Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Μια οφειλόμενη απάντηση στην αγαπητή μας ΔΑΚΕ


ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

Μια οφειλόμενη απάντηση στην αγαπητή μας ΔΑΚΕ

Με έκπληξη διαβάσαμε στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ/14-9-14, τις δήθεν απορίες της σχετικά με το ΔΣ του Συλλόγου μας. Γιατί «ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη»; Σε ό,τι μας αφορά δεν θα κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε και απαντάμε: Ας κοιτάξει στον καθρέφτη για να δει τους υπεύθυνους. Ανερυθρίαστα, θέλει να αποσείσει τις ευθύνες της. Ανέντιμο!!!
Επί του προκείμενου:
Μιλάει για ευθύνες του προεδρείου του Συλλόγου, όταν γνωρίζει ότι από τον Μάιο υπάρχει μόνο πρόεδρος και δεν υφίσταται προεδρείο στο Σύλλογο, εξαιτίας της απόρριψης από τη μεριά της όλων των προτάσεων, ακόμα και για εκλογή προεδρείου «ανοχής» που έγιναν και από την Ενωτική Δράση και το ΠΑΜΕ. Ρώτησε καθόλου, όλους αυτούς τους μήνες, με τις πλάτες τίνων μπόρεσε να λειτουργήσει ο Σύλλογος; Ας τους πούμε εμείς. Μόνο με τις πλάτες των μελών της Ενωτικής Δράσης κι ας μην ήμασταν στο προεδρείο. Πώς βγήκε και βγαίνει η δουλειά του Ταμείου  ή της Γραμματείας, σε μια περίοδο που υπήρχαν αυξημένες απαιτήσεις λόγω συνδρομών και συνεδρίου της ΔΟΕ; Τι συνεισέφερε η ΔΑΚΕ όλους αυτούς τους μήνες; Δυστυχώς, τίποτα. Χρωστάει μόνο ένα πρακτικό από τον Ιούνιο που ακόμα δεν καθαρόγραψε μέλος της που ορίστηκε πρακτικογράφος ελλείψει Γραμματέα.  Παράλληλα, όλο το καλοκαίρι, με πρωτοβουλία της Ε.Δ. υπήρχε επικοινωνία του μονομελούς (με ευθύνη της ΔΑΚΕ) προεδρείου, με όλα τα μέλη, για το αν χρειάζεται να συγκληθεί  ΔΣ. Η απάντηση του αιρετού της ΔΑΚΕ και μέλους του ΔΣ ήταν πως «για την ώρα μας καλύπτουν οι ανακοινώσεις της ΔΟΕ και αν χρειαστεί κάτι, αφού  συνεδριάζουμε για το ΠΥΣΠΕ, θα  δούμε αν πρέπει να συγκληθούμε». Φαίνεται πως  η μνήμη τους είναι αρκετά κοντή.

Πότε η ΔΑΚΕ έφερε κείμενο ή έστω λίγες αράδες για κάποιο θέμα και αρνηθήκαμε να το κουβεντιάσουμε; Πότε πρότεινε κάτι και δεν το καταλάβαμε; Θέλει πολύ θράσος για να κάνεις και κριτική από πάνω.

Μάλιστα, εντελώς «τυχαία», αντίστοιχη ανακοίνωση-καταγγελία έχει κάνει πρόσφατα και η ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας προς το προεδρείο της ΕΛΜΕ που απαρτίζεται από μέλη της Ενωτικής Δράσης. Τί έγινε στ’ αλήθεια συνάδελφοι; Νοιώσατε την ανάγκη εν όψει Βουλευτικών εκλογών να δώσετε τα «διαπιστευτήριά» σας στους … «ηγέτες»; Θέλετε να κάνετε αισθητή τη συνδικαλιστική σας παρουσία στα «υψηλότερα κλιμάκια» του κόμματος; Ή απλώς προσέξατε πως έρχονται και οι εκλογές του Σωματείου, οπότε σκεφτήκατε πως καλό θα ήταν να υπενθυμίσετε στους συναδέλφους ότι … υπάρχετε; Αρκετά μ’ αυτήν τη μικροπολιτική· δε νομίζετε;

Μπορεί το ΔΣ να μην έβγαλε ανακοίνωση για τους διευθυντές, αλλά ως Ενωτική Δράση τοποθετηθήκαμε με ανακοίνωσή μας στις 08-06-15. Τόσο επιλεκτική η μνήμη σας!!!

 Πάντως, για όσο διάστημα είχαμε την ευθύνη του προεδρείου, είμαστε στη διάθεση κάθε συναδέλφου να κρίνει και να συγκρίνει. Απλά, εκεί που μας χρωστάγανε, είναι αμαρτία να θέλουν και το βόδι…

         Τελειώνοντας, υπενθυμίζουμε μια ατάκα της ταινίας (Παριζιάνα), « Σούζη τρως … και ψεύδεσαι και τρως!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου