής ενέργειας. Για να μην μιλήσουμε για τον ΔΟΛ και τα άλλα μεγάλα συγκροτήματα της χώρας που χρωστούν εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια, ευρώ στην εταιρεία.
Ο ελληνικός λαός, έστω και στο και 5΄ θα πρέπει να ξεσηκωθεί και να αποτρέψει την λεηλασία της ΔΕΗ. Να διαφυλάξει τον δημόσιο, πανεθνικό χαρακτήρα της και να επιβάλει όρους πραγματικής εξυγίανσης και ανάδειξης της Εταιρείας ως εργαλείου αυτοδυναμίας στην ηλεκτρική ενέργεια και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας. Με επίκεντρο τα λαϊκά συμφέροντα, την διαφύλαξη του περιβάλλοντος και των φυσικών μας πόρων. Οτιδήποτε άλλο ανοίγει την πόρτα στην υποδούλωση και την εξαχρείωση του ελληνικού λαού. Ας μην ξεχνάμε, ότι το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου της ΔΕΗ βρίσκεται στην Β. Ελλάδα, και η ενδεχόμενη εκποίησή του θα ευνοήσει τις τάσεις κατακερματισμού και καντονοποίησης της χώρας μας που επιθυμεί η Γερμανική Ευρώπη υπό το πρόσχημα της «Ευρώπης των Περιφερειών», για να μην μιλήσουμε για το νεοθωμανικό τόξο που αξιώνει συγκυριαρχία με τους Γερμανούς από τα Ανατολικά. Κι αυτά δεν αποτελούν σενάρια, ούτε δικές μας εμμονές, είναι πραγματικότητα πλέον στο Κόσοβο, στην Βοσνία Ερζεγοβίνη στη Σερβία και τη Βουλγαρία.
Αντιστεκόμαστε, μπροστά στον κίνδυνο να ξαναγυρίσουμε στις συνθήκες που γνώρισε η χώρα στα τέλη του 19ου αιώνα. Αρνούμαστε να μεταβληθεί η ΔΕΗ σε εργαλείο υφαρπαγής της περιουσίας των χρεοκοπημένων νοικοκυριών, πράγμα που αδιαμφισβήτητα θα συντελεστεί αν πέσει στα χέρια του (ξένου και ντόπιου) μεγάλου κεφαλαίου. Υπερασπιζόμαστε το ρεύμα ως δημόσιο αγαθό απέναντι στην κυβέρνηση των Ανδρεικέλων, του Αντώνη Σαμαρά που θα ξεπουλούσε ακόμα και την ίδια την… γιαγιά του (Π. Δέλτα) για να διατηρηθεί στην εξουσία και του Ε. Βενιζέλου, που θα πουλούσε και την ίδια του τη μάνα για να μην καταλήξει στη φυλακή. Πρέπει να οργανωθεί η αντίστασή μας επιβάλλοντας εθνικό δημοψήφισμα ή ακόμα και περιφερειακά, όπως το επιτρέπει ο Καλλικράτης. Πρέπει να ξεσηκωθούν και οι πέτρες γιατί η ΔΕΗ αποτελεί το ίδιο το μέλλον της παραγωγής και της ανεξαρτησίας της χώρας μας.

ΑΡΔΗΝ, 9 Ιουλίου 2014

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ !
ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ !
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ !
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου