Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΛΜΕ


Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στη συνεδρίασή του σήμερα Τρίτη, 26/8 αποφάσισε (ομόφωνα) τον παρακάτω προγραμματισμό της Ομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

1.      Παρασκευή, 29/8: στις 9 π.μ. συνάντηση με το ΔΣ της ΔΟΕ για συντονισμό δράσης των δύο Ομοσπονδιών.

2.      Παρασκευή, 29/8: στις 11 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ μαζί με τη ΔΟΕ για διορισμούς εκπαιδευτικών, κενά, διαθεσιμότητες. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν.

3.      Σάββατο, 6/9: στις 11 π.μ. σύσκεψη των αιρετών και μελών των ΔΣ των ΕΛΜΕ Βορ. Ελλάδος (Ηπείρου, Μακεδονίας, Θράκης) και Θεσσαλίας, στην ΕΔΟΘ στη Θεσσαλονίκη (Προξ, Κορομηλά 51), με αντικείμενα τα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών με την έναρξη της νέας χρονιάς και τον προγραμματισμό δράσης.

4.      Σάββατο, 6/9: Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 18.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου. Θα υπάρξει ανακοίνωση - κάλεσμα συμμετοχής των εκπαιδευτικών τις επόμενες ημέρες με τις λεπτομέρειες της μεταφοράς των συμμετεχόντων από Αθήνα.

5.      Τετάρτη, 10/9: Πανελλαδικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Δ/νσεις Δ.Ε. για τα κενά, τη δημιουργία τμημάτων με βάση τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ, τις μετακινήσεις των μαθητών, κ.λπ. Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις αυτές σε συνεργασία και με άλλους φορείς της εκπαίδευσης (γονείς, κ.λπ.).

6.      Θα ζητηθεί άμεση συνάντηση με τον Υπ. Παιδείας.

7.      Θα επιδιωχθούν συναντήσεις με όλα τα κόμματα.

8.      Προγραμματισμός ΓΣ: Η ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27/9 στην Αθήνα. Οι ΓΣ των ΕΛΜΕ θα γίνουν από 22/9 – 26/9. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει για την εισήγηση στις 9/9 και στις 16/9.

9.      Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει στις 2/9 συζητώντας ως ξεχωριστό θέμα την Αξιολόγηση και τη δράση της Ομοσπονδίας ενάντια στην υλοποίησή της.

10.  Θα εκδοθούν ανακοινώσεις: α) για τα προβλήματα στην έναρξη της χρονιάς και β) τις αποσπάσεις.

11.  Να υπάρξει άμεση συνεννόηση με την ΑΣΓΜΕ προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις για το θέμα των μετεξεταστέων της Α΄ Λυκείου και τα προβλήματα που προκύπτουν με την έναρξη της νέας χρονιάς.

12.  Να συλλεχθούν στοιχεία από τους Αιρετούς και τις ΕΛΜΕ μέχρι 6/9 για όσους θα παρευρεθούν στη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη και μέχρι 10/9 για την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να προετοιμαστεί συνέντευξη τύπου με την έναρξη της νέας χρονιάς.

 

Επίσης θα βγουν ανακοινώσεις

1)      για τις αποσπάσεις : α) να ικανοποιηθούν όλες σε όσα κενά υπάρχουν β) να γίνουν και σε ειδικότητες που πλεονάζουν γ) οι αποσπάσεις από Δ/θμια σε Π/θμια να συνεξεταστούν με τις αιτήσεις εντός ΠΥΣΔΕ και η τοποθέτηση να γίνει ΜΑΖΙ με τους αποσπασμένους της Π/θμιας (το θέμα αυτό θα τεθεί και στη ΔΟΕ την Παρασκευή)

2)      Για τα προβλήματα των σχολείων: Θα περιέχει αναφορά στις φημολογίες για κατάργηση ειδικοτήτων και τις παράλληλες αναθέσεις  και το θέμα μόνιμων διορισμών (θα αναφερθούμε αναλυτικά)

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΛΛΟ Δ.Σ.

1.      Μόνιμο πανεκπαιδευτικό συντονιστικό όργανο (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΠΟΣΔΕΠ-ΑΣΓΜΕ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΜΑΘΗΤΕΣ (με κατεύθυνση κινητοποιήσεων για τη Δημ. Δωρεάν Εκ/ση τον Οχτώβρη) [τη στηρίξανε Παρεμβάσεις-ΣΥΝΕΚ)]

2.      Γραμματεία αναπληρωτών (με 2 μέλη της ΟΛΜΕ και 2 του ΚΕΜΕΤΕ) για το συντονισμό δράσεων των αδιόριστων. ΠΑΜΕ, ΠΑΣΚ: κατηγορηματικά όχι, ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ: να το ξαναδούμε

 Έγινε μεγάλη συζήτηση για τους διορισμούς.

Κωδικοποιούμε τις προτάσεις:

ΠΑΜΕ: Να προσληφθούν όλοι όσοι έχουν υπογράψει έστω και μια σύμβαση εργασίας

ΠΑΣΚ: Διορισμοί για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Το 60-40 προωθεί ελαστικές εργασιακές σχέσεις

ΔΑΚΕ: η ΟΛΜΕ να ξαναβάλει το 60-40 και να γίνει συνάντηση με τον υπουργό για τους διορισμούς

ΣΥΝΕΚ: Το 60-40 έδωσε λύση σε όσους δεν ήταν στον ΑΣΕΠ. Διορισμοί από τους πίνακες για φέτος

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Κατάργηση του 3848. Διορισμοί με κριτήρια την προϋπηρεσία και το χρόνο κτήσης του πτυχίου. Για φέτος να προσληφθούν και οι εναπομείναντες του ΑΣΕΠ

Φαίνεται (;) να καταλήξαμε στο εξής: Άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν τα κενά. Να καταργηθεί ο 3848. Οι προσλήψεις να γίνουν από τους διοριστέους του ΑΣΕΠ και τους πίνακες αναπληρωτών (την ανακοίνωση αυτή την ανέλαβε ο Κοτσιφάκης και θα την ελέγξει ο Δεμέρ)
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου