Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Να ηττηθεί το ΝΑΙ πάση θυσία. Ζήτημα επιβίωσης και αξιοπρέπειας


Να ηττηθεί το ΝΑΙ πάση θυσία. Ζήτημα επιβίωσης και αξιοπρέπειας


Σχόλιο του antapocrisis.gr

Το στρατόπεδο του ΝΑΙ συγκροτήθηκε. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, οι μνημονιακές δυνάμεις που θα έπρεπε να έχουν λογοδοτήσει για τον πόνο και την καταστροφή που έχουν φέρει και να κρύβονται στα λαγούμια τους, ντύνονται την προβιά της Ευρώπης και επιδιώκουν να πάρουν τη ρεβάνς. Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Θεοδωράκης παριστάνουν τους τιμητές. Αυτοί που καταδίκασαν το συνταξιούχο να ζει με 340€ το μήνα, ουρλιάζουν γιατί το ημερήσιο όριο ανάληψης είναι 120€. Αυτοί που άδειασαν τις καταθέσεις των πολιτών και κατάκλεψαν τον κόσμο με μειώσεις μισθών, ανεργία και άγρια φορολογία, σκούζουν για τις ουρές των ΑΤΜ.

Δυστυχώς το ΟΧΙ χτυπήθηκε πισώπλατα από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Από ιδιότυπους, σύγχρονους αποστάτες που παπαγαλίζουν το ΝΑΙ. Επιπλέον, το ΟΧΙ υπονομεύεται συνολικά. Αν θες να κερδίσεις τη μάχη του ΟΧΙ και να μην στείλεις τον ελληνικό λαό την λαιμητόμο με τη βούλα της λαϊκής ετυμηγορίας, δεν σπέρνεις ειδήσεις για συμφωνίες τελευταίας στιγμής, δεν επιδεικνύεις υποχωρητικότητα, διάθεση συμβιβασμού, αμφισημίες και ήξεις αφήξεις. Δεν δίνεις σήμα στην κοινωνία ότι έκανες λάθος, γιατί την στέλνεις μαζικά στο ΝΑΙ. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι αποκαρδιωτικές. Το στρατόπεδο του ΝΑΙ τροφοδοτείται με νέα ισχυρά επιχειρήματα λόγω εγκληματικών λαθών και χειρισμών.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ –αν ήθελε να κερδίσει τον πόλεμο του ΟΧΙ- θα όφειλε να προχωρήσει σε έξι στοιχειώδη βήματα:

1. Να μην απόφευγε τη συζήτηση για το ευρώ και την ΕΕ. Ουδείς θα ψηφίσει ΝΑΙ με κριτήριο τη συμφωνία των δανειστών. Κριτήριο θα είναι ο φόβος για την έξοδο από το ευρώ. Αυτό φαίνεται από τις πρώτες δημοσκοπήσεις, αλλά το βλέπει και κάθε άνθρωπος που συζητά για το δημοψήφισμα. Κάθε φορά που καλλιεργείται ο φόβος για την έξοδο, το ΟΧΙ χάνει και δεν κερδίζει. Το ΟΧΙ ως διαπραγματευτικό χαρτί θεωρείται ανοικτά ανεδαφικό (όπως και όλη η προηγούμενη διαπραγματευτική τακτική), ενώ το ΟΧΙ ως βήμα ρήξης είναι συκοφαντούμενο πανταχόθεν, χωρίς να δίνεται απάντηση. Μονά ζυγά κερδίζει το ΝΑΙ!

2. Να απομακρύνει άμεσα στελέχη της κυβέρνησης, ευρωβουλευτές, βουλευτές, γραμματείς και φαρισαίους που είτε προπαγανδίζουν ανοικτά το ΝΑΙ, είτε καλούν σε συμφωνία πάση θυσία. Αυτά τα στελέχη είναι δηλωμένη πλέον Πέμπτη Φάλαγγα. Πασχίζουν να ακυρώσουν την προσφυγή στο δημοψήφισμα, να εξευτελίσουν το δημοψήφισμα, να υποσκάψουν την κίνηση της ίδιας της κυβέρνησής τους.

3. Να σταματήσει να αναπαράγει χρεοκοπημένες και αναξιόπιστες εκτιμήσεις για τους δανειστές και τους εταίρους και να τους αντιμετωπίσει ως αυτό που είναι: αδιόρθωτους και αδιάλλακτους εκβιαστές.

4. Να κλείσει τα παράνομα ιδιωτικά κανάλια που βυσσοδομούν ενάντια στο λαό και στο δικαίωμά του να αποφασίσει υπό κανονικές και δημοκρατικές συνθήκες. Ούτως ή άλλως σκούζουν όλη μέρα για το «σταλινισμό» της Αριστεράς. Ας τα κλείσει, για να πει έστω και μία φορά αλήθεια ο ΣΚΑΙ.

5. Να αναλάβει το δημόσιο τις διοικήσεις (τουλάχιστον) των τραπεζών, που έτσι κι αλλιώς ανακεφαλαιοποιήθηκαν με λεφτά του δημοσίου και θα έπρεπε ήδη να είναι κρατικές.

6. Να στείλει ελεγκτικά κλιμάκια, βουλευτές, υπουργούς Εργασίας και λοιπούς μανδαρίνους στις επιχειρήσεις που έχουν κατατρομοκρατήσει τους εργαζόμενους κατακρατώντας μισθούς, επιβάλλοντας απλήρωτες άδειες κοκ. Καλές είναι οι δηλώσεις των στελεχάρων στα κανάλια, αλλά η τρομοκρατία αυτών των ημερών στους χώρους δουλειάς, είναι εφάμιλλη και πιο καλά οργανωμένη από αυτή του 1961.

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τα όρια και τις αντιφάσεις της κυβερνητικής στρατηγικής για δημοψήφισμα ως μέσο πίεσης προς επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Ο καθένας βλέπει ότι ο τυχοδιωκτισμός της "διαπραγμάτευσης" οδηγεί σε αδιέξοδο και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους.

Όμως παρά τα λάθη και τις εγκληματικές ευθύνες για αυτές τις εξελίξεις που μετέτρεψαν τη βεβαιότητα ενός συντριπτικού ΟΧΙ σε μάχη στήθος με στήθος με ένα ατιμωτικό και θανατηφόρο ΝΑΙ, ο αγώνας συνεχίζεται, κλιμακώνεται, εντείνεται.

Πρώτα από όλα το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει. Ο φόβος της ήττας δεν πρέπει να οδηγήσει την κυβέρνηση σε αυτό που κυοφορείται από χθες το βράδυ: Σε μια ατιμωτική απόσυρση του δημοψηφίσματος ή στροφή της κυβέρνησης στο ΝΑΙ. Μια τέτοια εξέλιξη θα βάλει ταφόπλακα στο λαϊκό φρόνημα. Θα δικαιώσει τους τρομοκράτες και τους Ναιναίκους.

Πριν και πέρα από τη νίκη του ΟΧΙ, πρέπει να ηττηθεί το ΝΑΙ.

Το δημοψήφισμα θα είναι η πιο σκληρή αναμέτρηση στις κάλπες της μεταπολίτευσης. Θα είναι μακράν η κρισιμότερη εκλογική μάχη των τελευταίων δεκαετιών. Ένα ΝΑΙ θα μας φέρει όχι μόνο σε νέο μνημόνιο, αλλά σε συντριπτική ήττα του λαϊκού φρονήματος και στρατηγικό χτύπημα στην Αριστερά. Με τη βούλα της λαϊκής ετυμηγορίας οι εκπρόσωποι των δανειστών, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, ο Θεοδωράκης και η Γεννηματά θα πανηγυρίζουν πάνω από το πτώμα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, ελεύθεροι να επιβάλουν νέα σκληρότερα μνημόνια, κατ΄εντολή των Γερμανών.

Το δημοψήφισμα είναι μάχη ταξική. Αριστεροί με εισοδήματα θα ψηφίσουν ΝΑΙ. Δεξιοί που δεν έχουν τίποτα επιπλέον να χάσουν και φτωχοποιήθηκαν θα ψηφίσουν ΟΧΙ. Οι διαφορές ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές συνοικίες θα είναι τρομακτικές.

Πρέπει να ηττηθεί το ΝΑΙ. Να ηττηθεί η αναξιοπρέπεια, ο εξευτελισμός, η εθελοδουλία. Να ηττηθεί ο αργός κοινωνικός και οικονομικός θάνατος που θα φέρει η αποδοχή της συγκεκριμένης πρότασης των δανειστών.

Η μάχη πρέπει να διεξαχθεί άνθρωπο τον άνθρωπο, πόρτα την πόρτα. Κριτήριο είναι η αξιοπρέπεια, κυρίως όμως είναι η ανάγκη επιβίωσης.

Όχι άλλες αυτοκτονίες.

Όχι άλλη μετανάστευση.

Όχι άλλα πέντε χρόνια μνημόνιο.

Να στηθούν οι κάλπες. Να γίνει το δημοψήφισμα. Και να πούμε ΟΧΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου