Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση


ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΚΠ/ΚΩΝ                                                          Καρδίτσα    21-09-2015
  Α'ΘΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                                                                                    ΑΠ  226
     "Ν.ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ"                                                                                     Προς:  Μέλη του  Συλλόγου 
 

 

Ανακοίνωση

 

Συνάδελφοι, οι εξελίξεις είναι δυσοίωνες. Όπως φαίνεται και από το μνημόνιο που συμφώνησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υπερψηφίστηκε από τους ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ, η προσαρμογή της εκπαίδευσης στις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι μια απόφαση που, ανεξάρτητα από το ποιος ή ποιοι θα είναι στη Κυβέρνηση, θα υλοποιηθεί με γοργούς ρυθμούς. Η δημόσια εκπαίδευση και ο δωρεάν χαρακτήρας της ακυρώνεται και το σχολείο προσαρμόζεται στις νεοφιλελεύθερες νόρμες εμπορευματοποιώντας το αγαθό της μόρφωσης. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί μέσω του επερχόμενου βαθμολόγιου-μισθολόγιου και της ετοιμαζόμενης νεο-αξιολόγησης, φτωχοποιούνται και μετατρέπονται σε άκριτους εφαρμοστές της Κυβερνητικής πολιτικής.
Ειδικότερα στο νομό  μας, μετά από 5 χρόνια εφαρμογής μνημονίων, η εικόνα είναι ζοφερή. Αν και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι λιγότερες απ’ ό,τι  αλλού, η κατάσταση  χαρακτηρίζεται από τα χρόνια προβλήματα που έχουμε πολλές φορές  αναδείξει. Σχολεία που έκλεισαν, ολοήμερα που δεν λειτουργούν σε μικρές σχολικές μονάδες,  ακατάλληλα κτήρια ειδικά στην προσχολική αγωγή κα την ειδική αγωγή, ελλείψεις σε προσωπικό που στελεχώνουν υποστηρικτικές δομές (τμήματα ένταξης- ΚΕΔΔΥ), υποχρηματοδότηση κλπ, είναι ενδεικτικά κάποια από τα ζητήματα που θα αντιμετωπίσουμε  και την τρέχουσα σχολική  χρονιά.
Η ανάγκη να αντισταθούμε και να συσπειρωθούμε γύρω από τους συλλόγους μας είναι όρος ύπαρξης για όλους μας Με τη νέα χρονιά μόνη εγγύηση για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας είναι η ενότητα και η αγωνιστική μας ετοιμότητα.

Στο ΔΣ της Δευτέρας 14-09-15, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1. Να αποσταλεί στα σχολεία  το κείμενο της ΔΟΕ για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών όπως επίσης και η απόφαση για τη μη συμπλήρωση εντύπων από Ιδιωτικές εταιρείες που ζητούν στοιχεία από εκπαιδευτικούς.

2. Για τις τοποθετήσεις, τις υπηρεσιακές μεταβολές και τα θέματα των Υπηρεσιακών Συμβουλίων αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους αιρετούς, όπου οι εκπαιδευτικοί θα εκθέσουν τις απόψεις τους για την ως τώρα λειτουργία τους, την Τρίτη 22-09-2015, στις 18:30, στα γραφεία του Συλλόγου στο 10ο Δημοτικό.

3. Για το θέμα των συνεδριάσεων του Συλλόγου Διδασκόντων στα ΕΑΕΠ, το ΔΣ αποφάσισε να θέσει το θέμα στα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα ώστε  να γίνονται εντός του εργασιακού μας ωραρίου. Για να μπορεί να συμβεί  αυτό ζητάμε να υπάρχει η δυνατότητα  της  σύντμησης της διάρκειας του διδακτικού ωραρίου και η δυνατότητα αποχώρησης των παιδιών νωρίτερα στις τακτικές συνεδριάσεις, δηλαδή τουλάχιστον  μια φορά το τρίμηνο

4. Ο Σύλλογος θα προγραμματίσει εβδομάδα αιμοδοσίας για το διάστημα από 5 έως 9 Οκτωβρίου . Καλούνται οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν συνεισφέροντας στην ενίσχυση της τράπεζας αίματος του συλλόγου μας. Παρακαλούνται επίσης, οι συνάδελφοι που έχουν χρησιμοποιήσει μονάδες  από την Τράπεζα και δεν τις έχουν επιστρέψει να φροντίσουν όσο γρηγορότερα γίνεται να  επιστραφούν γιατί τράπεζα χωρίς αίμα δεν υπάρχει.

5. Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου  διοργανώνεται βιωματικό  σεμινάριο Μουσικοκινητικής από το Σύλλογο και καλούνται οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν να δηλώσουν συμμετοχή στον συν, Τασιούλη, ως τις 26 Σεπτεμβρίου, στο τηλ.: 6936796357. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας γιατί ο αριθμός δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 40.

6. Θα προσπαθήσουμε και φέτος να λειτουργήσουμε ομάδα χορού. Καλούνται οι συνάδελφοι που επιθυμούν να βοηθήσουν στη διδασκαλία, να επικοινωνήσουν με το σύλλογο ως τις 26 Σεπτεμβρίου. (Υπεύθυνη Κ. Βαλκάνη τηλ.: 6984041498 )

7.  Στις διαδικασίες που θα γίνουν για την επιλογή Δ/ντών και Υπ/ντων σχολικών μονάδων  οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί μπορούν  να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα είτε ψηφίζοντας κάποιον υποψήφιο είτε επιλέγοντας το λευκό είτε κάνοντας αποχή. Υπενθυμίζουμε πως αν δεν συγκεντρώσει κάποιος υποψήφιος το 20% των ψήφων δεν μπορεί να επιλεγεί για τη θέση του Δ/ντή. Επίσης αν στην ψηφοφορία δεν συμμετέχουν τουλάχιστον τα 2/3 των εκπαιδευτικών  τότε κανείς υποψήφιος δεν μπορεί να επιλεγεί, Τότε ορίζεται προσωρινός Δ/ντης  ο αρχαιότερος στην σχολική μονάδα ή αν παραιτηθεί αυτός ο επόμενος και ούτω καθ’ εξής. Η διαδικασία στην περίπτωση αυτή επαναλαμβάνεται εντός τριμήνου. Σε κάθε περίπτωση οι συνάδελφοι νομιμοποιούνται να επιλέξουν  να συμμετάσχουν ψηφίζοντας (υποψήφιο ή λευκό) ή απέχοντας και έχουν την πλήρη κάλυψη του Συλλόγου, αρκεί να παραβρίσκονται στο χώρο του Σχολείου τους μέχρι να περατωθεί η διαδικασία.

Η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ θα γίνει αρχές Οκτωβρίου σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως.

 

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου