Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ο εμπαιγμός των αναπληρωτών και των κυβερνητικών Βουλευτών


Ο εμπαιγμός των αναπληρωτών και των κυβερνητικών Βουλευτών

 

Το αλαλούμ της συγκυβέρνησης συνεχίζεται, με επίκεντρο αυτή τη φορά το Υπουργείο Παιδείας. Τα «ήξεις αφήξεις» πάνε και έρχονται, εμπαίζοντας όχι μόνο τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αλλά και τους κυβερνητικούς Βουλευτές.
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της ενημέρωσης στον τοπικό τύπο, του Βουλευτή της ΝΔ κ. Αναγνωστόπουλου, ο οποίος επιχαίρεται για την «ευαισθησία της  κυβέρνησης» αφού αποκαθιστά την αδικία απέναντι στους αναπληρωτές και έρχεται η ίδια η ψήφιση της τροπολογίας να τους γελοιοποιήσει όλους, ακόμα μια φορά.
Να τι δημοσίευσε ο κ. Βουλευτής: «Με το νομοσχέδιο αποφασίζεται να «ξεκλειδώσει» ο πίνακας των αναπληρωτών ο οποίος παρέμεινε «κλειδωμένος», από τις 30 Ιουνίου 2010… Ως μέλος της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής διέκρινα εξ αρχής την αναγκαιότητα του «ξεκλειδώματος» του πίνακα των αναπληρωτών, όχι μόνο για την στελέχωση και την ομαλή λειτουργία των σχολείων των δυσπρόσιτων και «δύσκολων» περιοχών της Ελλάδας, αλλά και για την άρση της αδικίας που υπέστησαν οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί τόσα χρόνια. Έτσι λοιπόν σήμερα η κυβέρνηση έρχεται να διορθώσει μια προφανή αδικία που έγινε σε βάρος πολλών εκπαιδευτικών αποδεικνύοντας την ευαισθησία της σε θέματα που άπτονται του εκπαιδευτικού κόσμου…»
Και να τι ψηφίστηκε, όπως το έχει αναρτημένο το esos.gr: «Από το 2015 θα ισχύσει η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, καταθέτοντας σχετική νομοτεχνική διόρθωση. 
 «Επειδή η Υπηρεσία μας ενημέρωσε ότι ενδεχομένως με τη διατύπωση που έχουμε κάνει την αναγκάσουμε να προσμετρήσει τα δύο προηγούμενα χρόνια τώρα που πρέπει να τοποθετήσει αναπληρωτές, μας είπε να διευκρινίσουμε ότι αυτή η προσμέτρηση θα ισχύσει από το 2015» είπε ο υπουργός Παιδείας  και πρόσθεσε « Για να μην υπάρχει θέμα ερμηνείας, το καταθέτουμε. Για εμάς ήταν πεντακάθαρο. Όμως, παρακολουθούν τη συζήτηση και λένε ότι δεν προλαβαίνουν να κάνουν τώρα την αλλαγή και έχουν δίκιο». 
Από 1-9-2012 προσμετράται η υπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών 
Η διανυθείσα  από 1-9-2012 και εντεύθεν υπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών προσμετράται και θα ισχύσει από το 2015. Οι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών τροφοδοτούνται από το ανωτέρω χρονικό διάστημα με τα στοιχεία προϋπηρεσίας.
Τα παραπάνω προβλέπει η τροπολογία που ψηφίστηκε σήμερα   στη Βουλή.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr»

Μετά από όλα αυτά, είμαστε σίγουροι πως ο κύριος Βουλευτής θα συμφωνεί μαζί μας, πως δεν μιλάμε για ευαισθησία αλλά για αναλγησία της κυβέρνησης.

Είναι δυνατόν δυο ολόκληρα χρόνια να παραμένουν χαμένα;

Είναι δυνατόν να συνεχίζεις να τους εμπιστεύεσαι;

Ήρθε η ώρα να τους αγνοήσουμε, όπως αγνοούν τις ζωές μας.

 

 

                                ΚΟΙΝΗ  ΔΡΑΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου