Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Καλή Σχολική Χρονιά, σε όλους.Φωνάξτε την ευχή για να την πιστέψουμε…


                                                                                  Καρδίτσα    11-09-2014
 
     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ                                                                                ΑΠ  92
 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
      Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ "Ν.ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ"
                                                                               Προς:  Μέλη του  Συλλόγου μας
                                                                                                    ΔΟΕ
                                                                                                    ΜΜΕ

10Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 
ΓΑΜΒΕΤΑ & ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ                 43100   ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΤΗΛ.& FAX: 24410 26074
 Email: Sekpekar@otenet.gr
               
 



 

 

 

 

            11ο  ενημερωτικό

 

Καλή Σχολική Χρονιά, σε όλους.

Φωνάξτε την ευχή για να την πιστέψουμε…

 

Συνάδελφοι,

Μια δύσκολη σχολική χρονιά ανοίγεται μπροστά μας. Το υπουργείο, πιστό στην πολιτική της τρόικας, προσπαθεί να «βαφτίσει το κρέας ψάρι». Δυστυχώς, δεν μπορεί να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα κάνοντας τα ίδια πράγματα!

Οι εκπαιδευτικοί, εκτός απ’ το ότι λείπουν κατά χιλιάδες (22.000 κενά μόνιμων εκπαιδευτικών σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ), είναι τσακισμένοι ψυχικά και οικονομικά.

Το ολοήμερο καρκινοβατεί και οι υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών είναι προ των πυλών (ΔΟΕ 1019/4-9-14). Παρ’ όλα αυτά, οι μεγαλοστομίες συνεχίζονται. Ας αναλογιστούμε: Πόσες τσάντες μείνανε στο σχολείο με το «νέο σχολείο» του ΥΠΑΙΘ; Πόσα παιδιά μειώσανε τις εξωσχολικές δραστηριότητες γιατί τις παρείχε το σχολείο; Όταν τα αναδεικνύαμε, ήμασταν οι κακοί και οι δύσπιστοι. Τώρα που τα βιώνουμε, αποκαλούνται «βελτιωτικές προσπάθειες» και το «νέο σχολείο» ονομάζεται «κοινωνικό σχολείο».

Η κατηγοριοποίηση – βαθμολόγηση, σχολείων και εκπαιδευτικών, προσπαθεί να επιβληθεί μέσα από κυβερνητικούς ελιγμούς, (ΔΟΕ 1020/5-9-14).

Οι κουτσουρεμένοι μισθοί απομειώνονται μέρα τη μέρα. Πάψαμε να ζούμε! Απλά επιβιώνουμε.

Συνάδελφοι, μας αξίζει μια τέτοια κατάσταση;

Αν δεν πιστέψουμε στη συλλογική αντίσταση και στην αλληλεγγύη, τίποτε δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Γι’ αυτό, ως ΔΣ, σας καλούμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να προασπίσουμε τις ζωές μας και τους μαθητές μας.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 2-9-14, αποφασίσαμε τη συνάντηση με τους αιρετούς, αιτηθήκαμε συνάντηση με την Διευθύντρια (εκκρεμεί ο προσδιορισμός της από την ίδια) και προγραμματίσαμε ΓΣ προς το τέλος του μήνα.

Η κατάσταση στην Καρδίτσα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και προβλέψεις των αιρετών, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες για αναπλήρωση λόγω αδειών (αναρρωτικές, μακροχρόνιες κλπ) και τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις, έχει ως εξής:

·        10 κενά δασκάλων ΠΕ 70

·        3 κενά μουσικών  ΠΕ 16

·        7 κενά στην ειδική αγωγή

Σχετικά με την «αξιολόγηση», ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός, ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να χαρακτηρίσει τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ παράνομες και καταχρηστικές και να επιτύχει την έκδοση δικαστικής απόφασης που να επιβάλλει την αναστολή εφαρμογής τους, έπεσε στο κενό. Τόσο η 2395/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών όσο και η πιο πρόσφατη 4843/2014 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών δικαίωσαν πανηγυρικά την ΑΔΕΔΥ.

  Η τελευταία απόφαση (21-8-2014) του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ σε ότι αφορά την εκπαίδευση αναφέρει ότι «το Γ.Σ. με ψήφους 45 Υπέρ και 20 παρόντες αποδέχθηκε την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και με απόλυτη πλειοψηφία ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ  την προκήρυξη Απεργίας – Αποχής από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10)…η  απεργία θα εκκινήσει την 30η Αυγούστου 2014 έπειτα, δηλαδή, από την πάροδο τεσσάρων εργασίμων ημερών από την κοινοποίηση εξωδίκου δηλώσεως της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα αρμόδια Υπουργεία, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και λοιπές υπηρεσίες, δια της οποίας γνωστοποιούνται το περιεχόμενο της αποφάσεως αυτής και τα αιτήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ενώ σε περίπτωση μη ικανοποίησης αυτών θα συνεχιστεί μέχρι τη λήξη της διαδικασίας αξιολόγησης...»

Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί όλους τους συναδέλφους να αρνηθούν να υλοποιήσουν τους ολέθριους, για τη δημόσια εκπαίδευση, σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ. Να μείνουν συνεπείς στο δρόμο που όλοι μαζί χαράξαμε με την ακύρωση στην πράξη – ευτελισμό της διαδικασίας της Α.Ε.Ε. αλλά και της δυναμικής στάσης αποχής των Διευθυντών των σχολικών μονάδων από τις επιμορφώσεις για την αξιολόγηση.

  Κανείς μας να μην υποβάλει φάκελο για την αξιολόγηση ώστε να  ακυρώσουμε τις προσπάθειες του ΥΠΑΙΘ για την επιβολή της αξιολόγησης των ποσοστώσεων και των απολύσεων. Οι αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της ΑΔΕΔΥ παρέχουν πλήρη κάλυψη. Δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε. Η απάντηση μας πρέπει να είναι δυναμική και η άρνηση ηχηρή.

Συνάδελφοι, σας καλούμε να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας και να συνεχίσουμε ό,τι σφυρηλατήσαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την περσινή χρονιά.

 

 

            Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Τάσος Γκαραγκάνης                                         Γιώργος Τσιτσιμπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου