Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, την Τετάρτη, στις 12:00΄, στην κεντρική πλατεία.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Α'ΘΜΙΑΣ
Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ "ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ"


                                                                                               Καρδίτσα 09-11-2014
                                                                                                                      ΑΠ 136

                                                                                                                     Προς: ΔΟΕ

                                                                                                                                                                                                 
                                                                                                             Μέλη του Συλλόγου μας



Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, την Τετάρτη, στις 12:00΄, στην κεντρική πλατεία.

Οι μαθητικές κινητοποιήσεις έθεσαν τα προβλήματα της εκπαίδευσης στο προσκήνιο. Ιδιαίτερα για τους μαθητές, που με το «Νέο Λύκειο» αφαιρεί από μια μεγάλη μερίδα τους, μέσα από την τράπεζα θεμάτων, τους εξοντωτικούς ρυθμούς διαβάσματος και την διογκούμενη παραπαιδεία, το δικαίωμα στην πρόσβαση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η Δημόσια Εκπαίδευση διαλύεται, γίνεται όλο και λιγότερο «Δωρεάν» και χιλιάδες μαθητές στρέφονται στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση που ιδιωτικοποιείται. Τα παιδιά μας υποχρεώνονται στα 15 να επιλέξουν επαγγελματικό δρμο και  «καταδικάζονται» χωρίς επιστροφή, για ό,τι πράξουν, πριν καν ζήσουν την εφηβεία  τους. Αλλά ακόμα κι αν κάποιοι καταφέρουν να υπερπηδήσουν τα εμπόδια και τελειώσουν μια σχολή, τους περιμένουν εξευτελιστικές αμοιβές, ελαστικά ωράρια, η ανεργία, η μετανάστευση και  τα σύγχρονα εργασιακά δουλοπάζαρα.  

 Συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των μαθητών. Τα προβλήματά τους είναι και δικά μας. Συνδέονται με τα προβλήματα που έχουμε ως γονείς και εργαζόμενοι. Η λεγόμενη «αξιολόγηση», που κατηγοριοποιεί σχολεία και εκπαιδευτικούς, το εκκολαπτόμενο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, το ασφαλιστικό και τόσα άλλα, εκπορεύονται από την ίδια αιτία. Την πολιτική που επιβάλλουν με ή χωρίς το όνομα του μνημονίου, Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά τους να αγωνίζονται για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους και καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς να τους προστατέψουν από το «όψιμο ενδιαφέρον» του Υπουργείου που παραγγέλνει εισαγγελικές έρευνες και αστυνομικές επιχειρήσεις, για να βρει υποκινητές. Ας  κοιτάξουν στον καθρέφτη και θα βρουν τον πραγματικό υποκινητή που δεν είναι άλλος από την πολιτική που εφαρμόζουν στην παιδεία αλλά και σ΄όλη την κοινωνία.

 Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο, την Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου, στην Κεντρική Πλατεία και προκηρύσσουμε διευκολυντική στάση εργασίας 12:00-14:00.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Τάσος Γκαραγκάνης                                         Γιώργος Τσιτσιμπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου