Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Ο Έμπολα κι ο Τράγκας


ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤAΚΗΣ

Ο Έμπολα κι ο Τράγκας


15 Οκτωβρίου

Άκουγα τις καταστροφολογικές ομιλίες του Σαμαρά και του Βενιζέλου στη Βουλή -χίλια μύρια τα δεινά που θα μας βρουν άμα τους χάσουμε, οικονομικός πνιγμός, θεσμική πυρκαγιά, εθνική ασφυξία- και έλεγα τώρα θα πουν κάτι και για τον Έμπολα, στα χείλη τους το έχουνε, θέμα χρόνου είναι να το ξεστομίσουν. Τελικά δεν το ξεστόμισαν, το άφησαν να το πει την επόμενη ημέρα ο Τράγκας, που λειτουργεί πλέον ως το χαλασμένο αποχετευτικό σύστημα του καθεστώτος. Ο Τράγκας μαζεύει τα λύματα, όσα δεν τολμούν να πουν ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος, και μετά εκρήγνυται και τα βγάζει στην επιφάνεια υπό μορφή ορμητικού πίδακα.
«Προσευχηθείτε από τα βάθη της ψυχής σας να μη μας έρθει ο Έμπολα!». Έτσι ξεκίνησε την εκπομπή της Δευτέρας ο Τράγκας και μετά άρχισε να περιγράφει επί είκοσι λεπτά τα φοβερά συμπτώματα του φοβερού ιού. Τον άκουγες και έτρεμε το φυλλοκάρδι σου, νόμιζες ότι η Πανεπιστημίου και η Σταδίου ήταν κατάσπαρτες με πτώματα, τώρα θα ανοίξει η πόρτα και θα μπει ο χάρος με το δρεπάνι του σκεφτόσουν και έσπευδες να κρυφτείς κάτω από το σερβάν. Είναι ταλαντούχος, βλέπετε, ο Γιώργος, είναι άκρως πειστικός, μπορεί να πουλήσει πάγο σε Εσκιμώους και χρεοκοπημένα κανάλια σε χρεοκοπημένους καναλάρχες.
Επειδή κάποια γηραιά κυρία στα ορεινά της Κοζάνης ενδέχεται να μην κατανόησε το μέγεθος της απειλής, ο Τράγκας επιστράτευσε τα μεγάλα όπλα της προπαγάνδας. «Θα σας το πω, να το μάθετε. Ο στρατός κάνει ειδικά γυμνάσια για να αντιμετωπίσει τον Έμπολα!». Το ακούει ο άλλος και φρουμάζει. Για να έχει εμπλακεί και ο στρατός τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, κάτι δεν μας λένε, κάτι μας κρύβουν. Και τι ακριβώς θα κάνει ο στρατός, κύριε Τράγκα; Θα στοχεύει τους αιωρούμενους ιούς με αντιαρματικά, θα εξολοθρεύει τους ασθενείς για να μην κολλήσουν τους άλλους; Μου φαίνεται ότι βλέπετε πιο πολλές αμερικανικές ταινίες απ' όσες μπορείτε να αντέξετε.
Κάποια στιγμή ο Τράγκας τέλειωσε με την υπόθεση του Έμπολα και σάλπισε προσκλητήριο για τη δημιουργία κυβέρνησης πανεθνικής ενότητας, που θα σώσει τη χώρα από τα δεινά της. Όχι, ο Τράγκας δεν συνέδεσε την κυβέρνηση σωτηρίας με τον Έμπολα, όταν ακούει όμως ο άλλος επί είκοσι λεπτά για θανάτους και αιμορραγικούς πυρετούς, πάει εκεί το μυαλό του συνειρμικά. Θολώνει το μυαλό του ανθρώπου, τον βλέπει ενιαίο τον κίνδυνο, όλα μαζί στο ίδιο καζάνι και το κούρεμα των καταθέσεων, και ο διαμελισμός της χώρας, και ο Έμπολα. Ωχ, αμάν, να ενωθούν όλοι μαζί για να μας σώσουν ή έστω να μείνουν στα πράγματα ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο που τους ξέρουμε.

Συμπέρασμα: Πρέπει να φτιάξουμε κυβέρνηση σωτηρίας! Κι αν δεν σωθούμε εμείς, ο Τράγκας θα σωθεί οπωσδήποτε.

avgi.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου